Maminka.czPéče o dítě a jeho výchova

5 přírodních látek, které vám a vašemu miminku v létě pomohou

Reklama 8.  8.  2017
I když jste zvyklí o pokožku svých nejmenších pečovat celoročně, v tomto období se nebojte péči zintenzivnit. Přinášíme vám přehled nejvhodnějších bylin, které mají pro dětskou citlivou pokožku blahodárné účinky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Měsíček lékařský se používá v lidovém léčitelství už od pradávna. Obsahuje silici, flavonoidy, kyselinu salicylovou, vitamín C. Dokáže pokožku krásně hydratovat, zvláčnit a posílit. Je ideálním pomocníkem při dětských opruzeninách.

Heřmánek, jinak také nazývaný rumánek, marunka, sluníčko či kamilka, se proslavil skrze své uklidňující účinky. Vytváří na hebké dětské pleti film, který ji chrání před zarudnutím, proleženinami a povětrnostními vlivy. Přidejte pár kapek do koupele.

Pro klidný spánek miminka zvolte mateřídoušku, která umí také regenerovat celé tělo. Při bolestech bříška miminka přikládejte nahřátý polštářek s touto zázračnou bylinou.

Mandlový olej vyniká vysokým obsahem vitamínů A, F a E. Nehledě na typ pleti ho může použít kdokoliv. Je vhodný dokonce i pro předčasně narozené děti. Pomáhá při opruzeninách, ale i ekzémech či spáleninách od sluníčka.

Aloe Vera se přezdívá „rostlinou nesmrtelnosti“. Pokožku miminka chrání, vyživuje a regeneruje. Obsahuje přes 200 bioaktivních složek.

Ve znamení citlivosti

Ženy během těhotenství musí čelit různým změnám kůže, jejichž následky si žena přenáší i do období po porodu. Pleť maminek tak bývá po porodu povislá, vysušená a vyznačuje se hojným počtem strií.

Dětská pokožka není vyvinuta natolik, aby se dokázala ochránit sama. Postačí delší pobyt na sluníčku či použití nekvalitní aviváže při praní a objeví se zarudlost a podráždění. Proto musíme být obezřetní i při výběru kosmetických přípravků. Aloe Vera je vhodnou přírodní látkou, která citlivé dětské pokožce neublíží a v kombinaci s dalšími prémiovými přísadami navíc pomůže.

Děti s radostí objevují svět. Při takovém objevování často dochází k zašpinění nejen jejich ručiček, ale i vlásků. Aby časté mytí tělo dítěte nevysušovalo, používejte Aloe Vera Baby Jemnou Mycí Emulzi, která byla vytvořena výhradně pro citlivou pokožku. Kombinace 30 % Aloe Vera, extraktu z bio měsíčku a sójového oleje garantuje vysokou hydrataci.

Klepněte pro větší obrázek

Pro maminky

Ke snižování ukládání tukových zásob v oblasti hýždí a stehen poslouží Aloe Vera Korekční Tělový Krém. Jeho hustá textura a obsah 30 % Aloe Vera, bio výtažku ze zeleného čaje a komplexu účinných látek Legance zlepšuje pružnost a vláčnost pokožky. Kůže působí rovnoměrněji a hladčeji.

Klepněte pro větší obrázek

Po porodu bikiny? Aloe Vera říká: „Proč ne?!“

Porod se na ženské pokožce projeví, ať už méně či více. Viditelnými projevy mohou být například strie a pigmentace. „Pokožka bývá po porodu povislá, chybí jí pružnost a pevnost,“ vysvětluje MUDr. Tomáš Kampe. Pevný a zdravý vzhled kůži navrátí kombinace kvalitního Aloe Vera gelu a dalších kvalitních přírodních látek. 

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Péče o dítě a jeho výchova