Maminka.czMateřídouška

7 skvělých her (nejen) na párty!

Bětka Niebauerová 30.  12.  2022
Ať už budete chystat dětskou, rodinnou či silvestrovskou oslavu, vždycky je dobré mít připravenou nějakou zábavu. Máme pro vás tipy na osvědčené hry, u kterých se pobavíte všichni...

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

 
 
 
Klepněte pro větší obrázek

1. Lov písmenek

Rozdělte se na dvě skupiny a pak vylosujte třeba z čepice jedno písmeno abecedy. Vaším úkolem je přinést do určitého časového limitu co nejvíc věcí, které doma najdete a které začínají na dané písmeno. Vyhrává tým, který bude na lovu nejúspěšnější. 

Klepněte pro větší obrázek

2. Foto experiment

K téhle hře potřebujete mobil s foťákem. Někdo z rodiny dostane za úkol vyfotit veliký detail čehokoli v celém bytě či domě. Ostatní pak musí rozluštit, o co se ve skutečnosti jedná. Věřte, že někdy to může být opravdu oříšek. Vyhrává ten, kdo to uhádne.

Klepněte pro větší obrázek

3. Dabing

Pusťte si některý z vašich oblíbených zahraničních filmů a rozdělte si jednotlivé postavy. Pak vypněte zvuk a zkuste svými hláškami nově nadabovat film. Vše nezapomeňte nahrát na video, ať se povedenými kousky můžete bavit i během roku.

Klepněte pro větší obrázek

4. Pantomima

Nejlepší bude, když se opět rozdělíte na dva týmy. Ty se pak budou střídat v předvádění slov. Je to pantomima, a proto se u toho nesmí mluvit. Témata pantomimy můžou být nejrůznější. Nejvíc se hodí zvířata, povolání nebo názvy filmů. Ale klidně můžete vymyslet i něco speciálního. Dokázali byste třeba předvést bankovní loupež nebo grilované kuře? Vyhrává ta skupinka, která pozná nejvíc zahraných pojmů.

Klepněte pro větší obrázek

5. Malování písničky nebo přísloví

Na tuto hru připraví jeden z vás kartičky s názvy nejrůznějších známých písniček nebo přísloví. Ostatní si je pak postupně losují. Každý má za úkol namalovat, co má na papírku. Nesmí ale používat slova ani čísla. Kdo rozluští nejrychleji nejvíce obrázků, vyhrává.

Klepněte pro větší obrázek

6. Módní přehlídka

Co takhle vidět tátu nebo bráchu v mámině sukni? Pak si zahrajte na originální módní přehlídku, při které je vše dovoleno. O záchvaty smíchu určitě nebude nouze. Stačí zapojit fantazii a předvést ostatním nejoriginálnější model večera.

Klepněte pro větší obrázek

7. Co nebo kdo jsem?

Na samolepicí štítky někdo napíše názvy zvířat, jména pohádkových postav nebo známých osobností. Každý člen rodiny pak dostane na čelo jednu nálepku. A začne hádat, co nebo kdo je. Ale pozor: na otázky se může odpovídat jen ANO/NE. Například: Jsem domácí zvíře? Žiju v Africe? Jsem muž? Když soutěžící uhodne, čím je, může se mu nalepit na čelo další štítek. Ten, kdo jich (třeba za určitý čas) uhádne nejvíc, je vítěz!

Hry pro děti: 6 nápadů, jak se můžou doma vyřádit

Ilustrace: Libor Drobný

Témata: Mateřídouška, Rodina, Hry pro děti, zábava, Afrika, film, party, Dabing, Part, Úkol, Skvělá hra, Libor Drobný, Čepice, Módní přehlídka, ANO, Silvestrovské oslavy, Časový limit