Maminka.czRodina

9 chytrých věci, které nejsou zas tak známé, ale ulehčí vám život

Michaela Karavarakis 23.  10.  2012
9 chytrých věci, které nejsou zas tak známé, ale ulehčí vám život
Pohodlný život dělají zdánlivé maličkosti. Podívejte se na devět takových, které usnadní život vám i vašim dětem....

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Expandér do bundy pro těhotné či maminky s dítětem v nosítku

Expandér… Co si pod tím názvem vůbec představit? Jde o rozšiřovací klín, který si pomocí zipů zapnete do péřové bundy či vesty, a vtipně tak zvětšíte její objem přesně tam, kde potřebujete - vepředu.

Kvůli pár měsícům, kdy jste těhotná nebo kdy nosíte své dítě v šátku na břiše, si tak nemusíte pořizovat o tři čísla větší kabát či konstantně mrznout. Jedinou nevýhodou je, že typů těchto expandérů není na českém trhu moc a hodí se jen do bund určitých značek.

Protiskluz na ponožky

Lítají vám doma děti nejradši jen v ponožkách a vy jim neustále opakujete, aby se buď obuly, nebo dávaly pozor a neuklouzly? Udělejte ze všech ponožek doma ty protiskluzové! „Gumový“ protiskluz se nanáší přímo z tuby na ponožky, které předtím vypnete pomocí vloženého tvrdého papíru. Vytvořené perličky necháte 12 hodin zaschnout a voalá – může se jít bezpečně lítat. Prodávají se v různých barvách nebo transparentní.

Přídavné sedátko ke kočárku

Nevyplatí se vám pořizovat dvoumístný sourozenecký prototyp, ale čas od času byste uvítala možnost posadit vedle svého miminka do kočárku i své starší dítě? Pak přesně pro vás je tahle vychytávka. Jde o pohodlné vypolstrované sedátko, které se dá pomocí spojovacích svorek připevnit k většině kočárků včetně tříkolek či kočárků pro dvojčata. Sedátko má vlastní kolo, 5 bodový bezpečností pás a nastavitelnou opěrku nohou. V případě nepotřeby ho můžete přímo na kočárku pohodlně složit.

Bezpečnostní páska

Pokud už vás nebaví věčně omílat, že tahle skříňka musí zůstat zavřená, případně řešit hysterické záchvaty svého potomka, když ji přes jeho vehementní protesty zavřenou držíte, rádi možná využijete tuto pomoc. Díky svému samolepícímu povrchu se tato bezpečnostní páska dá upevnit na různé druhy materiálů (na lednice, dřevěné skříňky, plastové i keramické povrchy) a tudíž nemusíte nic nikam vrtat či přitloukat. Otevírání je na suchý zip.

ČTĚTE TAKÉ: Čisticí prostředky za pár kaček: citron, ocet a soda

Nepromokavé kalhoty

Jsou to vlastně takové pláštěnky ovšem na nohy. Praktické jsou samozřejmě v dešti ale třeba i tehdy, když si jdete hrát na mokrý písek a venku už není zrovna teplo. Jsou bez podšívky, takže se hodí jako návleky na normální kalhoty, neprofouknou a nepropustí vodu. Mají nastavitelné kšandy a po straně se dají regulovat patentkami. Zespodu mají nastavitelnou gumičku na nohu.

Rukavice na kočárek

Pokud plánujete na zimu dlouhé romantické procházky s kočárkem zasněženou krajinou (ale ony stačí i ty krátké, po městě, s nákupní taškou na rameni), velmi pravděpodobně oceníte tenhle mobilní „štuclík“. Patentkou ho přiděláte na rukojeť jakéhokoli kočárku a vaše ruce tak zůstanou hezky v teplíčku bez nutnosti neustále sundávat a nandávat rukavice.

Návleky na nožičky

Nevíte, jestli své ratolesti už obléknout pod kalhoty punčocháče, nebo jestli je na ně ještě teplo? Nelíbí se vám fakt, že mu z tenisek, když sedí na kočárku, koukají holé nohy, ale nechcete ho zase moc nabalovat? Návleky na nohy jsou doplňkem, který vážně oceníte. Dole se navléknout přes okraje bot a nahoře přes kalhoty, takže vašemu dítěti netáhne zespoda na nohy. Pokud je přetáhnete vašemu batoleti přes kolena, poslouží i jako ochrana před tvrdou podlahou.

Polohovací klín do dětské postýlky

Je ideální pro nejmenší miminka jako prevence ublinkávání po kojení, ale najdete pro něj uplatnění i později – když vaše dítě dostane rýmu, úhel klínu napomáhá snadnějšímu odtoku hlenů. Jde o trojúhelníkovou podložku, kterou vložíte do hlavy postýlky pod matraci.

Chytrý náramek

Náramek od švédské firmy je vlastně taková občanka pro nejmenší. Napíšete na něj své jméno a telefon a připnete ho dítěti na zápěstí. K jeho sundání jsou potřeba obě ruce, takže se nemusíte bát, že si ho dítě sundá, a v případě, že se vám třeba jen na chvilku ztratí z očí, můžete být možná o něco klidnější. K dostání je v mnoha různých veselých barvách a motivech.

Témata: Rodina, TAK, NEJ, Věc, Živo, Mokrý písek, Život, Soda