Maminka.czVýživa a stravování

6 chutných receptů s houbami

Johana Křížková 15.  10.  2014
Máte rádi houbaření? Pak jste určitě nyní nadšení, že jich jsou plné lesy. Nemusíte se však omezovat jen na ně, pro zajímavé druhy - třeba ty asijské, se stačí vydat do obchodu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Seznam kapitol
2. Co jste možná o houbách nevěděli

Co jste možná nevěděli...

  • Zamrazujte jen tepelně upravené houby! Očištěné a nakrájené plodnice nestačí jen naskládat do sáčků a dát do mrazáku, jsou totiž plné mykotoxinů. Houby nejdřív krátce poduste (stačí spařit vroucí vodou a nechat 5 minut odležet), pak teprve zamrazujte. Ušetříte si tak i místo v mrazáku.
  • Dejte si pozor na modrající druhy hub, po některých vám při nedostatečné tepelné úpravě může být špatně. Pro jistotu je doporučujeme tepelně upravovat aspoň 20 minut!
  • Dávejte pozor na sběr přemrzlých hub. Mrazem přešlé houby mění barvu klobouku, často také začnou plesnivět. Jednou přemrzlou houbu můžete použít k okamžité spotřebě, stejně jako jednou rozmražené maso už je ale znovu nezmrazujte!
  • Možná jste slyšeli, že houby se nesmějí zapíjet alkoholem. Je to mýtus, i tak ale buďte střídmí a vyhněte se vysokoprocentním drinkům.
Témata: Výživa a stravování, Časopis F.O.O.D., Chuť, Roláda, Nastrouhaný zázvor, Červené zelí, Vinný ocet, Bramborový salát, Brusinka, Řeč, Sójová omáčka, Hlíva, Druh hub, Chutný recept, Jarní cibulka, Recept