Maminka.czBatole

5 triků, jak vybrat boty podle vašich představ a vyhnout se zklamání

LH 11.  7.  2012
Nemusíte hubnout ani cvičit a přesto vám vaše nohy rázem zformují a dodají gazelí vzhled. Řeč je samozřejmě o botách na podpatku. Na pohled vypadají krásně, ale vy si ty pravé zkrátka nedokážete vybrat? Možná je to jen proto, že nevíte, jak nato.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1. Velmi důležitá je denní doba, kdy na nákupy vyrazíte. Ideální je nechat lov střevíčků na pozdní odpoledne. Po celodenní námaze jsou vaše nohy lehce oteklé a dosahují své „maximální velikosti“. Tím předejdete nebezpečí, že by vás boty tlačily.

2. Rozmyslete si, zda budete obouvat naostro nebo s punčocháčemi či ponožkami. Jde sice o milimetry, ale právě ty rozhodují o případném nepohodlí.

3. Lodičky na vysokém podpatku musí sedět dokonale. Škrtící pásek přes nárt nebo naopak volný řemínek kolem kotníku vám zajistí cestu do pekel. To, co se ve chvíli nákupu jeví jako drobný nedostatek, se úměrně znásobí dobou nošení. Nevině vyhlížející botky se lehce změní na boty španělské.

4. Jehlový podpatek je jistě elegantní, ale mohou si ho dovolit pouze profesionálky. Pokud s vysokými podpatky začínáte, sáhněte po klínku. Poskytne potřebnou výšku a nohám dodá zároveň potřebnou oporu. Vzpomeňte si na vrávorající slečny, které se sice nesou v oblacích, ale s každým dalším krokem máte pocit, že se zřítí jako dům určený k demolici.

5. Vždy a opravdu vždy se v botách projděte několikrát po celé délce prodejny. Všímejte si, jestli se noha neposouvá dopředu, což se stává hlavně u vysokého podpatku. Raději sáhněte po menším čísle, tak se u paty nevytvoří nevzhledná mezera, která na pocitu pohodlí také nepřidá.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Novorozenec, Předškolák, Školák, Batole, Kojenec, Jen pro maminku, Dětské oblečení a dětská obuv, Dětské boty, Řemínek, Vaš, Boty, Zklamání, Trik, Jak, Podpatek, Dětská obuv na Heureka.cz

Video