5 nejčastějších mýtů o kojení, kterým mámy stále věří

jara 24. 9. 2013 18:39
nevím, jak je to možný, ale já jsem během kojení 1) neotěhotněla (i když netvrdím, že příčinou je kojení), 2) docela drasticky zhubla (tady jsem si vlivem kojení prakticky jistá), 3) zmenšily se mi prsa (ano - myslela jsem si, že je to tím zhubnutím, ale není. Už jsem na původní váze a prsa mi zůstaly menší minimálně o jednu velikost), 4) když jsme neudělala dost dlouhou pauzou mezi kojením, malou bolelo břicho a dostala koliku a 5) i když je prý přední a zadní mlíko údajně mýtus, zůstává tím nevysvětlen jev, kterýho si určitě všimly všechny matky, které kdy odstříkávaly mlíko odsávačkou - na začátku jde z prsa mlíko řídký, skoro bezbarvý, prakticky voda. později pak mlíko hustý jako smetana. Takže bych doplnila mýtus č.6 ) největší mýtus je, že předchozí tvrzení jsou pouze mýty.
Flashback 26. 9. 2013 19:45
Souhlasím s vámi. Navíc střídat prsa je dobré pro maminky i proto, aby neměly jedno prso jako nalitý balón a druhé vysáté :)
Blestik 26. 9. 2013 20:27
Taky si myslim
??? 26. 9. 2013 19:14
No a ja při kojení otěhotněla, nezhubla, prsa mi zůstala, kojit jsem mohla děti kdykoliv v časových intervalech. Mlíko přední a zadní si myslím je taky mě šla prvne voda a pak husté mlíko. Myslm si , že to je hlavně u každého individuální.
kopretina 4. 10. 2013 21:00
Dobrý den, s kojením mám zkušenosti takové,že je to výborné na zdraví a imunitu dětí, ale kojení mi prsa doslova amputovalo. Z původní velikosti 1,5 až 2 mi po dvou dětech zbyly opravdu jenom bradavky :'( . :'( Podotýkám, že vážím pořád stejně, jako před 1 porodem. Jsem z toho nešťastná. O tom, že se stydím svléct před manželem, nebo ve společných ženských sprchách ani nemluvě. Uvažuji o plastice, ale jednak to není levná záležitost a jednak se bojím zdravotních rizik.
Lenka C. 21. 11. 2015 19:44
Dobrý den, já měla po ukončení kojení prsa úplně placatá, povadlá (zbyla mi jen vytahaná kůže s bradavkami). Také jsem se velmi styděla, bylo mi to velmi nepříjemné před manželem, i když tvrdil, že mu to nevadí. Prsa se po roce trochu obnovila, ale zjistila jsem, že pro obnovení prsní tkáně mi pomáhá, když jsem brala kyselinu listovou, před plánovaným druhým početím. Kdybych to věděla už dříve, brala bych jí ihned po ukončení kojení a možná by se prsa zase rychleji zakulatila
6