17 nejčastějších mýtů o jídle pro batolata

jara 8. 5. 2013 13:08
a ty mýty jsou kde?
veruberu 9. 5. 2013 11:47
Kde je teda těch 17 mýtů? Nebo alespoň jeden clamp
9. 5. 2013 15:42
Jo no, kde jsou ty mýty co o nich píšete v názvu článku??? Tak to příště nepište a je to, akorát člověka navnadíte a pak se stejně dozví prd :-X
20. 5. 2013 11:37
Holky,zbytek si přečtete v časopisu Maminka
EC 7. 7. 2013 10:45
Chtělo by to hlavně začít vyvracet tento mýtus: "nasycených mastných kyselin, které podporují zvyšování cholesterolu a mají tak negativní vliv na náš srdečně-cévní systém". Protože to je prostě jenom mýtus, naopak část NMK je výrazně zdravější než polynenasycené (velká část rostliných olejů), protože jsou daleko stabilnější, méně oxidují a snižují tak oxidační stres v těle - hlavní příčinu arterosklerózy. Pozor ale na transmastné kyseliny a ztužované tuky, které taky patří do NMK. Když se to smíchá dohromady, tak příjem NMK nemá žádný vědecky ověřený vliv na kardiovaskulární choroby a vliv na cholesterol je pozitivní. Ovšem samotný cholesterol opět není příčinou kardiovaskulárních chorob, ale pouze jedna jeho malá čast (malé LDL částice, tedy dokonce ani ne všechny LDL částice, jak se v popmagazínech uvádí) hraje určitou roli při ucpávání cév. Příkladem zdravé potraviny plné NMK je kokos. Viz třeba (včetně dalších odkazů na konkrétní studie) zde: http://www.popsci.com/node/74033/edit
5