Maminka.czSport

7 tipů, jak naučit dítě jezdit na kole. Skvělou průpravou je odrážedlo

Pokud máte doma dítě, které sedne na kolo a jede, máte štěstí. Jsou totiž i děti, které se bojí nebo zkrátka nemají cit pro rovnováhu. Osvojení jízdy tak může být stresové pro obě strany. Jak tedy na to, aby učení nebylo mučení a vy jste svého potomka neotrávili nebo nepřivedli domů s odřenými koleny?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Stručné rady jsme pro vás připravili ve spolupráci s Lukášem Juskem ze společnosti Simplerent, celosezonní půjčovny kol a lyží.

Začněte brzy

Nebojte se začít dítě na kolo připravovat mezi druhým a třetím rokem. „Dítě v tomto věku se většinou do všeho pouští s neuvěřitelnou vervou a nebojí se. Je to tedy ideální čas posadit jej na odrážedlo. Postupně získá rovnováhu, přestane se bát a přechod na kolo pak bude výrazně snazší,“ říká Lukáš Jusko.

Témata: Děti, Předškolák, Batole, Praktické rady, Sport, Dětské kolo, Sedačka, Třetí rok, Rukavice, Přední sedačka, Kotrmelec, Jak, Koleno, Odbourávání, Důležité pravidlo, Pneumatiky, Simple, Cyklista, Ideální čas, Odraz, Řetěz, Mučení, UV filtr, Malý cyklista, Helma, Sport na Heureka.cz