Maminka.czTěhotenství

7 dobrých důvodů, proč užívat v těhotenství homeopatika

redakce 23.  2.  2012
7 dobrých důvodů, proč užívat v těhotenství homeopatika
V průběhu těhotenství se mnoho žen potýká s nevolností, únavou, hemoroidy, nachlazením a dalšími zdravotními obtížemi, které je dokáží nepříjemně potrápit. Pokud budoucí maminka onemocní, ve většině případů nemůže užívat klasické léky. Vhodnou alternativou proto mohou být šetrné homeopatické léčivé přípravky, jež poskytnou úlevu od potíží, aniž by ohrozily maminku nebo dítě. Léčbu pomocí homeopatie dnes stále častěji vyhledávají nejen těhotné, ale i porodní asistentky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Těhotné ženy mají velmi omezený výběr léků, které je možné během těhotenství užívat. V tomto období je každý lékař velice opatrný s předepsáním klasických přípravků, proto jsem vděčná za homeopatika, která mohu ženám nabídnout jako bezpečnou alternativu,“ vysvětluje MUDr. Eva Kettmannová, alergoložka a homeopatka.

Homeopatie bezpečně provází nejkrásnějším obdobím v životě ženy, které je ale zároveň časem mnoha fyzických a psychických změn. Budoucí maminky mohou pomocí homeopatie předejít těhotenské nevolnosti, nedostatku červených krvinek, nadýmání a pálení žáhy, hemoroidům, psychickým problémům, únavě i stresu. Homeopatie pomůže také s léčbou běžných sezónních onemocnění, jako je nachlazení nebo viróza.

Zvláštní kapitolou je pak samotný porod, během kterého mohou být homeopatika také velmi užitečná. Preventivní užívání léků připraví porodní cesty a zabrání jejich poranění během porodu. Je vhodné je užívat také v případě císařského řezu, kdy zabraňují nadměrnému krvácení. Působí i proti slabosti a porodnímu vyčerpání.

Zkušenosti lékařů dokazují, že užíváním homeopatických přípravků před porodem nejsou zdaleka vyčerpány jejich možnosti.

Maminka, která měla kladnou zkušenost s homeopatiky v těhotenství nebo během porodu, často vyhledává tuto šetrnou léčbu i pro své miminko. To může homeopatika užívat již od prvního dne života. Děti, jež jsou takto léčeny, mívají od narození odolnější imunitní systém. Běžné nemoci u nich většinou probíhají bez komplikací a dlouhé rekonvalescence. Současné maminky jsou si této skutečnosti plně vědomy a staví se ke zdraví svého miminka velice zodpovědně. Hledají šetrnou alternativu, kterou homeopatické léky rozhodně jsou.

7 x pro homeopatika:

1. Jsou bezpečná pro miminko i maminku.
2. Nemají vedlejší účinky.
3. Nezatěžují játra ani ledviny.
4. Nevyvolávají alergické reakce.
5. Nejsou návyková ani toxická.
6. Neobsahují aditiva ani konzervační látky.
7. Mohou být užívána v každé fázi těhotenství.

Témata: Těhotenství, Porod, Eva Kettmannová, Preventivní užívání, Nadměrné krvácení, Důvod, Home