Maminka.czBack to school

Nezapomenutelné prázdniny. Těchto 100 věcí by mělo zažít každé dítě, než půjde do školy

redakce sim 19.  8.  2023
Prázdniny jsou naprosto ideálním obdobím na vytváření jedinečných rodinných zážitků. Některé z nich mohou být pro dospělé možná maličkostmi, ale naši potomci na tyto chvíle budou vzpomínat celý život. Máme pro vás 100 tipů, co by mělo zažít každé dítě.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Chodit bos, spát ve stanu, vyrobit si vlastní luk či prak z kusu větve, vypěstovat květinu, pozorovat brouky a hvězdy, nasbírat si v lese ostružiny přímo do pusy... Zní to banálně, ale přesně tyhle "malé" momenty tvoří šťastné dětství. Právě na ně s láskou a dojetím po čase rádi vzpomínáme. Samozřejmě, některé věci jsou sezonní, ale přečíst oblíbenou knížku, upéct dort nebo zažít večer bez elektřiny při svíčkách, to všechno můžete v jakékoli roční době. 

Nahlédněte do naší fotogalerie a zkuste si sami odpovědět, co všechno už vaše dítě zažilo. Pokud vám ještě pár zážitků chybí, můžete to brát jako takový malý návod, jak strávit báječné prázdniny plné neopakovatelných zážitků. 

Spoustu těchto tipů můžete využít i v případě, když zrovna počasí nebude přát výletům nebo povalování se u vody. 

Video: Podívejte se, kam vyrazit na výlet, když trávíte dovolenou v jižních Čechách

RETRO: U Mácháče, v Tatrách nebo u Balatonu – to byly dovolené za socialismu!
GALERIE: Po letech stejné fotky jako v dětství: Podívejte se, jak nás mění čas!

Léto s dětmi

Hledáte inspiraci, co podniknout a kam vyrazit s dětmi  o prázdninách? Kde si užijete sport, zábavu a dobrodružství? Přinášíme spoustu inspirativních nápadů, praktických tipů a rad. Dozvíte se, kde najdete nejkrásnější místa na výlety, rodinné cyklo a pěší turistické stezky, kam se vydat za kulturou, kde objevíte zajímavá místa. Nechybí ani praktické tipy a důležité informace, týkající se dovolené a cestování, které potřebujete vědět.

Témata: Galerie, Školák, Školák, Dětství, Základní škola, Prázdniny, Prvňáček, Léto s dětmi, Back to school, Tip, Internet, Zážitek, Tatra, Jižní Čechy, Sto, Stan, Věc, Vytváření, Ideální období, Děti, Dort, Půlka, Brouk, Vaš, Celý život

Video