Maminka.czBolesti břicha

9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

Hanka Bělohlávková 14.  9.  2016
Dřív jste nějaké to píchnutí v břiše ani nevnímala. Zato teď, s miminkem uvnitř, je vaše podvědomí v pozoru a hlásí každou divnost. Jak poznat, co je normální, a kdy volat doktora?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pocit plného břicha

Jako sud. Tak se v těhotenství cítí každá druhá. A to nikoli proto, že by měla miminko abnormálně veliké, ale kvůli zácpě a nadýmání, které umí člověka zkroutit bolestí.

Velmi časté stížnosti na bolest břicha
Poradna pro rodiče a děti

Velmi časté stížnosti na bolest břicha



CO SE DĚJE?

Hormon progesteron, který hlídá hladký průběh těhotenství, zpomaluje trávicí trakt a střeva tak jeho přispěním značně leniví, neposouvají potravinový odpad z těla tak rychle, jak jsme normálně zvyklé, což bývá velmi nepříjemné. Naštěstí můžete se zácpou bojovat, ale vynechte chemická projímadla.
Pijte víc vody, jezte víc vlákniny, zkuste švestkový kompot anebo s lékárníkem vyberte prostředek pro změkčení stolice.

Témata: Zdraví, Těhotenství, Časopis Betynka, Bolest, Bolesti břicha, Děložní hrdlo, Laparoskopická operace, Děložní vaz, Magnezium, Omdlení, Anesteziolog, Vaginální krvácení, Křečovitá bolest, Rostoucí miminko, Akutní zánět, Intenzívní bolest, Samovolný potrat, Hladký průběh, Stížnost, Bolest břicha, Závažná diagnóza, Pavlína, První doba, Vzácný případ, Příhoda, Zdraví na Heureka.cz