Maminka.czDiskuzeTěhotenství a porod

Jaké kalhotkové pleny? (látkové)

Ahoj. Chtěla bych se poradit jaké kalhotkové pleny se vám osvěčily? Kolik jich je potřeba? A co všechno se k tomu musí koupit?
Celkem 33 odpovědí Zobrazit jako strom
@RenčaA jaké látkovky jsou tak nejlepší ? Nehledě teda na cenu ?
Odpovědět To se mi líbí0
Jak se říká. Nemyslíš zaplatíš. A na dětech se určitě nešetří. Díky všem za diskuzi.
Odpovědět To se mi líbí0
Celkem dobré fórum díky za rady.
Odpovědět To se mi líbí0
Já chci nyní zkusit látkové pleny od mamaja. Mají moc pěkné barevné a zatím cenově nejdostupnější co jsem se tak dívala. Mám už dvouletou dceru a ta ne a ne na nočník, už mě ty jednorázovky kupovat nebaví. Tak su zvědavá jesli se druhé dítko naučí rychleji na nočník když bude mít látkovky.
Odpovědět To se mi líbí0
@DendaJojo pleny od gaga´s plen používám a jsem spokojená.S tím testováním to tak opravdu je,já je odebírám na fb a zrovna teď hledají maminky co používají látkové pleny na testování nových plenek type=1&theater tak kdyby sis to chtěla vyzkoušet na vlastní kůži můžeš se přihlásit, já to půjdu zkusit :)
Odpovědět To se mi líbí0
@paivkaMáte někdo zkušenost s plenama all in one od gaga´s plen? Četla jsem že než pleny testují s maminkami,takže jsou přímo podle potřeb maminek,to se mi moc líbí,takže by mě zajímalo jestli je to pravda,že jsou to dobré pleny.
Odpovědět To se mi líbí0
@LuPolAhoj, no nevim, jestli uz neodepisuju moc pozde, ale snad se bude hodit odpoved i nekomu jinemu .
Mam uz druhe dite na latkovych plenach, prvni kluk, dnes ctyrlety, a ted holcicka, cerstve rok a pul.
U maleho jsem to delala hlavne kvuli tomu, ze se jeste nevi, co ty plenky vlastne udelaji s plodnosti u muzu - je v nich dost chemie, a taky jsem nechtela tvorit tuny odpadu, ktere se budou nekde muset palit nebo 400 let rozkladat..... U holcicky uz jsem se pak v porodnici vylozene tesila na to, az ji dam do latkovych plinek, z jednorazovek mela takovou rozmocenou, neprirozenou pokozku, jeste to bylo umocneno tim, ze se narodila v cervencovych hicech, ale i v chladnejsich dnech ji proste latkovka vyhovuje vic... Taky neni pravda, ze by se deti v latkovkach opruzovaly, moje deti se neoprudily nikdy, a to je mazu velmi vyjimecne kremem proti opruzeninam.

