Maminka.czNevěra

6 typů mužů, kteří jsou nejčastěji nevěrní. Tohle vás překvapí

Martina Machová 4.  12.  2017
Jací muži jsou nejčastěji nevěrní? Jaká životní období a situace nevěře u mužů nahrávají?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Úhrnná rozvodovost v ČR činila v roce 2016 celých 45 %! Stále tedy platí, že se v Čechách rozvede zhruba každý druhý uzavřený sňatek. Jako jeden z nejčastějších důvodů rozvodu bývá uváděna nevěra. Nás ženy pak bude v těchto souvislostech jistě zajímat, zda existují muži, kteří k nevěře inklinují o něco více, než bychom si přály.

Praxe i odborníci se shodují na tom, že ano. Nicméně nejde vždy pouze o „rizikové“ typy mužů, ale také o citlivé životní situace a období, které nevěře nepřímo hrají do karet. Bohužel mezi tyto citlivější období patří kupříkladu i narození děťátka nebo třeba kulaté narozeniny svádějící k bilancování.

6 typů mužů, kteří jsou nejčastěji nevěrní

Novopečení otcové

Bohužel, je to tak! Nejen mateřství, ale i otcovství je z jistého pohledu citlivé a pro vztah i poměrně náročné období. V době, kdy máte doma malé miminko, se naneštěstí občas ukáže, že ne každý muž je natolik zralý, aby unesl změny, které těhotenství, porod a příchod miminka do vztahu přináší.

Muži na rozcestí

Všechny životní milníky určitým způsobem otřesou každým vztahem – prověří ho, prozkouší, upevní nebo naopak rozbijí. K těmto milníkům může dle Carol Botwinové, autorky zajímavé knihy s příznačným názvem Proč jsou muži nevěrní, patřit i vážná nemoc v rodině, odchod dětí „z hnízda“, kulaté narozeniny svádějící k bilancování, ale také kupříkladu i smrt otce, který byl jakousi rodinou autoritou.

Těžké situace vytváří tlak, mnohdy doslova přetlak, a také velkou potřebu pochopení, spočinutí a uvolnění. Někteří pánové pak tyto benefity hledají jinde než doma.

Muži „za vodou“

Moc a peníze jsou silné afrodisiakum, které přitahuje ženy jako vosy na bonbón. A krásným a svolným ženám se pak těžko odolává... Ještě markantnější je to u mužů, kteří si polepšili doslova ze dne na den – najednou je všude tolik pohledných a vstřícných dam!

Ba co víc; ony nejsou pouze pohledné, ale i chápavé, plné porozumění a empatie. Obvykle umí i úžasně pochválit, ocenit a dokonce se úplně obyčejně smát vtipům, kterým už se manželka nesměje.

Nevěra za nevěru? Dobře si to rozmyslete…

Žárlivci

U mnoha žárlivců bohužel platí staré známé přísloví: „Podle sebe soudím tebe.“ Proto by každá dáma mající partnera, který ji střeží jako oko v hlavě, měla zpozornět a zamyslet se, jaký skutečný důvod ho k takovému „majetnictví“ pudí. Jednou z možností je, že na ni kouká skrz vlastní zkušenosti! Mnoho žárlivců je totiž současně notorickými záletníky.

Bohémové a umělci

Je to tak! Řada kreativních osobností – umělců všeho druhu, hudebníků, malířů i herců – si na svět přineslo jakousi nestálost a neukotvenost. Tito rozverní kreativci doslova těkají životem; jsou stále v pohybu, mají rádi změny a neutuchající příliv inspirace. Naneštěstí na to často doplácejí i v partnerských vztazích.

Syn Casanovy

„Jablko nepadá daleko od stromu. Jaká matka, taká Katka.“ To jsou lidová přísloví, která nevznikla jen tak. Mnoho žen, jejichž tchán býval nebo dokonce stále je lamačem ženských srdcí, potvrdí, že na lidové moudrosti je víc pravdy, než by si přály. A pozor – to, že krev není voda, se nemusí nějaký čas vůbec projevit – každý chce být přeci lepší než jeho rodiče! Bohužel vzepřít se „rodinnému prokletí“ vyžaduje velkou míru vnitřní síly.

VIDEO: Vše o sexu: Mašinky, které vás dovedou k orgasmu stimulací klitorisu

Nevěra může být v těhotenství devastující. Jak ji zvládnout?
Eva (36): „Manžel mě podváděl. Ale žiju dál…“

 

Témata: Láska a vztahy, Nevěra, Příliv, Čechy, Malé miminko, Lama, NEJ, Jaký muž, Životní období, Vnitřní síla, Žárlivec, Klitoris, Velká míra, Nejčastější důvod, Těžká situace, Vaš, Přísloví, Casanova, Zajímavá kniha, Příznačný název, Úhrnná rozvodovost, Skutečný důvod, Katka, Citlivé období, Krásná žena