Maminka.czZdraví

8 největších mýtů o neplodnosti

Kristýna Benešová 25.  2.  2017
Také jste slyšela, že „děti ze zkumavky“ mohou být více nemocné a že úspěšnost IVF není vysoká? Zeptali jsme se odborníků, jak je to doopravdy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1. Úspěšnost IVF není příliš vysoká 

Pravda: Dnešní metody stimulace vaječníků, výběru nejvhodnějších spermií a péče o růst embrya jsou na velmi vysoké úrovni. Pokud odborníci na reprodukční medicínu využijí všech dostupných technologií, může být úspěšnost u jednoho IVF cyklu až 75 %.

Umělé oplodnění a jeho rizika aneb o čem se nemluví

Bohužel zdravotní pojišťovny tyto nadstandardní metody nehradí a páry si za ně musí připlatit. Pokud zvolí jenom základní metodu hrazenou z veřejného pojištění, při které se ženě odeberou vajíčka, jež se vloží do speciálního roztoku společně se spermiemi, a při které záleží jen na jejich vlastní aktivitě, zda se spojí, či ne – úspěšnost se pohybuje pouze kolem 30 procent. 

Témata: Zdraví, Časopis Maminka, Neplodnost a IVF, Speciální roztok, Polycystický vaječník, NEJ, Asistovaná reprodukce, Vejcovod, Snížená kvalita, Ondřej Matěna, UNICA, Stimulace, Reprodukce, Vícečetné těhotenství, Alternativní medicína, Hormonální jóga, Pohyblivost, Embryo, Hormonální systém, Váš psychika, Malý počet, Akupunktura, Přirozený způsob, Zvýšené riziko, Předčasný porod, Zdraví na Heureka.cz