Maminka.czFotografie

Od děvčátka k bohyni: Podívejte se na osm neskutečných proměn ženské sexuality

Veronika Zenklová 30.  4.  2022
Ženský klín je jako zahrada. Kvete, plodí a uvadá. Francouzská umělkyně Alexandra Sophie, jejíž fotografie zdobí obálky nejznámějších ženských časopisů, na proměnách ženského klína postavila svůj unikátní projekt Jardin Fleuri. Připomínat si ženskost v celé její kráse není nikdy od věci!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Alexandra Sophie je francouzská umělkyně a fotografka, která předčasně ukončila střední školu kvůli údajnému autismu. Většinu času pak trávila v zahradě obklopená květinami za přítomnosti svých mladších sester.

VIDEO: Jak vykonat rituál k uctění těla?

Život se jí změnil ve chvíli, kdy dostala svůj první fotoaparát

Její barevná práce popisovaná jako smyslná, svěží a ženská, provazující lidi a přírodu patří k nejlepším fotografickým dílům současnosti. Ve věku pouhých 22 let se jejími stálými klienty staly Vogues i Harper's Bazaar a Forbes ji zařadil mezi 30 talentů do 30 let.

Nyní žije Alexandra se svým manželem a dvěma syny v domě s velkou zahradou. 

O projektu s názvem odkazujícím ke "květinové zahradě" ženského klína začala Alexandra Sophie uvažovat v momentě, kdy otěhotněla a uvědomila si, že se v jejím lůně rodí nový život. Své ženství začala tehdy prožívat víc než kdykoliv předtím.

Jsem neuvěřitelně šťastná díky tomu, že jsem žena a mohu prožívat sílu přírody skrze svou ženskou energii. Svým projektem nechci poukazovat na ženu jako na sexuální symbol, ale jako na nositelku života, překrásnou bytost plnou tvořivé energie,“ uvádí na svých stránkách.

Podívejte se, jak proměny ženské sexuality zachytila na svých fotografiích. 

1. Panenství

Čistota neposkvrněnosti a neporušenosti. Po celá staletí mu byla přisuzována posvátná moc a zcela zásadní význam. Nejvýznamnější pannou všech dob je bezesporu Panna Marie, jejíž neposkvrněné početí je jedním ze zásadních pilířů křesťanského světa. Nutno dodat, že svatá Marie měla celou řadu předchůdkyň. Juno, Minerva, Isis, Diana a další božské postavy byly rovněž pannami, a vzhledem ke své popularitě tak vytvořily základ mariánského kultu.

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Láska a vztahy, Mateřství, Instagram, Fotografie, Životní příběh, Sex, projekt, sexualita, Zahrada, Menopauza, Fotografka, proměna, Alexandra, Juna, Panna Marie, Marie, Sophi, Mena, Forbes, Diana, Harper's Bazaar, Víla, Bohyně, Klín, Zahrada na Heureka.cz