Maminka.czPeníze a kariéra

Zveme vás na workshop Zpátky do práce. Je zdarma a začíná dnes

Markéta Novák Matějková 21.  11.  2016
Pokud jste se ještě nepřihlásili, tak ještě stále máte možnost. Už dnes 22.11. 2016 se bude konat workshop Zpátky do práce určený ženám vracející se po mateřské do zaměstnání. Workshop pořádá časopis Maminka a je zdarma.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ať už jste byla na mateřské rok nebo šest let, nevyhnete se obavám, jak zvládnete odloučení od dítěte a jaké to bude skloubit mateřství s prací. Abyste věděly, na co se můžete připravit, spustily jsme projekt s názvem Back to work, který už možná znáte z časopisu Maminka.

Celý projekt vyvrcholí akcí, která se bude konat v úterý v Art Restauraci Mánes v Praze a registrovat se na ni můžete na stránkách Back to work.

Na co se můžete těšit? Kromě přenášek, jejichž seznam přinášíme níže, na vás čekají konzultace s kadeřníky, rady stylisty, dále se můžete nechat nalíčit vizážistkou Yves Rocher nebo si odnést profesionální fotografii do životopisu od Olympusu.

 

Jako bonus získá každá návštěvnice dárkový balíček obsahující produkty Yves Rocher, zubní pastu Zendium a Sunar Premium 3.

 

Program workshopu Zpátky do práce

Moderátorkou odpoledne bude Monika Valentová.

 

14:00 Přívítání Alice Rossi, šéfredaktorka časopisu Maminka

14:05   Lenka Trnečková, Seznam.cz  

„Jak neztratit kontakt se světem?“

 Návrat do práce může být někdy těžký. Zvláště tehdy pokud pracujete v prostředí, které se rychle vyvíjí a kde musíte neustále držet krok s trendy v oboru. Člověk si pak může připadat, jako by vypadl z běžného života. Šoku po mateřské dovolené se však dá vyhnout a své o tom ví i Seznam.cz. Maminky jsou totiž s firmou v kontaktu i po svém odchodu. Pomáhá jim třeba možnost vzdělávat se během mateřské dovolené, pracovní zapojení v podobě brigády, ale také účast na firemním večírku.

14:30   Gabriela Böhmová

„Sebevědomé rozhodování na/po rodičovské“

Jak získat nadhled a umět se rozhodovat v době, kdy jsou děti malé, změnily vám život, žijete v chaosu a času  máte málo? Vracet se do zaměstnání odkud jste šly na mateřskou nebo začít s něčím novým? A kde vzít jistotu, že jsou vaše rozhodnutí správná? Co je to sebevědomí – kde ho vzít a nekrást? 

Na tyto otázky vám nikdo druhý neodpoví. Ale získáte návody, jak si na ně odpovídat  sama. A když to půjde dobře, na některé si třeba odpovíte rovnou.

15.00 PAUZA

15:15   Tomáš Ervín Dombrovský, analýzy, komunikace, partnerství, LMC (Jobs.cz, Práce.cz)    

"Koho firmy nejčastěji hledají a oč se nemusíte bát si říci"

Jaké lidi dnes firmy nejvíce hledají, jaké podmínky pro ně vytvářejí (s ohledem na nejvíce žádané možnosti flexibility mezi maminkami), a co všechno zaměstnanci ve firmách mohou reálně získat (většinou i neformální dohodou se zaměstnavateli) - máme zajímavá data z průzkumů na obou stranách. Když člověk ví, co lze a oč si říci, je návrat zpátky do práce snazší.

 

16.20 Ivana Pražáková,  stylistka

 

„Co ano a co ne na pohovor“

16.40 Markéta Davidovich, Make up Institute

Líčení na pohovor a do práce na modelce

17.00 PAUZA

17:15   Hana Krejčí , Baby Office, jednatelka – práce a děti pod jednou střechou

Proč zůstávat i na mateřské v pracovní kondici?

S narozením dítěte nic nekončí, ale začíná. Maminky získávají nové kompetence a rozšiřuje se jim životní obzory. Jak s tím naložit ve své budoucí kariéře? Jak skloubit péči o dítě i svůj profesní rozvoj. Tipy od zakladatelky Baby Office, coworkingového centra pro rodiče.

17:40 Inspirace od žen, které na mateřské rozjely byznys

Vendula Kozelková, ředitelka, zakladatelka, Mamapartner.cz

Markéta Jáchymová, ředitelka, zakladatelka, Mamapartner.cz

„Pod heslem „žádná máma není sama“ pomáhají maminkám v náročnějších chvílích toho nejkrásnějšího období“

Vendula s Markétou jsou maminky, které mají celkem 5 dětí. Postrádaly podporu a poradenství ve chvílích, kdy se na cestu mateřství teprve vydávaly, a to tak zásadně, že se s blížícím koncem rodičovské dovolené rozhodly sebrat odvahu k realizaci svého snu a založily agenturu Mamapartner s.r.o.

17.50 Dáša Mertová, Mama by Segra: 

Oděvní značka pro nastávající maminky a pro ty, co rády nosí svoje děti v šátku anebo v nosítku.

18.00 Libuše Čehylová, www.libuschka.cz, www.zdravestudio.cz, originální šité doplňky

Více informací o projektu najdete na jeho webových stránkách.

Chystáte se do práce? Právě pro vás je tu náš projekt Back to work  
Mateřská dovolená 2017 – vše, co potřebujete vědět
Kdy je čas vrátit se do práce? Po půl roce, roce nebo třech letech?
Témata: Děti, Mateřská a rodičovská dovolená, Zpátky do práce, Peníze a kariéra, Zac, Kozel, Monika Valentová, Nejkrásnější období, Ervín, Stylistka, Zdar, Ždár, Přivítání, LMC, Profesionální fotograf, Zubní pasta, Vaš, Hana Krejčí, Šéfredaktorka časopisu, Yves Rocher, Pauza, Premium, Dárkový balíček, Jednatel, Celý projekt