Maminka.czRecepty

7 skvělých důvodů, proč si péct vlastní chleba, a jeden dokonalý recept k tomu!

Veronika Zenklová 22.  3.  2021
Důvodů, proč si najít cestu k domácímu chlebu, je dost. Z vlastního pečení se po čase stane rodinný rituál, kterého se nikdo nebude chtít vzdát. Co takhle mrkvovo-ořechová varianta? Určitě stojí za vyzkoušení.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

MRKVOVO-OŘECHOVÝ CHLÉB

Ingredience na 1 bochník:

350 g špaldové mouky

150 g hladké mouky

300 g řeckého jogurtu

150 g najemno nastrouhané mrkve

1 lžička mořské soli

2 lžičky jedlé sody

1 šálek nahrubo nasekaných ořechů

120 ml mléka

Klepněte pro větší obrázek

POSTUP:

Do mísy nasypte obě mouky a promíchejte je se solí.

Přidejte mléko, jogurt, ořechy a najemno nastrouhanou mrkev. Lze použít i nahrubo nastrouhanou, ale chléb nebude tak jemný a šťavnatý.

Vše důkladně propracujte, aby bylo těsto hladké a bez hrudek.

Těsto přendejte do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem.

Chléb pečte 30 až 40 minut v troubě předehřáté na 220 °C.

Doba přípravy: 30 minut

Doba pečení: 30 až 40 minut

Klepněte pro větší obrázek
 

A tohle je 7 důvodů, proč byste se do toho měli pustit okamžitě. 

TIP NA VIDEO: Co takhle zkusit i domácí kváskový chléb?

Témata: Recepty, Časopis Maminka, Rodina, Jídelníček, Vaření, Výživa a stravování, Děti a jídlo, Internet, Mouka, Pec, Jed, Recept, Ořechy, Těsto, Pečení, Mléko, Bochník, Vlast, Chléb, Mrkev, Posun, Vyzkoušení