Maminka.czVýživa a stravování

4x rychlé večeře pro celou rodinu

Helena Hladíková 13.  10.  2015
Že nevíte, co každý den rodině nabídnout? Máme pro vás tipy, které nezaberou mnoho času a zachutnají všem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Těstoviny s Mozzarellou

4 porce, 10 minut 

Potřebujeme: 500 g těstovin, olivový olej, 1 šalotka, 3 stroužky česneku, 1 řapíkatý celer, 1 žlutá cuketa, 4 loupaná rajčata, sůl a pepř, 1 mozzarella, bazalka a oregano 

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Na oleji orestujte nasekanou šalotku a česnek, přidejte na kolečka nakrájený řapíkatý celer i cuketu a nakonec loupaná rajčata. Osolte, opepřete a vmíchejte natrhanou mozzarellu. Stáhněte z plotny a dochuťte čerstvou bazalkou a oreganem. Podávejte s těstovinami. 

Klepněte pro větší obrázek

Vyzkoušejte i klasické lečo. Recept najdete tady

Bílé gazpacho s chorizem 

4 porce, 15 minut + chlazení 

Potřebujeme: 750 g zralých masitých rajčat, 200 g bílého chleba, 1 okurka, 1 zelená paprika, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce vinného octa, 100 ml olivového oleje, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 středně velká cibule, 1 salátová okurka, chorizo orestované na oleji, parmazán, bazalka 

Rajčata oloupejte. Chléb namočte do vody. Všechnu zeleninu společně s cibulí a česnekem nakrájejte na menší kousky. Veškeré ingredience včetně vyždímaného chleba a oleje rozmixujte na kaši. Dochuťte solí a přelijte do nádoby, ve které budete gazpacho podávat. Podle potřeby zřeďte ledovou vodou a nechte v ledničce pořádně zchladit.

Jako přílohu podávejte nadrobno nakrájenou zeleninu. Ozdobte orestovaným chorizem, kousky parmazánu a bazalky. 

Klepněte pro větší obrázek

Květákový mozeček s klobásou 

4 porce, 15 minut 

Potřebujeme: 1 menší květák, 1 cibule, 2 klobásy, olej, 4 vejce, sůl a pepř, bylinky, chilli paprička, pečivo 

Květák rozdělte na hlavičky a povařte je v lehce osolené vodě na skus, asi 7 minut. Mezitím nasekejte cibuli, klobásy nakrájejte na kolečka a orestujte na trošce oleje. Přidejte slité, uvařené kousky květáku, pomačkejte a vmíchejte vejce. Osolte, opepřete, dochuťte bylinkami a troškou chilli papričky. Podávejte s pečivem. 

Klepněte pro větší obrázek

Kuřecí kousky v těstíčku 

4 porce, 15 minut 

Potřebujeme: 4 kuřecí prsa, 2 vejce, 50 g pecorina, 100 ml plnotučného mléka, 4 lžíce hladké mouky, sůl a pepř, čerstvé bylinky, 400 g brambor typu A, olivový olej; salát: listový salát, cherry rajčátka, olivový olej, balzamikový ocet, sůl a pepř 

Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na menší podélné kousky. V míse vyšlehejte vejce, vmíchejte mléko, nastrouhané pecorino, sůl, pepř, bylinky a zahustěte moukou.

Brambory očistěte a nakrájejte na větší kusy. V hlubším hrnci rozehřejte olej a osmažte nakrájené brambory dozlatova. Mezitím na oleji na pánvi dozlatova opečte i kuřecí kousky, které jste obalili v těstíčku. Podávejte je se salátem s cherry rajčátky, zakápnutým olivovým olejem a balzamikovým octem, dochuceným solí a pepřem. 

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Časopis Maminka, Výživa a stravování, Pecorina, Rod, Večeře, Lečo, Chlazení, Čelo, Mozzarella, Salátová okurka, Věc, Oregano, Okurka, Červená paprika, Květáková polévka, Bazalka, Gazpacho, Zelená paprika, Chilli paprička, Cuketa, Řapíkatý celer

Video