Maminka.czRodina a vy

A proč jste se nevzali? Je důležité mít v rodině stejné příjmení?

Jana Potužníková 28.  6.  2017
Všechny pohádky s princem a princeznou končívají svatbou (a samozřejmě tím, že spolu žili šťastně až do smrti). Ale co když se vy dva s parterem rozhodnete žít i s dětmi jen tak na hromádce a o svatbě neuvažujete? Jste rodina, i když nenosíte stejné příjmení?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Co si tak matně pamatuju, o bílých svatebních šatech jsem neuvažovala nikdy. V každém věku to mělo nicméně jiný motiv. Když mi bylo něco kolem dvaceti, byla jsem přesvědčená, že vstoupit do manželství znamená ztratit bezmála osobní svobodu, připravit vztah o náboj…

Na druhou stranu: Všechny mé kamarádky po tom bláznivě toužily, nechávaly si navlékat prstýnky zásnubní, pak snubní, stavěly domy se svými muži.

Zdálo se, že tedy zřejmě umí nacházet lepší partnery nebo jsou zralejší. Nicméně… než mně bylo třicet, zase se rozváděly nebo alespoň u kafe klevetily o tom, jak je manželský život nudný, stereotypní a že už po pěti letech si přijdou jako po padesáti letech vztahu.

Spousta z nich byla smutná a přikládala vinu právě faktu, že se vdaly (příliš brzy / za špatného chlapa / ze špatného důvodu), ukazovaly na mou svobodu a říkaly, jak mi závidí.

Témata: Časopis Maminka, Rodina a vy, Snubní prsten, Ženich, Manželský život, Prostý fakt, Příjmení, Obřad, Dánová, Event, Stejné jméno, Rodinný vztah, Manželský slib, Zlato, Nový pár, Chápání, Bytost, Hypotéka, Špatná pověst, Harmonie, Společné jmění, Velká radost, Běžný den, Osobní příběh, Vrstva

Video