6 chutných receptů s houbami 6 Fotogalerie Johana Křížková 15. října 2014 Kapitoly článku: 6 chutných receptů s houbami Co jste možná o houbách nevěděli Co jste možná nevěděli... Zamrazujte jen tepelně upravené houby! Očištěné a nakrájené plodnice nestačí jen naskládat do sáčků a dát do mrazáku, jsou totiž plné mykotoxinů. Houby nejdřív krátce poduste (stačí spařit vroucí vodou a nechat 5 minut odležet), pak teprve zamrazujte. Ušetříte si tak i místo v mrazáku. Dejte si pozor na modrající druhy hub, po některých vám při nedostatečné tepelné úpravě může být špatně. Pro jistotu je doporučujeme tepelně upravovat aspoň 20 minut! Dávejte pozor na sběr přemrzlých hub. Mrazem přešlé houby mění barvu klobouku, často také začnou plesnivět. Jednou přemrzlou houbu můžete použít k okamžité spotřebě, stejně jako jednou rozmražené maso už je ale znovu nezmrazujte! Možná jste slyšeli, že houby se nesmějí zapíjet alkoholem. Je to mýtus, i tak ale buďte střídmí a vyhněte se vysokoprocentním drinkům. Předchozí Na začátek Zahájit diskuzi Výživa a stravováníČasopis F.O.O.D.ChuťBramborový salátHlívaSójová omáčkaChutný receptJarní cibulkaNastrouhaný zázvorDruh hubReceptŘečVinný ocetČervené zelíBrusinkaRoláda