Maminka.czDiskuzeTěhotenství a porod

miminko v prosinci 2011

Ahojky najdou se tu maminky co čekají miminko v prosinci 2011. Na popovídání atd.
Celkem 160 odpovědí Zobrazit jako strom
Nějak jsme tu utichly:(
doufám, že jste všechny i s miminky v pořádku a užíváte Vánoční a povánoční atmosféru:) My jsme měli docela divoké Vánoce - návštěvy babiček a do toho malá chytla rýmečku - vůbec nemohla jíst, chudinka - takže jsem pár dnů odstříkávala mlíčko a krmili jsme z lahvičky - naštěstí už je to lepší a už zase kojíme.
Přeji Vám všem krásný zbytek tohoto roku a do toho nového roku přeji jen to nejlepší - hlavně zdravíčko, spokojenost a hodné dětičky:)
Odpovědět To se mi líbí0
Děvčata, moc děkuji za gratulace a rovnou se přidávám ... flower Lulu, gratuluji k princezničce Adélce a přeji jen to nejlepší vám všem.
Odpovědět To se mi líbí0
Já taky gratuluji k Lukáškovi:) a rovnou připojuji zprávičku že nám Mikuláš už 4.12. přinesl malou princeznu Adélku 48cm a 2650g. Dnes nás pustili z porodnice. Porod byl na prvorodičku asi dost v pohodě - podle slov ostatních. Celé to trvalo asi 3 a půl hodiny. Jsem bez komplikací i bez šití a malá přes počáteční obtíže už taky prospívá.
Odpovědět To se mi líbí0
@zonan Ahojky Zonan, gratuluji k Lukáškovi Přeji jen to nejlepší pro vás oba. Hlavně že jste v pořádku, určitě se ještě rozkojíš ikdyž to třeba bude chvilku trvat. Jinak koukám že jsi mi vyfoukla datum druhého jsem chtěla rodit já , tak už vím proč se ven barunce nechtělo
Odpovědět To se mi líbí0
@zonan Ahojky Zonan!!!Z celého srdíčka ti posílám gratulaci k narození Lukáška!!Hlavně přeju hrozně moooc zdravíčka a štěstíčka oběma!!!mám radost za tebe,že už to máš za sebou!to byla ale rychlovka!!!Hlavně,že jsi ho měla bezproblémový!Já jsem čekala,jestli se mi maličká nenarodí 3.12.že by mohla slavit narozeninz s maminkou,ale vyprdla se na mě.ví že je u mamky nejlíp a nic jí nechybí!!!To určitě bude dobrý,,brzo se rozkojíš a budeš mít po problémech!přeju ti moc štěstíčka,ať se rozkojíš co nejdříve!měj se hezky a pohlaď za nás Lukáška flower
Odpovědět To se mi líbí0
S velkou radostí Vám mohu napsat, že 2.12.2011 se nám narodil Lukášek. Úžasný tvoreček s mírami 3450g a 53 cm. Porod jsem měla bleskový. Ve 2.11 hod. jsem se probudila, o hodinu později byla v porodnici a v 5.10 hod. jsem mohla poprvé držet Lukáška v náručí. Teď jsem naprosto vytížená mamina, která se k mému velkému smutku nemůže rozkojit. Doufám, že i toto nakonec s Lukáškem zvládneme. Mějte se moc krásně a mnoho radosti s vašimi miminky.
Odpovědět To se mi líbí0
Musím se přiznat, že jsem vždycky měla z porodu strach - teď, jak se to blíží, tak jsem nějak v klidu - něco jsem si přečetla, něco mi povykládala švagrová (má 5 dětí), byla jsem se podívat v porodnici, abych věděla do čeho jdu jsem v klidu. Myslím, že je to hlavně asi i díky tomu, že budoucí tatínek, už má 2 děti a tak ví jak to probíhá a tak a díky tomu, že chce být u porodu se mnou, jsem klidná. Myslím, že díky tomu že při mě byl celé těho, kdy jsme řešili dost stresové situace, jsem vyrovnaná a můžu se na něj spolehnout. Na to jaký jsem stresař, jsem opravdu v pořádku a v klidu. Mám pro miminko všechno nachystané a už se na moc těším a vím, že se těší i on - hlavně mi to denně dokazuje:)
Jinak co se týká babských rad - teplá vana se našemu miminku asi líbí, to se uklidní, červené víno si dávám taky, samo že jen po troškách, jinak prý ještě ostrá jídla - na ty mám chuť celé těho. Sestřička u doktorky říkala hodně pohybu a sex. Tak uvidíme. Ale taky si spíš myslím, že si to miminko prostě rozhodne samo - až bude ten správný čas, samo vykoukne na svět <3
Odpovědět To se mi líbí0
@mich.elle mich.elle: měsíc před porodem je doporučeno užívat 5 gr. ráno Arnica Montana 15 CH. Ta zajistí přípravu porodních cest a působí preventivně na únavu a případná poranění během porodu. Arnica se užívá nejen u porodu. Prostě ona hojí porušené tkáně (zuby, krvácivé hemoroidy, atd.).

