Maminka.czVánoce 2020

Adventní věnce pro rok 2020, které si můžete vyrobit doma

Markéta Novák Matějková 22.  11.  2020
Pokud patříte, stejně jako my, k těm, co si každoročně vyrábí vlastní adventní věnec, budou se vám určitě hodit nápady z naší galerie. Třeba se díky nim rozhodnete, že letos podlehnete módním trendům a věnec sladíte do bíla nebo fialova.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Advent začíná v neděli  29. listopadu 2020, a tak je třeba se porozhlédnout po inspiraci na letošní dekoraci adventních věnců.

Zůstat můžete u klasiky. Na prvních příčkách se tradičně drží barvy jako červená, zlatá nebo bílá. V posledních letech se však velké oblibě těší také pletené věnce.

Pokud se chcete vyhnout tomu, že vám začne jehličí v teple opadávat, můžete letos právě pletený věnec vyzkoušet. K jeho vytvoření vám postačí vlna nebo stará šála, kterou omotáte okolo korpusu věnce. A pak už zdobíte, jak jste zvyklí.

Adventní věnec

Adventní věnec je tradičním symbolem sloužícím k symbolickému odpočítávání čtyř týdnů adventu. Obvykle má podobu věnce z jehličnatých větví se čtyřmi svícemi. Každou adventní neděli se zapálí další svíčka.

Pokud se vám nechce vyrábět adventní věnec z větviček, můžete se inspirovat nápady na netradiční dekorace ze svíček. Jak se říká, tisíc lidí, tisíc chutí.

Pokud nemáte s výrobou adventních věnců zkušenost, ale rádi byste se letos pustili do tvoření, podívejte se na náš videonávod. Je na vás, zda dáte přednost klasickému vázanému věnci z chvojí, nebo zkusíte vypichovaný adventní věnec. Ten je také z chvojí, ale má tu výhodu, že jeho součástí je miska, v níž je položena aranžovací hmota. Do té se doplňuje voda, takže takový věnec déle vydrží. Svíčky jsou v tomto případě umístěny ve středu věnce.

Adventní vánoční věnec: Návod, jak ho vyrobit a čím se inspirovat - Ábíčko.cz

Jaké barvy letos frčí?

Barvou letošních Vánoc je bílá, ale v kurzu je také fialová. Klasická bílá nikdy neomrzí a rozhodně s ní nešlápnete vedle. Pokud se vám však zdá příliš chladná a dáváte přednost výraznějším barvám, můžete ji doplnit fialovou. Ta je údajně letošní druhou módí barvou Vánoc. Tmavě fialová působí vznešeně a svátečně a krásně doplní čistou bílou.

Na druhou stranu, pokud nesledujete módní trendy, ale dáváte přednost svému vkusu nezávisle na tom, co je právě trendy, můžete se inspirovat alespoň nápady na zdobení věnců.

VIDEO: Adventní věnec: Netradiční pojetí dokonale nahradí klasiku, vydrží roky

Právě teď můžete na www.ikiosek.cz/maminka  koupit nové vánoční číslo časopisu Maminka, ve kterém najdete inspiraci na Vánoce i tipy na dárky pro děti.  

Neutrácejte za adventní kalendář, dětem ho vyrobte. Tady máte snadný návod
Témata: Dílnička, Jak na to, Tvoření, Vánoce, Vánoce 2020, Advent, Adventní věnec, Barva, Nápad, Fialová, Velká obliba, Miska, Miroslava Nováková, Miroslav, Příčka, Dom, Věnec, Poslední rok, Aranžování, Svíčka, Rok, Maminka, Bílá, Přednost, Korpus