6 chutných receptů s houbami

6
Fotogalerie

Kapitoly článku:


Co jste možná nevěděli...

  • Zamrazujte jen tepelně upravené houby! Očištěné a nakrájené plodnice nestačí jen naskládat do sáčků a dát do mrazáku, jsou totiž plné mykotoxinů. Houby nejdřív krátce poduste (stačí spařit vroucí vodou a nechat 5 minut odležet), pak teprve zamrazujte. Ušetříte si tak i místo v mrazáku.
  • Dejte si pozor na modrající druhy hub, po některých vám při nedostatečné tepelné úpravě může být špatně. Pro jistotu je doporučujeme tepelně upravovat aspoň 20 minut!
  • Dávejte pozor na sběr přemrzlých hub. Mrazem přešlé houby mění barvu klobouku, často také začnou plesnivět. Jednou přemrzlou houbu můžete použít k okamžité spotřebě, stejně jako jednou rozmražené maso už je ale znovu nezmrazujte!
  • Možná jste slyšeli, že houby se nesmějí zapíjet alkoholem. Je to mýtus, i tak ale buďte střídmí a vyhněte se vysokoprocentním drinkům.

Určitě si přečtěte

Články z jiných titulů