Maminka.czVánoce

Adventní přípravka: Co stihnout den po dni?

Kamila Stejskalová 2.  12.  2018
Vánoce jsou za dveřmi a vy už pomalu začínáte přemýšlet nad tím, jak se připravit, aby na Štědrý den vše klaplo. A Ježíšek dorazil. Máme pro vás adventní kalendář ne plný laskomin, ale tipů, které vám pomohou s přípravou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1. Den, který je posledním termínem pro zadělání perníčků, jejich vykrájení a upečení. Zdobit můžete později.

2. Možná byste měla začít umývat okna, aby k vám Ježíšek hezky trefil, na druhou stranu – není lepší sednout si s knihou na pohovku a nechat Ježíška, aby se orientoval podle čísla popisného? Pokud trváte na generálním úklidu, zadejte ho firmě.

3. Na ledničku si dejte seznam vánočních besídek vašich dětí. Kdybyste přišla pozdě, nikdy by vám to neodpustily.

Ještě nemáte dárky? Tyhle překvapí děti od tří do šesti let! Inspirujte se

4. Máte přichystané mikulášské balíčky? Pokud ne, napravte to, svatý Mikuláš se svými pomocníky už pomalu vyráží do ulic. Máte také nejvyšší čas natrhat barborky. Tedy větvičky třešní, které když do Štědrého dne rozkvetou, signalizují, že budete v příštím roce všichni zdrávi, budete mít hojnost peněz a svobodné ženy se v příštím roce vdají (vyberte si sama, co budete sledovat).

5. Jestliže jste se rozhodla, že dary předá Mikuláš osobně, i kdybyste měla doma to nejzlobivější dítě, čerta přes práh nepouštějte. Tříleté dítě byste setkáním s ním mohla traumatizovat.

6. Pokud vaše zlatíčko nestihlo sníst všechny sladkosti, které dostalo, za jediný večer, seberte mu je. Z figurek Mikulášů může být výborná poleva na ischelské dortíčky.

Uplést vánočku nic není. A s tímhle videonávodem to zvládnete hravě

7. Jestli nemáte nic jiného, domluvte si na dnešní den s kamarádkami dámskou jízdu. Čím více se budou svátky blížit, tím složitěji se vám budou ladit termíny.

8. Začněte péct cukroví, které potřebuje čas na rozležení. Tedy linecké a kousky, které se plní marmeládou.

9. Zajděte si na kosmetiku a ke kadeřnici. Je přece důležité, abyste se Ježíškovi líbila.

10. Nezapomeňte požádat o dovolenou, jinak vás předběhnou kolegyně, které ještě ani děti nemají.

11. Máte zabalené dárky? Vy vlastně vůbec nemáte dárky? Hned to napravte, vydejte se na nákupy, případně zkuste objednání zboží přes internet. Máte ještě reálnou šanci, že se k vám objednané balíčky dostanou. Česká pošta vždy upozorňuje na to, že ideální je objednávat nejpozději 10 dní před Vánocemi.

12. Vykašlete se na povinnosti a vyrazte s celou rodinou na nejbližší adventní trh. Ve všední den na něm nebude tolik lidí a o to víc si ho užijete.

13. Je načase si vybrat, v jakém duchu budete mít Vánoce. Staročeské, nebo pestrobarevné? Jaké ozdoby pořídíte? Vyndejte ze sklepa krabici, zkontrolujte, jestli máte dostatek řetězů.

Bambule místo mašle, fotka místo jména. Zabalte letos dárky netradičně

14. Dnes zabalte všechny dárky, definitivně, bez debat a výmluv, proč byste to měla udělat až zítra.

15. Odložte děti k babičce a vydejte se s manželem na partnerskou masáž. Skvěle utuží váš vztah a vám dodá síly do dalších dnů.

16. Provoňte svůj byt a začněte sušit citrusy, kterými ozdobíte vánoční stůl, schody, trámy, všechna místa, která můžete. Výzdoba bude originální a finančně nenáročná…

17. Zkontrolujte, jestli máte vše pro přípravu štědrovečerní večeře, a vydejte se na poslední nákupy, pokud se vám nechce, můžete využít nákup potravin přes internet.

18. Zkontrolujte lékárničku, protože bacily ve dnech návštěv útočí s obrovským nadšením. Kapky do nosu, proti kašli a pastilky na bolení v krku máte? Pokud ne, doplňte zásoby.

19. Je načase začít chystat nepečené cukroví. Schovejte ho ale na bezpečném místě, jinak do Vánoc nevydrží.

Nepečené vánoční cukroví: zkuste mandlové hrudky nebo trubičky s pařížskou šlehačkou

20. Vezměte si leštěnku a plochy, které to potřebují, osvěžte. Vůně čistoty vydrží až do Božího hodu.

21. Mezi lidi už raději nechoďte. Vypravte se s rodinou na dlouhou svižnou procházku, pokud se vám nechce, udělejte dětskou předvánoční párty u vás doma.

22. Dopřejte si pedikúru, s lehkýma nohama se vám bude lépe tančit mezi plotnou a obývacím pokojem, ve kterém už stojí krásně nazdobený stromeček.

Tohle doma fakt nechcete! Nejošklivější vánoční stromky v celé své kráse

23. Večer vyžehlete slavnostní oblečení celé rodině. Neodbývejte se doma legínami a praktickými tepláky, slavnostní chvíle byste měla učit děti užívat si se vším všudy.

24. Zaplujte do koupelny, udělejte se tou nejkrásnější maminkou, jakou můžete být. Nebuďte ve stresu, že nestíháte. I kdybyste k večeři měla servírovat rybí prsty, je lepší podávat s láskou je než kapra namodro v dokonalém servisu, ale na prahu zhroucení. Šťastné a veselé!

Oprašte tradici vánočních přání. Vyrobte si je sami třeba z knoflíků

 

Témata: Rodina, Cukroví, Vánoce, Advent, Vánoce 2018, Jediný večer, Celá rodina, Laskomina, Česká pošta, Dnešní den, Zlatíčko, Generální úklid, Adventní přípravka, Druhá strana, Štědrý den, Štědrovečerní večeře, Ježíšek, Zhroucení, Den P, Citrus, Boží hod, Obývací pokoj, Vánoční stůl, Schody, Adventní kalendář