Maminka.czCestování

7 nejkrásnějších vyhlídek Česka. Tato místa rozhodně nevynechejte

Barbora Vajsejtlová 24.  7.  2021
Získejte ten správný nadhled a podívejte se na Čechy z ptačí perspektivy. Ty nejkrásnější vyhlídky, které se vám vtisknou do paměti, připravila naše redaktorka Bára v rámci speciálu časopisu Maminka Cestujeme s dětmi. Podívejte se, jaká místa doporučuje navštívit.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Milešovka

Největrnější hora republiky

Snad každý Čech byl už na Sněžce, ale mnohem méně se jich může pochlubit tím, že zvládli zdolat i Milešovku. Ta byla přitom ještě v osmnáctém století považována za nejvyšší horu České republiky. Královna Českého středohoří, jak se jí také někdy přezdívá, je vysoká 837 metrů a připravte se na to, že výstup na ni není úplná „brnkačka“.

Na druhou stranu neexistuje ideálnější období než právě teď, protože stezka nahoru je strmá a vede po kamenech (rozhodně není vhodná pro kočárky), takže jakmile začne namrzat, je výstup mnohem obtížnější a nebezpečnější. Navíc jde o největrnější horu v republice (bezvětří tu panuje pouhých osm dní v roce), takže je potřeba tomu přizpůsobit své oblečení.

VIDEO: Podívejte se, kam si udělat výlet v jižních Čechách

Auto můžete odstavit v Milešově a nahoru se vydat po červené značce (alternativou je jednodušší výstup z Černčic po modré značce). Cesta nahoru měří tři kilometry, a jakmile se ocitnete na vrcholu, nebudete litovat jediného kroku, který jste udělali. Můžete si vyšlápnout na rozhlednu (vstupné je symbolických 30 Kč pro dospělého). Ale i v případě, že bude právě zavřená, se z vrcholu Milešovky před vámi otevřou dechberoucí výhledy na zvlněnou krajinu Českého středohoří. A jako bonus velmi doporučujeme výtečnou a vyhlášenou pečenou sekanou ve zdejší horské chatě.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Lukáš a Veronika Hejlíkovi: Kam v létě vyrážejí s dětmi?
 

Léto s dětmi

Hledáte inspiraci, co podniknout a kam vyrazit s dětmi  o prázdninách? Kde si užijete sport, zábavu a dobrodružství? Přinášíme spoustu inspirativních nápadů, praktických tipů a rad. Dozvíte se, kde najdete nejkrásnější místa na výlety, rodinné cyklo a pěší turistické stezky, kam se vydat za kulturou, kde objevíte zajímavá místa. Nechybí ani praktické tipy a důležité informace, týkající se dovolené a cestování, které potřebujete vědět.

Témata: Kočárek, Tipy na výlet, Cestování, Prázdniny, Maminka cestuje, Léto s dětmi, névy, Výlety, Cestujeme, Tipy redakce, Obdivovatel, Berounka, Sněžník, Skála, Parkoviště, Kubo, Děčínský Sněžník, Česká republika, Drážďany, Kamenný Přívoz, Čechy, Čerčany, Gros, Pacifik, Milešov, Kočárky na Heureka.cz