Maminka.czLáska a vztahy

7 otázek na téma sex, vztahy a orgasmus pro sexkoučku Helenu Houdovou

sim 26.  4.  2023
Helenu Houdovou znáte nejspíš jako modelku a Miss České republiky. Ve svém životě ušla ale dlouhou cestu a dnes se věnuje tzv. posvátné sexualitě. Působí jako certifikovaná koučka sexu, lásky a vztahů v Tantrickém institutu integrované sexuality. Odpovídala na vaše otázky týkající se sexu po porodu, nevěry nebo bodu G.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Je mi 35 let, mám dvě malé děti. Je normální, že vůbec nemám chuť na sex? Absolutně ho nepotřebuji, je se mnou něco špatně?

Nic s vámi špatně není. Žena po porodu potřebuje čas a prostor - hlavně na napojení se znovu na sebe. Na svoje nové tělo, své vzrušení, svoje touhy. Teprve potom se může propojovat i s partnerem či partnerkou. Kolikrát od doby, kdy máte malé děti, jste si udělala čas jen pro sebe? Odpoledne na hýčkání? Na odpočinek? Jak spíte? Obalená dětmi a starostmi? Samozřejmě že v tomto rozpoložení nemáme na milování ani myšlenku. Pokud to chcete změnit, buďte na sebe jemná. A zkuste si potěšení do svého mateřského diáře naplánovat. A pamatujte, že za něj nikdo jiný není zodpovědný - pouze vy, protože je vaše a vždy bylo.

VIDEO: Podcast Maminka: Sex a intimita ve vztahu po porodu - bude to jako dřív?

Manžel mi byl nevěrný. Neopustila jsem ho, krizi jsme snad překonali a snažím se mu odpustit. Nedaří se mi mít s ním zase normální sexuální život. Když se schyluje k sexu, pronásledují mě představy, co a jak dělal s milenkou, živě ho vidím s jinou, něco se ve mně zablokuje a nechci. Co s tím?

Co je to, co mu nemůžete odpustit? Jakou emoci u toho cítíte? Posaďte si svého muže proti sobě (nebo si ho jen představte) a řekněte mu vše, jak vám ublížil, jaké emoce to ve vás vyvolávalo a vyvolává, a proč se s ním teď nemůžete milovat. Dovolte si u toho plakat a nechat odcházet emoce, které jsou možná potlačené nebo ještě neprožité. A pak mu opakujte „odpouštím ti“. A prociťte si, zda mu opravdu odpouštíte. Pokud to nejde, znovu mu (nebo jeho představě) řekněte, co vám brání v tom mu odpustit. Tento proces opakujte, dokud to nebude čisté a vám se neuleví. Když v sobě držíme vztek na druhého, netrestáme tím druhého, ale sebe. Je to naše emoce. A my máme sílu ji odpuštěním uvolnit a už ji netáhnout jako kámen na ramenou.

V pokračování pro předplatitele také najdete

Jak znovu nastartovat sexuální život a intimitu po porodu?

Co dělat s bolestí při pohlavním styku a jak pomůže vaginální mapování?

Kde najít bod G a proč je tolik opředený mýty?

Jak si poradit se stydlivostí v intimním životě?

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na devíti webech.

Vyzkoušet za 1 Kč Více informací
Témata: Porod, Láska a vztahy, Chování a vztahy, Sex, Emoce, Bolest, Nevěra, koučka, sexualita, Helena Houdová, Miss České republiky, Láska, Siri, Orgasmus, Propojení, Vztah