Maminka.czŠestinedělí

10 nejčastějších věcí, na které se ptají novopečení rodiče

Simona Procházková 5.  9.  2020
Když se stanete poprvé rodiči, můžete se někdy při péči o kojence cítit v koncích. Proto je lepší nestydět se zeptat na všechno, v čem tápete a s čím si nejste jisti. Raději „zbytečně“, než později litovat, že jste možná něco zanedbali. Na co tedy chceme znát odpovědi od pediatra nejčastěji?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Než se mi narodila první dcera, bláhově jsem si myslela, že mě nemůže nic překvapit. Byla jsem natěšená na roli maminky a nové výzvy. Přečetla jsem stohy knih, diskutovala na mateřských internetových fórech, vyptávala se zkušenějších kamarádek a samozřejmě dostávala spoustu (často nevyžádaných) rad a doporučení.

Šestinedělí se věnuje i aktuální číslo časopisu Maminka, on-line si ho můžete objednat TADY

Pak se narodila Sára a začalo peklo. Proč nechce pít? Nekaká nějak často? Mám sterilizovat dudlík pokaždé, když upadne na zem? Neutahuji ji do té zavinovačky moc natěsno? Když jsme se pak ocitli na prohlídce u pediatra, připadaly mi moje obavy tak triviální a na papírku sepsané dotazy natolik hloupé, že jsem se neodhodlala na nic zeptat. Jen jsem pokaždé s úsměvem přikývla, že je všechno skvělé. Teprve mnohem později jsem zjistila, že úplně stejné otázky řeší celá řada dalších maminek. Moc bych si přála, abych na ně dostala odpovědi od lékaře ve chvíli, kdy jsem to opravdu potřebovala,“ vzpomíná Lucie (36).

Témata: Kojení, Novorozenec, Miminko, Kojenec, Miminko, Dítě je na světě, Rodiče, Šestinedělí, Adaptace, Přebytek, Formule, Novopečený rodič, Apgar, Lékař, Krmení, Lucie, Mléko, Pecka, Bříško, Pediatr