Během první doby porodní se rozpustí 5 gr. Arnicy 15CH a 5 gr. Gelsemium Semprervirens 15 CH do 1/2 l vody a to po doušcích popíjí. Jak jsem přečetla v jedné brožurce (dostala jsem ji v lékárně), tak Gelsemium Semprervirens pomáhá kromě jiného proti strachu z porodu.

Rekonvalescence po porodu přirozenou cestou: Arnica Montana 15 CH a Sepia 15 CH po 5 gr. 1x denně.
Po porodu císařským řezem znovu Arnica Montana 15 CH a Staphysaria 15 CH po 5 gr. 1x denně.

Jo, a pokud se potřebujeme rozkojit, tak RICINUS COMMUNIS 5 CH.

Ohledně babských rad k vyvolání porodu věřím v to, že miminko si samo určuje, kdy přijít na svět (pokud nezasáhnou doktoři). Takže někdy rady fungují, někdy ne. Já ale dle babských rad popíjím ještě čaj s listu maliníku a pojídám namočené lněné semínko. Vzpomínám si, že babička ho dávala ovečkám, které měly mít jehňátka. Ale to vše je neověřené a nikdo neví, zda opravdu pomáhá . Já věřím, že jo
Odpovědět To se mi líbí0
zonan a jaký homeopatika užíváš a na co jsou dobrá? a co babský rady na přirozené vyvolání porodu, věříte tomu? hodně maminek mi říkalo o metodě: sex - horká koupel a červené víno :)
Odpovědět To se mi líbí0
Lulu, já jsem pro změnu prý už krásně připravená. Dnes jsem 38+3 tt. Ale vůbec bych se nedivila, kdybys rodila dříve, než já. Příroda je vážně nevyzpytatelná. Kámoška byla takto "připravená" dva týdny a další byla naopak informována, že to na porod ještě vůbec, ale vůbec nevypadá a večer rodila (3 týdny před termínem). Tak Ti držím palce a užij si porod (v tom dobrém), jak jen to bude možné. Já už 2 týdny beru homeopatika (dle rad ze zdejší homeopatické poradny) a zjišťuji, že se na porod těším více a více. Mám v sobě takový krásný klid a přesvědčení, že to bude skvělý zážitek (no, pro mě určitě poslední tohoto druhu). <3
Odpovědět To se mi líbí0
Tak dnes mám ukončený 38tt a podle kontroly u paní doktorky, to vypadá, že se malé princezně z maminčina bříška nechce:( a to jsem tak doufala, že by mohla být dříve. Ale paní doktorka to komentovala slovy, že je malá chytrá a ví, že jí je v bříšku lépe než na světě - není kam spěchat. Takže sice je chytrá, ale mě trápí...už 3 dny jsem nespala (max 3-4 hodiny), pořád mě hrozně kope pod žebra a neustále chodím čůrat. No tak snad se umoudří a nebudu přenášet 14 dní...to už bych asi byla vážně naštvaná. Zatím se ji pokouším ukecávat - vykládám jí jak se na ni těšíme a jak už je vše na její příchod nachystané - což je pravda a proto se teď už docela po nocích nudím...

A jak vy ostatní? Už se těším až se to tu začne plnit zprávami o narozených potomcích
Odpovědět To se mi líbí0
@zonan Zonan: Já jsem původně ze Studénky, teď teda žiju na jižní Moravě kousek od Hodonína. Z Třince a okolí mám kamarádky:) Tady naštěstí zima jen vykukuje, ale sníh snad ještě dlouho neuvidíme!

