6 tipů na výlety za tajemnem. Známe místa s magickou atmosférou

Bojíte se rádi a láká vás objevovat místa opředená tajemstvím a záhadnými pověstmi? Vydejte se s námi po stopách zakletých krasavic, bílých paní, duchů a ukrytých pokladů… Vezměte děti na výpravu za dobrodružstvím!
6 tipů na výlety za tajemnem. Známe místa s magickou atmosférou

Zámek Opočno

Znáte pověst o zazděné zámecké paní? Projděte se po zahradách opočenského zámku, kde se před více než čtyřmi staletími odehrál tragický příběh sedmnáctileté Kateřiny ze Šelmberka. S tou se rozhodl oženit mocný ale příliš starý pán Mikuláš Trčka z Lípy.

Z Kateřiny se stala nešťastná zámecká paní, která ztratila svobodu a nepoznala lásku. Manžel ji nechal střežit, sám se na zámku téměř nevyskytoval. Jednou jedinkrát se Kateřině povedlo utéct na procházku samotné, v parku ale uklouzla, spadla do tůně a před utonutím ji zachránil mladý rytíř.

Kam s dětmi mezi svátky? Vyzkoušejte naše tipy na úžasné stezky pro děti

Kam s dětmi mezi svátky? Vyzkoušejte naše tipy na úžasné stezky pro děti

S krásným mládencem se začala po nocích scházet v odlehlém koutě zahrad. Tajemství však bylo vyzrazeno a zámecký pán ve strašlivém hněvu nechal rytíři okamžitě setnout hlavu a svou ženu zaživa zazdít v zámecké zdi. Kostra oděna do středověkých šatů byla údajně později skutečně objevena a osud Kateřiny zvěčnil i Karel Jaromír Erben v básni Zazděná.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články