Maminka.czDěti

3 tipy na super dárky pro malé kluky i holky

Reklama 19.  11.  2018
Už jste se přemýšlely, jaké svým dětem letos pořídíte vánoční dárky? Každý rok si všechny pokládáme tu stejnou otázku. „Čím obdarovat svoje milované aby měli radost?“ Tady máte hned několik chytrých tipů pro letošní rok! Co mají společné? Rozvíjí schopnosti a dovednosti dětí od jednoho roku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Mluvící autíčka

Roztomilá a pestrobarevná autíčka přesně padnou do malých dětských ručiček a dokonce mluví! Děti si s nimi mohou hrát samostatně nebo společně se stavebnicovými dráhami, které komunikují pomocí chytrých tlačítek. Ty jsou umístěna na různých místech dráhy a děti se tak při hraní hezky zabaví. Všechny dráhy spolu lze propojovat a vytvářet si tak svět dětské fantazie.

Všechny dráhy spolu lze propojovat a vznikne tak velký svět zábavy. Každé autíčko Tut-Tut mluví jiným hlasem, používá rozdílná slova, fráze i zpívá jinou písničku. Hasičské autíčko, policejní autíčko, letadlo, nebo bagr, na výběr jich je spousta a všechny jsou skvělým dárkem.

Písmenka se psem Marshallem

Další hračka, se kterou si děti užijí spoustu legrace a zároveň je nenásilně naučí něčemu novému, je pes Marshall, který pomáhá rozeznávat písmenka české abecedy. Marshallovi stačí vložit do tlamičky kostičku a on hned pozná jaké písmenko je na kostičce vyobrazeno a to pak řekne nahlas.

Marshall ale také zkouší, jestli už písmena poznáte sami. Např. vás vyzve: „Pomoz mi prosím najít a zachránit písmeno Č". Když dítě splnilo úkol dobře, tak jej pochválí a navíc třeba přidá slovo, ve kterém se písmeno používá. Například: „č – jako čert". To ale není zdaleka vše, co Marshall umí. Dokáže použít i vybrané písmenko nejen ve slovech, ale i v celých větách. Například pro slovo čert si vymyslí větu: „Každý přece ví, že čerti nejsou. Nebo jsou?"

Pejsek Marshall ale také rozpozná barvy, které jsou na kostech vyobrazeny, stejně tak i pojmenuje obrázky z každé kostičky. Marshall dokonce i zahraje známé melodie a veškerou svou činnost doprovází rozkošným mrkáním a hýbáním uší!

Testujeme s dětmi: Hrdina Tlapkové patroly, který děti učí písmena

Mluvící miminko

Dalším super dárkem může být miminko, které toho spoustu napovídá, a dokonce umí opakovat, co jí děti při hraní říkají. Miminko se postupně "vyvíjí" od narození až do doby, kdy už si také samo zazpívá známé a oblíbené písničky, jako například Holka modrooká nebo Pec nám spadla. Po vyjmutí miminka z obalu mu vložte do úst dudlík. Vytažením dudlíku z úst miminko aktivujete do prvotního režimu - narození. V tomto období má miminko nejmenší slovní zásobu a i hlásek je více „miminkovský". Nechybí ani typické zvuky jako je cucání dudlíku, pití z lahvičky, říhnutí, zívání nebo smích.

Miminko je velké 36 cm a má roztomilý design. Součást balení jsou i tři 3 obrázkové knížky, které představují dětem věci z domácnosti, zvířata, jídlo a pití. Miminko je podle úrovně dokáže číst samo, nebo společně s vašimi dětmi. Pokud dítě říká, co vidí v knížce, miminko se snaží po dítěti opakovat. Po stisku tlačítka „Péče" vyžaduje miminko nakrmit, dudlík, pohádku na dobrou noc apod. Spoustu příjemných melodií, broukaných popěvků i písniček najdete pod tlačítkem "Hudba". S tímhle dárkem se žádné dítě nenudí!

Témata: Děti