Adventní kalendáře trochu jinak

Všechny děti milují odpočítávání dnů do vánoc. Tradiční čokoládové kalendáře, které ovšem často čokoládu ani neobsahují, nechte tentokrát na pultech obchodů a zkuste s dětmi udělat kalendáře vlastní.
Adventní kalendáře trochu jinak

Vlastní adventní kalendáře mají několik výhod. Za prvé je můžete dělat společně s dětmi, za druhé do pytlíčků/krabiček/kyblíčků můžete dávat různé dobroty, takže budou mít děti každý den jiné překvapení, a za třetí je můžete používat i opakovaně. Co říkáte? Nezkusíte to letos trochu jinak?

Klepněte pro větší obrázek

Docela obyčejné papírové pytlíčky koupíte v každém papírnictví (můžete pořídit i ozdobné a každý může být jinak veliký). Pak už jen stačí je naplnit drobnostmi nebo dobrotami, zalepit, aby se malí zvědavkové nepodívali dovnitř dříve, a pomocí kolíčků zavěsit na šňůrku. Nezapomeňte každý pytlíček označit číslem.

Klepněte pro větší obrázek

Ponožkový adventní kalendář je roztomilý a můžete k jeho vytvoření využít ponožky, z nichž už děti vyrostly, nebo u nichž se vám při praní ztratila druhá do páru (děje se to snad v každé rodině). Čísla na ponožky můžete nalepit jako samolepky nebo jen připevněte číslo ke kolíčku, kterým ponožky přivěsíte na šňůrku. Ponožkový kalendář je veselý a dětem se bude určitě líbit. Opět ho můžete naplnit drobnůstkami nebo různými sladkostmi.

Klepněte pro větší obrázek

Na tento kalendář byly využity docela obyčejné party kelímky. Můžete je všelijak dozdobit. Na obrázku se z nich zrodilo pěkně početné stádo sobů, ale můžete je s dětmi pomalovat dle fantazie. Přidělejte ouška (pokud použijete plastové kelímky, stačí je jen proděravět a udělat ouško třeba z barevné vlny), zavěste kolíčky na šňůrku a je hotovo.

Klepněte pro větší obrázek

Kolíčkový kalendář bude dětskému pokojíčku také slušet. K jeho vytvoření vám stačí 24 kolíčků, které s dětmi pomalujte a nalepte na dřívko. Na kolíčky pak můžete věšet pytlíčky, malé dárečky, všechno co vás napadne.

Klepněte pro větší obrázek

Tenhle adventní kalendář nás pobavil svou nápaditostí. Je totiž vytvořen z plechu na muffiny. Šikovná maminka vložila do každého otvoru drobnost a tu pak překryla barevným víčkem s číslem. No, není to originální?

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články