O tech investicich - byla jsem taky zaskocena tim mnozstvim plinek, ktere existujou, nakoupila jsem si ruzne bambusove, z mikrovlakna, all in one, vlinacky a kdesi cosi, ale vite, u ceho jsem nakonec skoncila a co je u nas nejoblibenejsi?? Obycejne ctvercovky, a az do dvou let, kdy kluk zacal chodit na nocnik, jsem pouzivala novorozenecky sklad... Takze celkova investice byla sice kolem 4tis., ale nakonec jsem skoncila u plinek a kalhotek, ktere me vysly asi jen na tisicovku, coz u jednorazovek lehce vyhodite za mesic...
Takze vsem doporucuju - obycejna ctvercovka (na prvnich par mesicu 55x55, pak 60x60), do ni jsem jako vlozku koupila takove male rucnicky z IKEA (10ks bylo tenkrat za 99Kc), snappi sponka, a svrchni kalhotky, najit na netu novorozenecky sklad, a mate vystarano... Pak, kdyz byly deti starsi, tak jsem si napletla jeste spoustu vlnacku, jsou super pohodlne a spolehlive. Mozna by nekoho zajimalo jeste prani - u kluka jsem plinky v prvnim 6ti nedeli prala na 90, pak na 40, ale nebylo to ono, radsi je pokazde vyvaruju na 95st., pak se akorat povesi a posbiraji, zehlit jsem je nezehlila ani v 6ti nedeli.
Kaja
Odpovědět To se mi líbí0
@LuPolahojky, nejsem na Mamince přihlášená, ale nedalo mi to abych nereagovala. Prcek se mi narodil 25. srpna, takže možná jen o pár dní později než Tobě.
prvních dva a půl měsíce jsme používali klasické papírovky (nebo spíše plastovky - ty pleny totiž mají s papírem jen málo společného), jsem přeci jen prvorodička a říkala jsem si, že pro začátek toho bude na mě až až, ale jakmile jsme se trochu otrkali, zalovila sjem na netu, nakoupila jsem sadu látkovek a přešli jsme na ně. Pampersku používam už jen na noc, abych nemusela přebalovat, v ní vydrží do rána.
po těch cca dvou týdnech jsem s nima moc spokojená, vybrala jsem si sadu Bamboo one size, od Bambinexu, takže my vydrží po celé plenkové období a stačilo investovat jen jednou. Bambus má výborné vlastnosti, je příjemný a prďa má jen o něco objemnější zadeček než v papírovce, což ale nebude na škodu, až se bude učit vstávat a chodit, pád na prdýlku nebude tolik bolet :))))
Spousta mamin, podle mě o látkovkách nechce ani slyšet, protože si představí to trápení našich rodičů se složitým předpírání, vyvařováním plín apod. ale realita je dnes už jiná, plenky se vyrábí ze skvělých materiálů, vypadají esteticky hezky, jsou levnější i když vstupní investice může spoustu mamin odradit, ale ta je jen jednou na začátku, kdežto u "papírových" jsou ty finanční ztráty pořád. No a v neposlední řadě je skvělá ta ekologická pomoc. Po každém mrněti zůstane tuna nerecyklovatelného odpadu, představ si kdekoliv na naší planetě tunu papírových plen, po svém drahouškovi, no je to mazec. Nehledě na to, že při výrobě se zase používá spousta chemie, která naší přírodě taky škodí...
Nu tak to jen tak v kostce můj názor na látkovky versus "plastovky",
je na každé z nás jak se rozhodne, Tobě přeji hezký předvánoční čas a spoustu krásných chvil se svým broučkem, ahoj Katka

