Maminka.czTěhotenství

6 těhotenských symptomů, které byste neměla nikdy ignorovat

Klára Kotábová 6.  1.  2010
Těhotenství se nazývá jiným stavem. Jenže i stav vybočující z normálu má svá pravidla a vy byste měla vědět, co je standardní a co už nikoli.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

5. Krvácení

Jakékoli krvácení v těhotenství by vás mělo dovést ke gynekologovi, který zhodnotí jeho závažnost a navrhne řešení. Je ovšem dobré vědět, že je velice obvyklé, nemusí totiž nic znamenat. Proto v okamžiku, kdy začnete krvácet, nepanikařte ani to nezatajujte před lékařem.

Rizikové těhotenství: Co vás při něm čeká a nemine?

Během prvního trimestru špiní dokonce každá třetí žena, zvláště v období očekávané periody. Krvácení se taktéž objevuje v důsledku vaginální infekce, slabšího děložního hrdla nebo cervikálních polypů. Pokud se u vás krev objeví poprvé kolem 37. týdne, může to být signál, že se začínáte otevírat a vaše dítě se již brzy narodí. Krvácení v prvním trimestru může signalizovat samovolný potrat, mimoděložní těhotenství, v posledním trimestru se může jednat o odlučování placenty nebo předčasný porod.

Zkuste: Nestresujte se a nenamáhejte se.

Nedělejte: Nezvedejte těžké věci, vynechejte pohlavní styk do doby, než vám ho povolí lékař. Orgastické stahy dělohy mohou způsobit odlučování placenty, vyvolat potrat, zvlášť v případech již označeného rizikového těhotenství.

Témata: Těhotenství, Časopis Maminka, Průkazka, Těhotenský symptom, Tmavá moč, Nožní klenba, Pozdní potrat, Těhotenská průkazka, Symptom, Původní tvar, Nik, První řešení