Maminka.czRecepty

4 jednoduché triky pro dokonalý smažený sýr. S těmito radami se na pánvi už nikdy nerozteče

Simona Formánková 27.  8.  2022
Smažený sýr neboli smažák je oblíbeným jídlem rychlého občerstvení, které si nejraději dopřáváme v létě u vody. S chutí si ho však jistě vychutnáte i během roku. Poradíme vám 4 kroky, jak toto jídlo doma připravit tak, že ho povýšíte na kulinářský majstrštyk!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1. Čím tučnější, tím lepší

Pokud si chcete opravdu pochutnat, je důležité dbát na kvalitu kupovaného sýru. Vybírejte ten, který má minimálně 30 % tuku. Dalo by se říct, že čím tučnější, tím lepší. Tyto sýry mají totiž příjemnou krémovou chuť a snadněji se smaží. Stačí je jen správně obalit. Pokud milujete výraznější chutě, rozhodně neuděláte chybu, když při výběru sáhnete po některém z plísňových sýrů. A například oblíbený hermelín skvěle vyladíte přidáním sladkých brusinek. 

2. Před smažením ho zmrazte

Možná si říkáte, proč mrazit jídlo bezprostředně před tím, než si ho chcete naservírovat k obědu... Ale rozhodně tento krok nevynechte! Pokud dáte sýr před obalováním zhruba na 10 minut do mrazáku, bude se vám s ním lépe pracovat, a navíc se vám nerozteče na pánvi. 

Nadýchané langoše s domácím kečupem. Klasika českých koupališť u vás doma

3. Sýr obalujte dvakrát

Jedna vrstva trojobalu je málo! Pokud máte opravdu kvalitní a tučný sýr, pak vám ho trocha mouky, vajíčka a strouhanky pohromadě udrží jen stěží. A protože chcete mít jistotu, že se vám povede dokonalé jídlo, dopřejte mu dávku trojobalu ještě jednou. 

4. Osmažte ho zprudka

Smažení rozhodně neprotahujte. Strouhanka by natáhla olej a jídlo by bylo zbytečně mastné. Doporučujeme rozpálit pánev s trochou oleje a v momentě, kdy se začnou tvořit malé bublinky, přidat obalený sýr. Smažte ho z každé strany přibližně 1 minutu, dokud nezezlátne. Hotový sýr nechte okapat do ubrousku a podávejte například s kečupem nebo tatarkou. 

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Recepty, Jídelníček, jídlo, Video recept, Vaření, Vaření pro rodinu, suroviny, Pánev, Chuť, Majstrštyk, Trik, Rada, Smažák, Jednoduchý trik, Rychlé občerstvení, Sýr
Mohlo by vás zajímat
Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?
Mrázková Dita
slavné děti
Těhotenství s trojčaty týden po týdnu. Podívejte se na neskutečnou proměnu ženského těla
kog
Těhotenství
První těhotný muž světa porodil 3 děti. Nechtěl jsem zůstat lesbickou ženou, opačné pohlaví je pro mě přirozenější, říká
Formánková Simona
transgender
Princ George nebo princezna Charlotte jako dospělí: Jak se promění tváře dětí z královských rodin za několik let?
Formánková Simona
Galerie
Použitý kondom nebo ojetá pneumatika? Tyhle těhotenské fotky jsou kreativní až za hranu! Posuďte sami
Formánková Simona
Galerie
Intimněji už to nejde: Tyhle fotky zachycují první vteřiny dítěte na světě. Podívejte se na dechberoucí detaily
Víchová Tereza
Porod
Dejte „to” do ústavu, řekli jí o dceři. Jana se nevzdala a z „hadrové panenky” Johanky křeše denně zázraky
Víchová Tereza
Příběhy
Upečte si dokonale vláčný perník. S nastrouhanými jablky bude nepřekonatelný
redakce
Recepty
Chlapec žil pouhých 10 dní. Společně strávený čas pro nás byl požehnáním, tvrdí rodina. Jejich dojemný příběh obletěl celý svět
Formánková Simona
Příběhy