Maminka.czZdraví

10. prosince dá Rotary šanci dětem s atopickým ekzémem

redakce 25.  11.  2013
10. prosince dá Rotary šanci dětem s atopickým ekzémem
Rotary International Distrikt 2240 (Česká a Slovenská republika) organizuje v příštím roce pro děti trpící atopickým ekzémem terapeutický pobyt u Mrtvého moře v Izraeli. Vzhledem k tomu, že pro velkou část českých rodin je klimatoterapie v této lokalitě finančně nedostupná, připravila mezinárodní nezisková organizace Rotary International, pod vedením prof. MUDr. Petra Arenbergera, DrSc. MBA, projekt pro 24 dětí, které bezplatně stráví jeden měsíc v Německém léčebném centru v Izraeli.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zde se pod dohledem dermatologů, trenérů a učitelů podrobí léčebné terapii, která může průběh nemoci zúčastněných dětí výrazně pozitivně ovlivnit. První skupina odletí k Mrtvému moři již 4. března 2014.

Setkání rodičů, kteří budou mít zájem se k projektu připojit, proběhne 10. prosince 2013 v Praze, kde tým lékařských odborníků pod vedením MUDr. Spyridona Gkalpakiotise, Ph.D., primáře Dermatovenerologické kliniky Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, vybere vhodné kandidáty pro tento projekt. Při výběru bude brát v úvahu sociální situaci rodiny a to, zda konkrétní zdravotní stav dítěte dává naději na zlepšení.

Pro více informací se zájemci mohou obrátit na e-mailovou adresu: george.podzimek@rotary2240.org

Více informací o Rotary International naleznete na www.rotary.org

Témata: Zdraví, Atopický ekzém, Královské Vinohrady, Ekzém, První skupina, Zdraví na Heureka.cz