Do domácích prací zapojte i syny, rozhodně ne jen dcery. Souhlasíte?

Suve 24. 5. 2016 09:45
Mě synek (9 let) pomáhá od malička a moc rád. Nejraději peče (dohromady se mnou), vysává a vynáší smetí. Ale poradí si i s jiným pracemi, když je třeba. Také rád nakupuje. O práci se sám hlásí, touží být užitečný. Naproti tomu dcera (13) nechce od malička dělat nic. Do všeho jí musím nutit a čím je starší, tím to jde hůře. Teď už to téměř nejde.
Kiki 25. 6. 2019 20:43
Doufám, že dívky též spolehlivě vědí kde je vrtačka, bruska, krumpáč a umějí s tím zacházet a bravurně rozpoznávají např typy tmelů, omītek atd.
Eva 25. 6. 2019 21:39
Nepřehánějte, ani všichni chlapi neznají typy tmelů, omítek atd. Také všichni chlapi neumí zacházet např. s motorovou pilou apod. Jenže to jsou činnosti, které v dnešní době nejsou pro život takovou nutností, jako zatím pořád je starost o domácnost, šatstvo, jídlo atd. atd. Můj synek např. umí všechny domácí práce a poradí si i s většinou tzv. "mužských" prací. Já si umím např.naštípat dříví, v mládí jsem dokonce dokázala rozštípat kus kmenu i pomocí klínů, odvětvit strom, seříznout kůru apod. S krumpáčem a lopatou zacházet umím taky. Dokud jsme měli doma pojistky, dokázala jsem si je sama i vyměnit. A dobře vím, kde mám doma vrtačku, různé šroubováky, kleště apod.
Aneta 26. 6. 2019 12:02
Když chceš napsat genderově vyvážený článek, ale vznikne ti z toho paskvil. tleskání
4