Maminka.czPorod

10 Nejnemožnějších věcí z porodního sálu

Iva Endrychová 2.  2.  2016
Přítomnost muže u porodu, nemusí znamenat jen pohodu. Občas to jsou pěkné nervy, protože chlap je z toho všeho vyjukaný. Vidí, že vy trpíte, ale neví, jak vám pomoci. Cítí se bezradný, proto se může zachovat jako slon v porcelánu...

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

  1. Řekl mi, že je vidět moje podprsenka. Jen jsem se na něj nevěřícně podívala a řekla: „Opravdu?“ To moje matka mu jednu vrazila.
  2. Rodila jsem císařem a nastávající tatínek stál celou dobu za plentou. Pořád opakoval: „Ty to necítíš? Ty opravdu nic necítíš?! Proboha, to je krve!“
  3. Během porodu se držel, ale pár minut poté to začalo: „To nebylo vůbec špatné. To bychom si mohli zopakovat." Teď už se tomu společně smějeme, ale tehdy jsem ho měla plné zuby. 
  4. Masíroval mi konečník, protože si myslel, že mě tím uvolní. 
  5. Můj muž tam byl naprosto zbytečný. Jednou se odvážil podívat dolů a omdlel. Sestry se tedy okamžitě začaly starat o něj místo o mne, protože spadnul na hlavu. Příští hodiny se pak pořád ptal po ledu a dožadoval se mé pozornosti a a soucitu.
  6. Vyprávěl zdravotnímu personálu vtipy, když jsem tlačila. Řekla jsem mu, až drží hubu.
  7. Fotil si mě
  8. Usoudil, že teď je nejlepší nápad zavolat své matce - Přítom já tlačila! 
  9. Dostala jsem bolesti asi ve tři ráno. On tvrdě spal a já se tam přitom svíjela a stopovala rozestup mezi kontrakcemi. V nemocnici pak usnul zas, když jsem dostávala epidurál a pak zase usnul. Při otáčení a při pití mi pomáhala jeho a moje maminka!
  10. Pořád mě chtěl něčím krmit, abych měla dost sil. Během chvilky klidu mezi kontrakcemi (porod trval 40 hodin), se mi pokusil do pusy dostat čokoládu, pomeranč nebo natvrdo uvařené vajíčko.
Témata: Porod, Jen pro tatínka, Pór, Zdravotní personál, Porodní sál, Nejlepší nápad, NEJ, Věc