Maminka.czBolesti břicha

9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

Hanka Bělohlávková 14.  9.  2016
Dřív jste nějaké to píchnutí v břiše ani nevnímala. Zato teď, s miminkem uvnitř, je vaše podvědomí v pozoru a hlásí každou divnost. Jak poznat, co je normální, a kdy volat doktora?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Intenzivní bolest pod pupkem

Jestli vám vyšel pozitivní těhotenský test a krátce poté se dostavily bolesti s krvácením, určitě na nic nečekejte a běžte ke gynekologovi.

Bolest břicha v těhotenství
Gynekologie a porodnictví (poradna)

Bolest břicha v těhotenství


CO SE DĚJE?

„Pokud jste podle délky vynechání menstruace těhotná 7 až 10 týdnů, máte pozitivní těhotenský test, ale sonografickým vyšetřením dělohy není těhotenství prokázáno, pak jde nejspíš o tzv. mimoděložní těhotenství,“ vysvětluje MUDr. Vladimír Folauf, primář porodnice v Hořovicích. „Je to situace, kdy oplodněné vajíčko není v děloze, nýbrž ve vejcovodu, kde se však nemůže dále vyvíjet a dříve či později způsobí krvácení do dutiny břišní a vyvolá bolesti.

Mimoděložní těhotenství je závažná diagnóza, která může ženu ohrozit na životě. Řešením je nejčastěji laparoskopická operace, jejímž cílem je zachránit život ženy.“ Těhotenství se v takovém případě bohužel zachránit nedá.

Témata: Zdraví, Těhotenství, Časopis Betynka, Bolest, Bolesti břicha, Pravidelný interval, Vážný problém, Příhoda, Děložní hrdlo, Akutní zánět, Anesteziolog, Vzácný případ, Vaginální krvácení, První doba, Rostoucí miminko, Podivnost, Magnezium, Omdlení, Porodní kontrakce, Třetí den, Stížnost, Děložní vaz, Laparoskopická operace, Vít, Hladký průběh, Zdraví na Heureka.cz