Odpovědět To se mi líbí0
@TILKIBabyidea vypadají v obchodě velice dobře, ale po 2 letech jsou nepoužitelné. Hodně tvrdnou, praskají lemy a podivně se deformují. Z mé zkušenosti nepatří k nejlepším.
Odpovědět To se mi líbí0
ahojte, tak já jsem to udělala tak, že jsem začla jednorázovkama, protože na začátku bych se fakt uprala, někdy má bobana rozmázlýho až na zádech a jakmile se nám to trošku ustálí, tak přejdeme na ty látkové. Já mám ve výběru Pop-in - to jsou all in one a pak bambusové pleny a na to svrchní kalhotky z vlny. Bambus je moc příjemný, ať už jako klasická plínka nebo jako flaušová plena. Mě se líbí BabyIdea a Beehinds. dají se pěkně omrknout v Brně v obchodě na josefské
Odpovědět To se mi líbí0
@LuPolAhojky. Jsem na tom uplně stejně jako ty. Taky budu rodit v září a taky nevim jestli látkové nebo papírové... Nakonec se to rozhodlo za mě-už mi nezbyly penízky, takže budu mít ty papírové, protože už nedám tolik peněz dohromady. Sice látkové mají mnoho výhod, ale jako zdravotní sestra vím jak lehká manipulace je těmi papírovými! (hovínko setřeš, zabalíš a vyhodíš). Přeji hodně štěstí ať se rozhodneš jakkoli
Odpovědět To se mi líbí1
Ahoj holky. Predem se omlouvam, ze jsem sem tak vpadla ale stale resim jeden velky problem. Latkove nebo jednorazove pleny??? Vim, ze latkove jsou lepsi, zdravejsi, ekologictejsi, levnejsi atd. ale nikdy jsem nevidela nekoho, kdo by je pouzival. Termin mam v zari a stale si lamu hlavu. Navic se v tech systemech nejak nevyznam. Muzete mi nektera poradit?
Odpovědět To se mi líbí0
@paivkaDobrý den. Úplně náhodou jsem narazila na server maminka.cz a docela se mi to líbí. Pročetla jsem si pár diskusí a super. Mám dvě holčičky,jedna už je větší holčička a druhá je ve školce. Ale když taky čtu rady a dotazy ostatních,tak si myslím,že bych také přispěla,mám také s ledasčím zkušenost,někdy dobrou někdy horší. Látkové pleny- na tu první slečnu jsem je používala a žehlila poctivě dva roky,protože ty papírové byly v té době dost drahé,takže jsme si vystačily jen na procházky ven a doma stále látkové.
Ale druhá holčička neměla na zadku v životě látkovou plenku,vysvětlím proč- protože ač jsme se snažila jak snažila,přebalovala často,byla každou chvíli opruzená a pak to dlouhé a bolestivé hojení,to píši o první holčičce,takže u druhého dítka jsem tomuto chtěla předejít,protože mi jich bylo líto,jak plakaly kvůli červenému zadečku. Takže jsem kupovala pouze a jedině plenky pampers a hodně mazala při každém přebalování krémem proti opruzeninám a bylo. Obě jsme byly v pohodě a bez stresu. Ale každý má jiný názor a jinou zkušenost. R.
Odpovědět To se mi líbí0
@p.o.r.t.abudeme mít Nikolku Tak to si obě užijem léto a horko s pupíkem :-S
Odpovědět To se mi líbí0
@NikolikAhojky já mám taky termín v září.Kočárek mám od známe trojkombinaci. A copak máš mít holčičiku nebo kluka???
Odpovědět To se mi líbí0
@paivkaJÉÉÉ!!! < Tak velká gratulace! Já jsem si to myslela, že už to máš za sebou, myslela jsem na tebe. Tak hlavně že to dobře dopadlo. Nakonec Matyášek jo?! Tak vyfotit a ukázat
Jak budeš trochu v pohodě tak se zase ozvy jak se máte, jaký to teda je... no a co ty plynky. Já už fakt nevím, už jsem přemýšlela že se na to i vykašlu a koupím si papírový
Odpovědět To se mi líbí0
Nikolik: Ahojky, tak jsem tu teď pár dní nebyla a koukám, že se tu nezahálí . Tak se musím pochlubit, že už jsem porodila. Nakonec mi minulý týden ve středu ráno nečekaně praskla voda a už jsme jeli do porodnice. Ve čtvrtek ráno ve 2.50 se nám narodil krásný kluk Matyáš - 3800 gr. a 49cm. Bohužel jsem nakonec rodila císařem, protože po 16 hodinách jsem byla stále na 4 cm a dál už to nepostupovalo . Ale vše dopadlo dobře a teď už jsme doma a užíváme si rodinné pohody . Takže už mám i první zkušenosti s látkovými plenami, takže napíšu své první postřehy a zkušenosti, o kterých se člověk většinou nikde nedočte. To zjistí až vlastním používáním, ale zatím jsem pořád ráda, že jsem do nich šla. Jinak jsem ráda, že jsi nadšená z kočáru, dneska odpoledne chci vyrazit na první krátkou procházku, tak se těším. Jdu si na chvíli zdáchnout a zase se ozvu. Ahoj Ivana.
Odpovědět To se mi líbí0
@p.o.r.t.aMám termín v září, ale většinu věcí už mám A ty to máš mít kdy? A co kočárek? Už máš? Já jsem ten můj koupila včera, jsem z něj hotová Je lehký, skladný a prostorný, má prostě všechny vychytávky co jsem chtěla a ani moc nestál. Zkusím ti to poslat, ještě jsem tu zprávu neposílala
Odpovědět To se mi líbí0
@Nikolikahojky jsi moc hodná jsi mě uklidnila. Dítě je naplánované a jsem na něj sama tak jsem vyjukaná. Jinak jestli mi pošleš ten seznam věciček co je vše potřeba tak ti budu nesmírně vděčná. Už je totiž nejviší čas na nákupy.Abych něco aspoň pro malou měla.A ty čekáš dítě a nebo už se ti narodilo??
Odpovědět To se mi líbí0
@NikolikAhojky to jsi hodná jsi mě trochu uklidnila.Dítě je neplánovaný a ještě jsem na něj sama tak jsem z toho vyjukaná.A jestli mi pošleš seznam těch věciček budu moc ráda.Už je nejviší čas postupně nakupovat. A ty taky čekáš miminko a nebo už je na světě??
Odpovědět To se mi líbí0

Diskuze

Doporučujeme