Maminka.czHubnutí

A teď už to konečně půjde. Lékař radí, jak změnit životní styl, abyste zhubli

15.  1.  2021
Začátek nového roku svádí k nejrůznějším předsevzetím. Změna životního stylu a shazování přebytečných kil jsou na prvních příčkách, ale jak na to, abychom si spíše neuškodili? Poslechněte si rady Petra Tláskala, vedoucího oddělení léčebné výživy FN Motol.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Otázek je mnoho, jako ochutnávka alespoň jedna. Co to vlastně znamená pestrý jídelníček? 

"Svět potravin je rozdělen na potravinové skupiny, které bychom měli z dlouhodobého hlediska kombinovat a neupínat se jen na jednu kategorii. Rozmanitá strava obsahuje ode všeho něco – zeleninu a ovoce, maso a ryby, vejce, mléčné výrobky, rostlinné tuky, obiloviny i luštěniny.

Ale pozor, pestrost jídelníčku se počítá i mezi jednotlivými druhy v jedné skupině. Měli bychom tedy jíst vícero druhů rostlinných olejů a margarínů, protože obsahují odlišná spektra mastných kyselin, vícero druhů zeleniny a ovoce kvůli odlišným vitamínům a antioxidantům či různé živočišné produkty a luštěniny kvůli složení bílkovin," vysvětluje lékař. 

Jak se zbavit těhotenských kil? Po porodu žádné diety, varuje výživová poradkyně
Chcete zhubnout? Zjistěte, kam se vám ukládá tuk. Pak to půjde snadněji
Témata: Výživa a stravování, Jídelníček, Hubnutí, Pohyb, Hubnutí po porodu, Styl, koně, Výživa, Luštěnina, Přebytečná kila, Nový rok, Shazování, Fakultní nemocnice Motol, Životní styl, Ovoce, Živo, Ted