Maminka.czDěti

6 tipů, co s dětmi o prázdninách, když nemáte volno a musíte chodit do práce

Simona Procházková 5.  7.  2019
Letos mají děti celých devět týdnů prázdnin, a my rodiče pouhé čtyři, maximálně pět týdnů dovolené, a ty si ještě musíme rozprostřít po celém roce. Jak tuhle nefér rovnici vyřešit – ke spokojenosti celé rodiny?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Léto a úkol ,kam s dětmi‘ je pro mě každou sezonu vrchol stresu. Zaplnit celé prázdniny je hodně náročné,“ přiznává Pavla, maminka dvou holčiček, šestileté a sedmileté.

Rodinná dovolená obvykle probíhá ve dvou fázích: na začátku července a na konci srpna, vždycky týden až deset dní. Mezitím jsou holky střídavě u babiček, jenže jedna z nich ještě pracuje, takže s „celoletním odsunem“ na venkov počítat nelze.

„Poslední dva roky jsme vsadili na příměstské tábory a moc se nám to osvědčilo,“ pochvaluje si Pavla. „Velkou výhodou je už jen to, že tam holky chodí spolu, takže je vyzvedávám na tomtéž místě.

Navíc každý týden mají jiný program. Už si vyzkoušely přírodovědný tábor i ,toulky Prahou‘, ale nejvíc si oblíbily umělecky zaměřené programy, divadelní a taneční. Ty navíc uzavíralo představení pro rodiče, takže dojetí zaručeno,“ usmívá se máma předškolačky a prvňačky.

Témata: Děti, Kam s dětmi, Babička, Rodiče, Mateřská škola, Prázdniny, Maminka cestuje, Maminka, Chod, Celý týden, Samostatnost, Koupaliště, Dobrodružství, Pohlazení, Lenka M, Volno, Internet, Úvazek, Potomek, Vědkyně, Společenské dítě, Beníšková, Práce, Malé dítě, Hlídací babička