Maminka.czJen pro maminku

7 tipů pro neodolatelný pohled

Martina Pavlová 16.  11.  2012
7 tipů pro neodolatelný pohled
Oči nejsou jen oknem do duše, ale také neúprosným měřičem času. Čím více nedokonalostí kolem nich je, tím člověk vypadá starší. Po radíme vám, jak si rychle ubrat pár let a dívat se na svět v pozitivním světle.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1. Otoky

Natékání očí způsobuje zadržování vody, což je nejčastěji důsledek únavy nebo alergie na prach či na některé látky z potravin. Kromě studené vody či obkladu z ledových lžic pomohou plátky salátové okurky či vylouhované čajové sáčky. Všechny tyto domácí recepty oči rychle osvěží a dostanou zpět do formy. Z kosmetických přípravků jsou účinné krémy s vitaminem K nebo kulička (roll-on) na oči s obsahem kofeinu, který odvodňuje a redukuje viditelnost malých kapilár.

2. Vějířky vrásek

V oblasti očního okolí se nachází velmi tenká kůže, která má jen minimum elastických vláken a neobsahuje žádné mazové žlázy. Proto se na ní známky stárnutí objevují obzvlášť rychle. Vhodnou prevencí je použití očních krémů, a to už od zhruba 20 let. Zpočátku stačí lehký hydratační gel, později jsou vhodné přípravky proti mimickým vráskám. Pro ženy starší 35 let jsou určené výživnější krémy, které je potřeba používat ráno i večer. Účinnou prevencí proti vráskám jsou velké sluneční brýle, které brání mžourání a navíc chrání náš zrak.

ČTĚTE TAKÉ: Účes na míru: Jaký se hodí k vašemu typu obličeje?

3. Unavené oči

Hodiny čtení nebo práce na počítači oči unavují a mohou způsobit jejich pálení nebo začervenání. Každých 30 minut je proto od knížky či monitoru odtrhněte a pořádně procvičte, aby se dostaly, jako každý sval, zpět do kondice. Zadívejte se upřeně do dálky a pak zaostřujte pohled na předměty v různé vzdálenosti od vás. Následně několikrát rychle zamrkejte nebo si pořádně, i silou, zazívejte. To zrak ihned uvolní, zvlhčí a osvěží. Po návratu z práce domů oči odličte a namísto televize jim dopřejte příjemný relax v podobě chladivé oční masky.

4. Tmavé kruhy

Kruhy pod očima mohou být projevem nemoci, nedostatku spánku i některých živin v potravě. Dobré jsou speciální krémy, které viditelnost kruhů redukují, rychlejším řešením je pak rozjasňující korektor s obsahem hydratačních látek. Pokud vás trápí jemné vrásky kolem oka, použijte nejdříve hydratační podkladovou bázi (jako pod make-up). Pokožku vyhladí a zabrání usazování pigmentů korektoru v linkách.

5. Začervenání

Červené oči signalizují únavu, podráždění nebo alergii. Ale může se jednat také o vysušení oka vlivem klimatizace. Bělmo, které není zcela bílé, navíc působí smutně a nezdravě. Rychlé řešení představují takzvané „umělé slzy“, které pořídíte v každé lékárně. Tyto oční kapky čistí, osvěžují, tiší pocit svědění a podporují regeneraci rohovky a spojivek. Pokud začervenání přetrvává delší dobu nebo ho provází bolest, citlivost na světlo či špatné vidění, vyhledejte očního specialistu.

6. Husté řasy

Dlouhé husté řasy jsou znakem mládí a oči opticky zvětšují. Nebyly vám dány přírodou? Pořiďte si dvě šikovné pomůcky, které se o sexy pohled rychle postarají: kleštičky na řasy „otevřou pohled“ a kvalitní řasenka řasy jediným tahem prodlouží a zahustí.

7. Dokonalé obočí

Precizně vytvarované obočí působí na obličej téměř jako lifting. Nemělo by být příliš tenké, proto to s vytrháváním chloupků nepřehánějte. Pokud si s tvarem nevíte rady, svěřte se do péče kosmetičky. Máte-li velmi světlé či řídké obočí, použijte k jeho zdokonalení speciální tužku nebo stíny v barvě o tón až dva tmavší, než je vaše barva vlasů. Nakonec obočí vyčešte kartáčkem směrem nahoru a ven, v případě potřeby použijte lak na vlasy (postříkejte jím kartáček před česáním), který tvar oblouku zafixuje.

Témata: Jen pro maminku, Časopis Moje psychologie, Oční okolí, Tip, Tenká kůže, Pohled, Rychlé řešení, Vytrhávání