Maminka.czRecepty

3 recepty na rychlé polévky. V jednom hrnci vykouzlíte vydatná jídla

Simona Formánková 21.  1.  2022
Ne nadarmo říkávaly naše babičky, že polévka je grunt! Zasytí, zahřeje, a navíc si na ní můžete pochutnat v jakoukoli denní dobu. Vybrali jsme pro vás 3 recepty na ty nejlepší, které jste možná už léta neměli.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

VIDEO: Rychlá květáková polévka

Pórková s fenyklem a jablkem

Jemná krémová polévka inspirovaná orientální kuchyní plná zasmaženého pórku, fenyklu, jablka a zeleninového vývaru. Milovníci netradičních chutí jistě ocení, že je dochucena javorovým sirupem a obvykle se podává s výhonky fenyklu a nasekanými oříšky. 

Suroviny:

  • 3 ks pouze bílé části pórku
  • 1 ks fenyklu
  • 1 ks jablka
  • olivový olej
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 1,2–1,5 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • fenyklové výhonky
  • nasekané lískové oříšky

Postup:

Pórek a fenykl nakrájejte na tenké plátky. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, nechte na něm rozvonět koření asi 1 minutu. Přidejte nakrájenou zeleninu s jablkem a vše restujte dozlatova.

Přilijte vývar a vařte na mírném plameni asi 15 minut. Polévku odstavte a rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

Ochuťte javorovým sirupem, solí a pepřem. Polévku podávejte zakápnutou olivovým olejem a posypanou výhonky fenyklu a nasekanými oříšky.

Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Recepty, Časopis F.O.O.D., jídlo, Vaření, Vaření pro rodinu, Major, Pepř, Polévka, Květáková polévka, Recept, Vývar, Jablka, Lžíce, Mexiko, Orient, Fenykl, Hrnec