Maminka.czKojenec

6 vyzkoušených tipů na posílení těla

Kamila Stejskalová 12.  10.  2011
Začala škola. Září je poměrně shovívavé, ale v říjnu počítejte s tím, že se vaše dítě začne setkávat v kolektivu s virózami. Co dělat, aby nebylo permanentně nemocné?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ve školce potomka ještě omluvíte, chcete ale, aby zameškal ve škole psaní svislých čar nebo později třeba písmenko A a byl kvůli tomu celý život hendikepovaný? Jistěže nechcete. Ale dětský organismus není tak silný jako ten dospělý a s trochou nadsázky se dá říci, že proběhne-li kolem něj bacil nebo drzý virus, donese si jej s velkou pravděpodobností domů. Nemůžete-li být permanentně na neschopence s ratolestí či nemáte-li po ruce hlídací babičku, měla byste vědět, jak organismus svého zlatíčka posílit tak, aby se nevzdával nepříznivým vlivům tak snadno.

1) Saunujte se, sprchujte se

Je fakt, že dětičky, které se pravidelně věnují výše uvedeným aktivitám, nejsou tak často nemocné jako ty, jež se koupou ve stojatých vodách (voda rychle chladne i ve vyhřáté koupelně), a povzbudivé účinky sauny byly mnohokrát prokázány. Naučte své dítko v rámci dobrodružství před koncem sprchy ochladit vodu na snesitelné maximum. Pro obranyschopnost jeho organismu uděláte správnou věc.

2) Zasolte se

Nastává čas naordinovat vám, dítěti i celé rodině pravidelné návštěvy v solných jeskyních. Jsou vhodné pro alergiky, astmatiky i oslabené potomky, kteří v podzimních měsících bojují s respiračními onemocněními. Najděte si solničku nejblíže vaší adrese a zeptejte se na cykly, které nabízejí. Aby to mělo smysl, měli byste absolvovat alespoň šest po sobě jdoucích návštěv.

3) Homeopatika

S homeopatem se poraďte, jaká kombinace přípravků by byla pro vaše zlatíčko při častých onemocněních horních cest dýchacích vhodná. Dlouhodobým užíváním správně zvolené kombinace se můžete vyhnout celé řadě problémů. Nebudete muset hledat nikoho na hlídání a slovo pohotovost budete znát také pouze z doslechu. Homeopatika opravdu zabírají, jenom je nezbytné poradit se s odborníkem.

4) Co jíte?

Zapomeňte na letní rychlovky, mozek vašeho potomka potřebuje výživnou stravu. Pokud máte pocit, že vitaminů vašemu dítěti nedodáváte dostatek, sáhněte po přípravcích v kapslích. Nejsou samospasitelné, ale zabírají.

5) A ven!

Že už není vedro a občas sprchne? Po letošním létě, které se moc nepředvedlo, musíte být na rozmary počasí zvyklá. Takže nasaďte dítěti bundičku, pláštěnku, gumovky a vydejte se ven. Dennodenní pohyb by měl být standardem. Děti, které tráví volný čas před televizí, jsou víc nemocné než ty, které sice občas ofoukne, ale čerstvým vzduchem.

6) Alergie na podzim

Tu kvůli prodlužující se tmě má nejspíš skoro každý, ale bavme se vážně. Věděla jste, že existují alergeny, které mohou vašemu potomkovi řádně znepříjemnit život i v podzimních měsících? Co když s vaší lékařkou hledáte příčiny jinde, než doopravdy jsou? V případě, že váš malý neposeda kašle nepřetržitě (i přes medikaci) déle než týden, vydejte se na konzultaci na alergologii. Příklad: Jestliže je vaše dítko alergické na plísně, podzim v přírodě a tlející listí mu opravdu nebudou dělat dobře. Je ale nezbytné najít příčiny a odstranit je, jinak se budete během této časti roku trápit nejen vy, ale i vaše zlatíčko.

Témata: Zdraví, Těhotenství, Děti, Porod, Časopis Maminka, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Malý neposeda, Podzimní měsíc, Vyzkoušený tip, Tip, Posílení, Zdraví na Heureka.cz