Maminka.czDěti

4+1 osvědčených tipů, jak vybrat školní batoh či aktovku pro prvňáčka

Reklama 9.  7.  2019
Ačkoliv bude vašeho malého školáka zajímat především to, jak jeho nová aktovka vypadá, vy při výběru zohledněte i její hmotnost, tvar a kvalitu použitých materiálů. Jen tak bude nový školní batoh pro prvňáčka pohodlný i praktický a vydrží mu déle než do první třídy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Začátek školní docházky je pro vašeho prvňáčka velkou životní změnou, kterou často doprovází nejen nadšené těšení, ale i strach a nejistota. Zpříjemněte mu krok do neznáma aktovkou, kterou bude nosit s radostí, a navíc se mu do ní pohodlně vejde vše potřebné.

1. Aktovka pro prvňáčka musí být lehká

Podle platných norem nesmí prázdný školní batoh či aktovka pro děti v první třídě vážit více než 1,2 kilogramu. Pořídit však můžete i extra lehkou školní aktovku vážící méně než 1 kilogram, se kterou svému prvňáčkovi každodenní cestu do školy ještě více ulehčíte.

2. Myslete na pohodlí

Aby se vašemu malému školákovi aktovka pohodlně nosila, vyberte model s anatomicky tvarovanou a polstrovanou zádovou částí, nastavitelnými popruhy a elastickým hrudním páskem.

Klepněte pro větší obrázek

3. Důležitá je praktičnost

I zdánlivě malá praktická vylepšení, jako je boční kapsa na láhev s pitím, malá přihrádka na klíče nebo pevné poutko na zavěšení aktovky, dokážou vašemu prvňáčkovi zpříjemnit každý školní den.

4. Nepodceňujte bezpečností prvky

Vždy vybírejte aktovku s odrazkami a reflexními nášivkami či pruhy, díky kterým malého školáka nikdo nepřehlédne ani po setmění nebo za špatného počasí.

Design nechejte na prvňáčkovi

Sportovní auto, fotbalový míč, anebo snad jednorožec? Rozhodnutí o motivu školního batohu či aktovky přenechejte svému budoucímu prvňáčkovi. Na výběr mu však dejte pouze z kvalitních certifikovaných modelů, které si předem vyhlédnete – třeba u výrobce anatomických batohů a aktovek Bagmaster.

Témata: Děti