Letos na Vánoce nějak neřeším úklid ani cukroví - něco jsem objednala - loni se to ukázalo jako super řešení, když jsem byla po operaci a něco slíbila upéct přítelova matka. Dárky mám vymyšlené skoro všechny - letos to bylo hrozně těžké i vymyslet, protože se během roku událo spousta změn a nějak jsem z toho asi unavená a přestávám myslet a hlavně jsem bez peněz - což není v dnešní době nic divného. Jediné dárky se kterými mám problém jsou dárky pro děti mého přítele - má syna 15. let a dceru 11. let - takže mazec. Ale strašně se těším na výzdobu a stromeček - uplně miluju, když si můžu všechno sama nazdobit a nachystat. Strašně se těším na příští týden, to začíná advent, takže si udělám adventní věnec a výzdobu na dveře a snad pak už příjde malá na svět <3

Tak si to všichni pořádně užívejte:)
Odpovědět To se mi líbí0
Lulu, jsem z Třince / Severní Morava. Bílý poprašek už naštěstí stál a dokonce vysvitlo sluníčko, ale zima je venku pořád. Já naštěstí bundu ještě zapnu, ale je dost napnutá. Snad už to bříško neporoste (alespoň to tvrdí moudré články na nettu).

Na Vánoce se také po dlouhé době zase těším. Ne, že bych to přeháněla s výzdobou a úklidem (to nehrozí), ale těším se, protože u nás bude opět veselo. Vánoce jsou nejkrásnější s malými dětmi. Ono po 21 letech manželství, kdy syn už je na VŠ nebo se svou láskou, či v pracovním zápřahu, bylo doma hodně smutno.


Tak ať Ti ty poslední dny příjemně plynou a ostatním děvčatům také.
Odpovědět To se mi líbí0
@zonan Ahoj Zonan, a odkud jsi? Pěkně si tam zimu nechej, já ještě nejsem připravená - momentálně mám problém zapnout bundu.
Na kontrole jsem byla minulý týden, teď měla doktorka dovču, malá už taky jde dolů, ale zatím to vypadá, že bude v termínu:( Já bych ji každopádně vytáhla na svět klidně hned - už mi to příjde nějak moc dlouho a taky jsem začala být jak SLON!!! V noci nespím, pak jsem unavená přes den, většinou to ustojím a v noci stejně nespím...včera jsem do půlnoci žehlila. Nic mě nebaví a jsem už podrážděná.

Jediný světlý bod tohoto týdne bylo to, že přítel přivezl kočárek - měli jsme pro něj jet spolu, ale jsem trochu nachlazená, tak jel sám. Ale jsem strašně ráda, že ho máme doma:) už chybí opravdu jen to naše Srdíčko. <3

Na Vánoce nemám skoro nic nachystané - jen jsem vytřela kuchyň, okna nějak neřeším, jen v pokojíčku jsem ho umyla a pověsila čisté záclony. Nějak mi nepříjde, že za měsíc jsou Vánoce a to se na ně vždy strašně moc těším, ale letos mi to příjde strašně divné, dlouhé...ale až malá vyleze na svět bude to určitě utíkat tak, že si budu přát zabrzdit.

A co ostatní? Už máte všechno připravené a taky čekáte?
Odpovědět To se mi líbí0
Tak mám po další kontrole. Zlatíčko už kleslo dolů a moc se mu to nelíbí. Snaží se udělat si prostor tak vehementně, že mám pocit, že nosím v břiše spíše hlubinnou frézu :-[ . Pan doktor mi sdělil, že to vypadá, že tentokrát budu spíše přenášet. Ale příroda je vážně nevyzpytatelná a tak to nechám na ní a na Lukáškovi. Ten ví nejlíp, kdy se podívat na svět.

Včera jsem si zašla ke své dlouholeté kadeřnici. Detailně popsala, jak chci své dlouhé vlasy zastřihnout a pak se klidně oddala klimbání... No, doufám, že ta košťata rychle dorostou... Celkem hodně se s mou představou rozcházejí. Ještě, že jsem v zimě zvyklá nosit čepici a pro příště buď vyměním kadeřnici, nebo nebudu klimbat, ale bojovat o každý centimetr devil .

