Maminka.czŠkolák

Ábécédé aneb Ty nejzajímavější knížky pro prvňáčky

Veronika Vlachová 27.  8.  2016
Velký školní den oslavte zajímavou knihou, ze které bude mít vaše dítě radost a získá i pár důležitých životních rad.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zuzana Pospíšilová: Kdo straší školní strašidlo? (Portál, 215 Kč)

Klepněte pro větší obrázek

Když se v novém školním roce dějí záhadné věci jako neustálé ztráty v šatně nebo naschvály, je potřeba zvýšit ostražitost. Od toho je tu školní strašidlo Radílek, kterému pachatel uniká do té doby, než přijde na důmyslnou léčku. Podaří se mu ho dopadnout?

Písmenkové kartičky pro chytré hlavičky (Pro chytré hlavičky, 159 Kč)

Klepněte pro větší obrázek

Díky více jak stovce ručně malovaným kartám se malí školáci snadněji naučí slabikovat, rozpoznávat hlásky a rozšířit si slovní zásobu.

Birck Bengt: Jojo, velká dobrodružství malého pejska (Albatros, 189 Kč)

Klepněte pro větší obrázek

Krásně ilustrovaná dobrodružství štěněte Jojo, ze kterého se vyklube i velký kamarád prvních čtenářů. Jakmile malý pejsek rozlepí očka po narození, už se vrhá do napínavých překvapení. Vždy si dokáže vtipně poradit. Dokonce i se zvířátky na statku, která se ho rozhodla trochu poškádlit.

Georgia Pritechettová: Fredy. Největší strašpytel zachraňuje svět (Knižní klub, 199 Kč)

Klepněte pro větší obrázek

Malý strašpytel Fredy se bojí kde čeho: vycpaných zvířat i burákového másla. Ale vrcholem jeho strachu se stal nový soused – skrček Alan, který kuje za plotem ten nejtajnější zloplán. A Fredy se rozhodl mu to překazit! Povede se mu to?

Tom Robbins: P jako pivo (OneHotBook, 269 Kč)

Klepněte pro větší obrázek

Koho by zajímalo pivo? Třeba šestiletou předškolačku Gracii zaručeně. Zajímá se o postup výroby zlatavého moku a jen tak mimochodem se dozví i něco o lásce, odvaze, pravdě i lži. A vůbec všechno důležité o životě. Veselé vyprávění pro děti v podobě audioknihy.

Daniela Fischerová: Duhové pohádky (Meander, 268 Kč)

Klepněte pro větší obrázek

Smutné Slunko pluje oblohou a nudí se. Co může být horšího? A tak je čas doplnit pár barev, aby Zahrada pod nebem byla krásnější a radostnější. Což se na konci této knihy skutečně povede.

Rožnovská Lenka: Veronika zlobidlo (Grada, 199 Kč)

Klepněte pro větší obrázek

Veronika to s tím zlobením tak trochu přehání: je tvrdohlavá a panovačná. Dokonce až tak moc, že přikazuje hodinám, aby šly pozpátku! A když si vymění roli se svou maminkou, bude si nakonec přát, aby se nic z toho nestalo. Poučný a veselý příběh, který přelouskají první čtenáři raz dva.

Kolektiv autorů: Můj kouzelný domeček pro panenky (Knižní klub, 299 Kč)

Klepněte pro větší obrázek

Jakmile malá Grace ulehne do postýlky, její panenky Ella a Evie se začínají rozkoukávat po pokoji. A když objeví tajemství domečku pro panenky, stanou se z nich jeho nejčastější obyvatelky! A kromě čtení příběhu mohou malé čtenářky si složit i vlastní domeček s nábytkem.

Milena Durková: Proč má Janička velrybu (Fragment, 229 Kč)

Klepněte pro větší obrázek

Janička chodí do druhé třídy a už ostříleně zvládá vyřešit většinu problémů, ale když jednoho dne dostane velrybu, neví si zprvu rady. Co na to řekne tatínek a maminka? Vždyť je to obrovitánské zvíře! Jenže Janičku napadne chytrý plán, který se dozvíte až při čtení.

Ivana Peroutková: Anička ve městě (Albatros, 199 Kč)

Klepněte pro větší obrázek

Audiokniha vypráví o Aničce, kterou čeká v Praze spousta překvapení, radostí i otázek, na které hledá odpovědi ve svém deníku. Nastupuje totiž do druhé třídy a do nové školy, musí si zvyknout na nové kamarády i prostředí, ale co se jí ještě přihodí?

Knihy podporující dětskou fantazii a kreativitu
Tipy, co číst na dobrou noc dětem  
Témata: Děti, Předškolák, Školák, Základní škola, NEJ, Georgi, Daniela Fischerová, Strašidlo, Georgia, Zuzana Pospíšilová, Grada, Grace, Fragment, Rožnov, Meander, Pachatel, První čtenář, Čtenáři, Na Statku, Milena, Audiokniha, Fischer, Písmenko, Albatros

Video