10 mýtů o kojení

mause 8. 6. 2015 23:28
škoda, že se tak hodnotný článek zdiskreditoval zmínkou o použití homeopatik. Každý rozumný člověk ví, že homeopatika jsou nesmysl, jejichž účinnost se rovná účinnosti placeba. Ale možná se pletu a lidi prostě neví, o čem homepatika jsou?
Takymatka 9. 6. 2015 20:46
Článek se zdiskreditoval už tím nesmyslem o komunikaci dítěte s prsem matky. Je to naprostý nesmysl tradovaný v křečovité snaze nadsazovat výhody kojení oproti umělému mléku, rozhodně se nejedná o seriózní a odborně podloženou informaci. Když není vědecký argument pro náležité zostuzení umělého mléka, tak je potřeba si vymlžit nějaký magický mechanismus . Bylo by dobré, kdyby se v redakci zamysleli nad tím, co píšou, a dali článek k odbornému posouzení někomu, kdo rozumí medicíně. A nápověda pro redakci - takovým člověkem nebývají laktační poradkyně, nýbrž atestovaní lékaři .
keeper 2. 7. 2015 23:07
materialisto.....
Matka 18. 6. 2015 21:29
Můj první syn kojený není, protože se odmítal přisát. Nic s ním nesvedly ani sestry v porodnici ani laktační poradkyně (opravdu velmi dobrá - bez ironie). Nechytil se ani doma přes veškerou mou snahu. I tak byl 9 měsíců na mým mlíku, který jsem mu ručně odsávala celou dobu. Prvních 6 měsíců poctivě po 4 hodinách, pak už se intervaly prodloužily na 6 hodin. Druhý syn se naopak přisál skoro okamžitě a pomalu jsem ho od prsu nemohla dostat. I tohoto jsem odstavila v 9ti měsících. Oba dobře prospívali, přibírali na váze. Zkrátka, pokud to jde, kojte, pokud ne, nenervujte se a udělejte to jinak. V každém případě děláte maximum toho, co dělat můžete.
Lucka 2. 7. 2015 17:46
Tak to smekám. Já odsávala 3 měsíce a měla jsem pocit, že kromě toho už se nedá nic stihnout. Pak už se to naštěstí dcerka naučila
5