Maminka.czBatole

12 velkých poprvé, na která se můžete těšit. Od prvního úsměvu ke krůčkům

Zuzana Labudová 22.  5.  2017
Pokud patříte k ženám, kterým se těhotenství tak nějak táhlo a miminka se nemohly dočkat, první rok vašeho dítěte vám vše vynahradí. Bude to jedním slovem mazec!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1. První úsměv

Když se miminko narodí, rodiče sice vědí, že je jejich, dítě o tom ale nemá ani potuchy. Navíc ještě není schopné vědomé reakce na rodičovskou přízeň, a tak vypadá tak trochu nevděčně: My se o ně staráme, mazlíme se s ním, reagujeme na každičké zakňourání, a ono nám ani nedá najevo, že je spokojené – pokud tedy nepočítáme už samotný fakt, že zrovna nepláče.

Kojenec, který se nesměje. Problém na obzoru? Může, ale nemusí být

Když se tedy zhruba měsíc po narození objeví první neumělý úsměv a toto období jednostranné komunikace končí, rodiče jsou obvykle v sedmém nebi. A vůbec nevadí, že spíš než opravdový úsměv připomíná obličej jejich zlatíčka ušklíbnutí – hlavně že se směje!

Témata: Děti, Časopis Maminka, Novorozenec, Batole, Kojenec, Miminko, první úsměv, Druhý rok, První narozeniny, Svíčka, Dětičky, Nezapomenutelný okamžik, Zorné pole, První zoubek, Důležitý okamžik, Váš úkol, Plazení, Otáčení, Časové rozpětí, Lezení, Separační úzkost, Tátová, Náročné období, Oslovení, První slůvko