[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Pokud si chcete opravdu pochutnat, je důležité dbát na kvalitu kupovaného sýru. Vybírejte ten, který má minimálně 30 % tuku. Dalo by se říct, že čím tučnější, tím lepší. Tyto sýry mají totiž příjemnou krémovou chuť a snadněji se smaží. Stačí je jen správně obalit. Pokud milujete výraznější chutě, rozhodně neuděláte chybu, když při výběru sáhnete po některém z plísňových sýrů. A například oblíbený hermelín skvěle vyladíte přidáním sladkých brusinek.
Možná si říkáte, proč mrazit jídlo bezprostředně před tím, než si ho chcete naservírovat k obědu... Ale rozhodně tento krok nevynechte! Pokud dáte sýr před obalováním zhruba na 10 minut do mrazáku, bude se vám s ním lépe pracovat, a navíc se vám nerozteče na pánvi.
Jedna vrstva trojobalu je málo! Pokud máte opravdu kvalitní a tučný sýr, pak vám ho trocha mouky, vajíčka a strouhanky pohromadě udrží jen stěží. A protože chcete mít jistotu, že se vám povede dokonalé jídlo, dopřejte mu dávku trojobalu ještě jednou.
Smažení rozhodně neprotahujte. Strouhanka by natáhla olej a jídlo by bylo zbytečně mastné. Doporučujeme rozpálit pánev s trochou oleje a v momentě, kdy se začnou tvořit malé bublinky, přidat obalený sýr. Smažte ho z každé strany přibližně 1 minutu, dokud nezezlátne. Hotový sýr nechte okapat do ubrousku a podávejte například s kečupem nebo tatarkou.