No a poslední změna... Od dnešního dne hlásím u nás (skoro nejvýchodnější konec republiky) příchod zimy. Trochu mě to překvapilo, protože jsem chtěla ještě umýt okna ve dvou pokojích. Ale co, Vánoce budou i tak. A dost možná mě počasí ještě příjemně překvapí a zase vysvitne sluníčko. Včera totiž byl úžasný den.

Tak se mějte všechny moc krásně a doufám, že o sobě něco napíšete.

Odpovědět To se mi líbí0
Jj. míč mám taky:) ale musím to zaklepat - záda mě teď moc nebolí, mám denně masáž:) Včera jsem odpočívala (bylo mi zle od žaludku a motala se mi hlava), ale dnes jsem umyla lednici a vytřela skříňky v části kuchyně, takže dnes to jde. Uvidíme.
Cestování mě taky docela dává zabrat - jezdím do Brna na přednášky a teď už jsem se domluvila s kámoškou, že nebudu jezdit pokaždé. Navíc jsem se strašně těšila na promoce, ale dali mi termín až 30.11. a to mě teda opravdu mrzí, ale to do Prahy nepojedu - už si netroufnu na takovou dálku a taky doufám, že by se malá mohla klidně koncem měsíce rozhodnout přijít na svět - vůbec bych se nezlobila
Odpovědět To se mi líbí0
Lulu: tak mi hodně pomáhá pohupování na míči. Skvělý vynález. Už na něm žehlím a včera jsem i loupala brambory. Jinak jsem si našla systém, že něco udělám a jdu si odpočinout, za chvíli se zvednu... atd. Nevydržím dlouho stát, protože se hned začne ozývat bederní páteř a kostrč. Zvlášť v obchodě ve frontě na pokladnu vyloženě trpím. To jsem zalomená nad rukojeť vozíku, zadnice vystrčená. Vypadá to děsně, ale pomáhá. Čtyřnozí savci to mají dobře zařízené. . Už bych brala i nějaký jeřáb na nadzvedání bříška. A to jsem si ještě před měsícem myslela, že tento víkend pojedu na seminář s Brandon Bays do Prahy. Moc jsem se na něj těšila. Už dva roky, od přečtení její první knihy, toužím být na jejím semináři. No nic, včera jsem zamáčkla slzu v oku a svou účat zrušila. Tento víkend budu asi hodně smutná.
Odpovědět To se mi líbí0
Zonan: Teda to je cvalík...ale kamarádka má podobný zážitek, je z toho trochu vyděšená, doktor jí jen řekl, že bude rodit dříve. My jsme teda měli v 33.tt 1850g, takže snad budeme malikaté. Teď jsem 35.tt a na kontrolu jdu příští týden a už asi týden se modlím, ať ze mě to dítě už "vypadne". Jsem hrozně unavená a strašně blbě spím. Dnes mi je teda navíc celý den blbě. Pořád jsme si říkala, jak je to fajn, ale poslední týden opravdu stojí za to!!! Dnes se celý den jen válím, ještě že už nám přivezli gauč, ležení a sezení na matraci na zemi nebylo nic moc.
A co ostatní? Jak se máte? Se nám to pomalu krátí...
Odpovědět To se mi líbí0
@zonan Ahojky Zonan cože???Tak to je teda pěknej cvalíček já jdu na kontrolu zítra,ale když jsem byla před třemi týdny,tak malá měla jen 1545g.
Odpovědět To se mi líbí0
Moc vás všechny zdravím a hlásím, že jsem byla včera (35 tt.) na kontrole. MUDr. měřil a měřil a pak udiveně řekl, že na ultrazvuku mimčo vypadá na váhu 2970 g. Pak mi ještě měřil pohmatem bříško, běžel se podívat na mou váhu (už stojí 3 měsíce a od začtku jsem přibrala 12 kg), výsledky z diabet. kontroly (ty jsou zcela v normálu a na další kontrolu už nemusím) a udiveně kroutil hlavou. No, já vlastně taky, protože pokud to tak půjde dál a budu rodit v termínu, tak si zřejmě pěkně máknu Jak já už se na to těším <3 .

A jak jste na tom vy?
Odpovědět To se mi líbí0

Diskuze

Doporučujeme