Maminka.czZdraví

9 chytrých způsobů, jak se zbavit celulitidy

Pomerančová kůže neboli celulitida trápí jak boubelky, tak ultra štíhlé ženy. Objevit se může během těhotenství i po porodu, a to i když žijete zdravě a netrpíte nadváhou. Známe šikovné triky a rady, jak s ní zatočit nebo jak alespoň výrazně zmírnit její projevy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Celulitida – neboli takzvaná pomerančová kůže – je problém, který se týká velkého počtu žen. Jak se jí zbavit a dá se s ní vůbec úspěšně bojovat? Jde jen o estetický, nebo rovněž i zdravotní problém? Pomůžou cvičení a změna jídelníčku? Známe odpovědi.

VIDEO: K čemu slouží lymfodrenáž a pro koho je vhodná?

Důvodů, proč celulitida vzniká nebo se „záhadným“ způsobem zvýrazní zejména v létě, když máme odhodit všechny svršky, je mnoho. Jedním z hlavních je nadváha, pak ale také to jsou vleklé zadržování vody v těle a špatně fungující lymfatický systém.

Vyzkoušely jsme za vás několik způsobů, jak se celulitidy zbavit nebo alespoň problematické partie vyhladit.

Témata: Zdraví, Těhotenství, Porod, Hubnutí, Časopis Dieta, Hubnutí po porodu, Bříško po porodu, kůže, Tělo, pokožka, Partie, Pojivo, Svižný krok, Lymfom, Vlna, Lymfatický oběh, Kolagen, Jak, Fólie, Kanyla, Rukáv, Drén, Power plate, Rádio, Silové cvičení, Zdraví na Heureka.cz