Maminka.czČasopis Maminka

7 důvodů, proč navštívit Tunisko: Slunce i gastro "jízda" zaručeny. A Čechů si tu váží

Eliška Šťastná 21.  7.  2022
Je slunečné, smyslné a není daleko. Naše produkční Eliška navštívila největší ostrov severní Afriky Djerbu a přivezla tipy, proč mu neodolat.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1. Cestu zvládne každý

Exotika za dvě a půl hodiny? Jde to! Let do slunného Tunisu je asi stejně dlouhý jako cesta autem z Prahy do Brna. To je báječná zpráva pro všechny, kteří nemají rádi zdlouhavé cestování, ať už kvůli strachu z létání, či obavám, jak udržet ratolesti na sedačkách. Stáhněte dětem na cestu jeden film a cestu zvládnete do závěrečných titulků. Kdyby vás to lákalo, do Tuniska se dá dojet i autem, trvá to tři dny. Ale s cestovkou letadlem je to prostě jednodušší, rychlejší a bezpečnější. Já vyrazila se specialistou na Tunisko – cestovní kanceláří Blue Style.

2. Záruka dobrého počasí

Jelikož jsou zde srážky minimální, odpadá starost, že vám dovolená proprší. Tunisko se navíc pyšní téměř celoroční sezonou, takže nejste omezeni pouze letními měsíci. Naopak září–listopad nabízí slunečné počasí s příjemnými teplotami a teplým mořem. Důležitý je také fakt, že země se rozkládá ve třech klimatických pásmech. Obecně platí, že čím více na jih a do vnitrozemí, tím méně srážek a vyšší teploty. Češi většinou míří do hlavního města Tunisu, do pobřežního Monastiru a samozřejmě na Djerbu – jako já. Tento ostrov ve Středozemním moři je opravdu ideálním místem pro dovolenou, nabízí totiž mírnější podnebí než pevnina a luxusních 320 slunečných dní v roce!

3. Pláže ideální pro děti

Nekonečně dlouhé písečné pláže i pozvolný vstup do moře. Většina hotelů v rámci pobytu nabízí soukromou pláž, lehátka i občerstvení přímo u moře.

V pokračování pro předplatitele také najdete

Moře zábavy

Vynikající pokrmy

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na devíti webech.

Vyzkoušet za 1 Kč Více informací
Témata: Časopis Maminka, Cestování, zábava, Maminka cestuje, Cestujeme, Moře, Eliška, kuchyně, Exotika, Ubytování, Tip, Zář, Brno, Vaz, Slunečné počasí, Severní Afrika, Středozemní moře, Lenka Pátek, Háro, Tunis, Blue Style, Tunisko, Hotel, Praha, Písek