Maminka.czHry pro děti

10 knížek, kterými chcete obohatit dětskou knihovnu

Iva Endrychová 23.  2.  2015
Čtení u dětí rozvíjí komunikační schopnosti a představivost. Podívejte se na tipy na publikace, které stojí za to si se svým dítětem přečíst.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na trhu je obrovské množství dětských knih. Vyznat se v nich, je občas složité. Pokud chcete aby četba děti rozvíjela, nechte se inspirovat našimy tipy. 

Pohoršovna

Daniela Fischerová

Klepněte pro větší obrázek

I strašidla mají svou polepšovnu! A pardon, pro ně je to pohoršovna, protože se z nich snaží udělat ty, kterých se ostatní bojí. Řádná strašidla se z malých ustrašenců snaží udělat Zloberta Škudibertová, ale moc úspěšná není. Strašidelné děti ji totiž odolávají, ikdyž někdy je to tedy skutečný boj... 

Líza a Pupík jedou na výlet

Bavorová Eva, Suder Tomáš
Klepněte pro větší obrázek

Kočku Lízu a psa Pupíka znají vaše děti ze stránek časopisu Sluníčko. Spolu se vydali na výlet a řeší jednu záhadu za druhou. Kam se z hradu poděl nebezpečný drak, čeho se bojí strašidla? Při čtení knížky zažijete spoustu legrace, ale i napínavých situací v různých prostředích. Interaktivní knížka plná veselých komiksů, úkolů a malovaného čtení je určena všem malým (ne)čtenářům a jejich rodičům.

O líné babičce

Alena Kastnerová

Klepněte pro větší obrázek

Máte babičku, která má vždy napečeno a na vnoučata se těší? Babička z této knížky je spíš dobrodružné povahy. Na stará kolena si začne plnit svá přání. Projede se v superrychlém autě jednoho milionáře, proletí v baloně, vyleze na nejvyšší horu světa, naučí se lyžovat, surfovat na internetu,zatančí si v dešti s psychiatry, zahraje si po dlouhých letech na honěnou uprostřed přírody, a vždycky se jí přihodí ještě něco docela nečekaného!

Dědečku, ještě vyprávěj

Ladislav Špaček

Klepněte pro větší obrázek

Titul je volným pokračováním úspěšné knihy pro děti Dědečku, vyprávěj. Malá Viktorka naslouchá pohádkám a příběhům, které ji učí základům etikety a pomáhají jí utvářet si pohled na svět kolem sebe. Učí se, jak se zachovat v různých situacích každodenního života. Knížka je doplněná i MP3, takže děti si tak mohou při poslechu zvukového CD knížku "číst" samy podle obrázků. 

Bruno v cirkuse

Alex T. Smith

Klepněte pro větší obrázek

Bruno, neobyčejný pejsek s neobyčejným životem, zažívá spolu se svým nejlepším kamarádem panem Žmolkofuskou nové úžasné dobrodružství. Podívejte se, jak se to tak stalo, že vystoupili v cirkuse. Vtipný, hravý a bohatě ilustrovaný příběh. Druhý díl knižní řady pro nejmenší čtenáře a k předčítání.

Šmodrcha

Archie Kimpton

Klepněte pro větší obrázek

Co se stane, když obyčejný kluk Honzík Bačkora potká příšerně pomotaného, zpřeházeného, mrzoutského, vypaseného a na sušenkách závislého MLUVÍCÍHO kocoura? Jeho život se rázem úplně změní! Chtěl by si jej nechat, ale jeho rodina je proti. Dokáže Honzík svého chlupatého parťáka ochránit, nebo Šmodrchu čeká osud mnohem horší než jen pouhý nedostatek sušenek?

Čáry máry v kuchyni od jara až do zimy

Eva Chupíková

Klepněte pro větší obrázek

Pokud máte ratolest, která vám ráda pomáhá v kuchyni, tak ji určitě nadchnete tímto nejen kuchařským zápisníkem. Je to totiž zároveň památník, kam si může poznamenat i cenné rodinné recepty. A kromě toho tam společně najdete i spoustu inspirace o co obohatit váš stůl. 

Lucka Luciperka

Ivona Březinová

Klepněte pro větší obrázek

Málá rošťačka Lucka na Mikuláše dostane jen pár kousků uhlí, protože zlobila. To přece nemůže tak nechat! Převlékne se za Luciperku, ze psa Čerta udělá Mikuláše a z kočky Andělíny anděla a vydává se sama do večerních ulic, aby našla pravého světce s berlou a čepicí a zeptala se ho, proč za ní letos nepřišel. Jenže oba společníci utečou a Lucka ztratí kuráž. Naštěstí si ji Mikuláš najde sám a společně věci urovnají. 

Paddington se zabydluje

Michael Bond

Klepněte pro větší obrázek

Líbil se vám i vašim dětem film o medvídkovi Paddingtonovi? Pokud ano, pak vás jistě nadche pokračování knížky. Paddington se zabydluje v Londýně u Fousků a ani to se neobejde bez řady pohrom. Zdá se, že ani tentokrát nebudou u Fousků klidné vánoce... 

Skleněné děti

Kristina Ohlssonová

Klepněte pro větší obrázek

Knížka už je určená spíše starším dětem. Billie se musí přestěhovat. Zatímco jiné děti by byly z domku u moře nadšené. Jí se to vůbec nelíbí. A není divu, v domě se dějí podivné věci. Skoro to vypadá, že se je z domu snaží někdo vyhnat. Billie zkoumá minulost domu a je jí jasné, že musí pryč...

Všechny knížky jsou k dostání v e-shopu kniha.cz

Témata: Děti, Hry pro děti, Hračky pro děti, Knihy pro děti, milionář, Kníže, Dlouhý let, Úžasné dobrodružství, Fischer, Kuráž, Archie, Knížek, Zápisník, LADISLAV ŠPAČEK, Ivona, Surf, Smith, Bačkora, Četba, Daniela Fischerová, Ivona Březinová, Památník, Hračky na Heureka.cz