Maminka.czSlavné maminky

10 inspirativních citátů zpěvačky Beyoncé na téma těhotenství, porod a rodina. Najdete se v nich?

Dita Mrázková 20.  12.  2021
Než se jedné z nejúspěšnějších popových zpěvaček narodila vymodlená dcera, prošla si bolestným potratem. Dnes je trojnásobnou mámou a o svých dětech mluví často a ráda. Co všechno na adresu Blue Ivy, Rumi a Sira zaznělo z úst krásné zpěvačky?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Teprve od chvíle, kdy jsem poprvé porodila, jsem začala opravdu chápat svou sílu,  mateřství bylo mou největší inspirací," nechala se Beyoncé slyšet v roce 2012, kdy se jí narodila dcerka Blue Ivy. O pět let později se s rodinou radovala z narození dvojčat, dcery Rumi a syna Sira. O svých mateřských zkušenostech a prožitcích se nebojí mluvit nahlas. Tady jsou ty nejvíc inspirativní...

1.

"Mám velký obdiv k ženám, které jsou matkami a které dokáží skloubit rodinu i práci!"

Klepněte pro větší obrázek

VIDEO: 10 zásad dobrého rodiče

2.

"Těhotenství je ten nejneuvěřitelnější dárek, jakým může být žena obdarována, a proto jsem tak šťastná, že jsem žena!" 

Klepněte pro větší obrázek

3.

"Když jsem měla kontrakce, představovala jsem si, jak se moje dítě tlačí ven velmi těžkými dveřmi a dělá všechnu tu práci, takže jsem nemohla myslet na svou vlastní bolest..."

Klepněte pro větší obrázek

4.

"Když se ráno probudím, nejlepší věc na světě je vidět dceřinu tvář." 

Klepněte pro větší obrázek
Čekáš dvojčata? To nechce slyšet žádná těhotná! Raději říkejte tohle

5.

"Poté, co se mi narodil syn Sir Carter, cítila jsem, že je důležité pozvednout a pochválit všechny chlapce a zajistit, aby vyrůstali s dostatkem filmů, dětských knih a hudby, které podporují emoční inteligenci a sebeúctu."

Klepněte pro větší obrázek

6.

"Právě teď, po porodu, opravdu chápu sílu svého těla. Cítím, že moje tělo má úplně jiný význam. Cítím se mnohem jistější. Cítím se mnohem víc jako žena."

Klepněte pro větší obrázek

7.

"Pořád ještě mám paže, ramena, prsa a stehna plnější. Mám poporodní bříško, ale nespěchám, abych se ho zbavila." 

Klepněte pro větší obrázek

8.

"Většinu své poporodní váhy jsem ztratila díky kojení a tak povzbuzuji ženy, aby kojily."

Klepněte pro větší obrázek
Co můžete a nemůžete jíst a pít při kojení a kdy začít s prvními příkrmy? Poradíme

9.

"Snažila jsem se, abych měla každý den aspoň pět minut sama pro sebe ve vaně. Bylo to těžké, když jsem pořád slyšela: "Mami! Mami!'"

Klepněte pro větší obrázek

10.

"Myslím, že největší stres je vyvážit práci a rodinný život. Pořád se ujišťuji, že jsem pro své děti přítomná. Vysadit Blue Ivy ve škole, vzít dvojčata na jejich aktivity, udělat si čas na rande s manželem, být doma včas, abych stihla rodinnou večeři, do toho pracovat... Je to někdy hodně náročné..."

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Těhotenství, Porod, Slavní rodiče, Láska a vztahy, Slavné maminky, Kojení, Péče o dítě a jeho výchova, Mateřství, Rodina, Životy slavných, Rodina a vztahy, Dvojčata, Dcera, Sourozenci, zpěvačka, Kariéra, Blue Ivy, Rumi, Beyoncé, Sir, Sir Carter, Citát, Máma, Sira, Beyonce