Maminka.czZdraví

Albert daruje před Vánocemi milion porcí jídla potřebným

Reklama 11.  11.  2021
Obchodník je rozdělí ve spolupráci s Českou federací potravinových bank. Jídlo poputuje třeba matkám samoživitelkám, dětem v domovech či seniorům. Tímto darem Albert navyšuje svoji celoroční pomoc.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Již několik týdnů Albert společně s bankami rozváží čerstvé i trvanlivé potraviny do všech 15 potravinových bank po celé republice. „Doufáme, že mimořádný potravinový dar pomůže těm nejpotřebnějším a že jim zpříjemní předvánoční období. Velké poděkování patří všem našim kolegům, kteří se na daru podílí, a také České federaci potravinových bank a všem jejím pobočkám po celém Česku za skvělou spolupráci,“ vysvětluje Jiří MarečekAlbertu.

Štědřejší Vánoce pro desítky tisíc lidí

K potřebným se jídlo dostane díky potravinovým bankám, které zásobují více než tisíc organizací. Ty je následně distribuují svým klientům.

„Předvánoční čas je tradičně pro spoustu lidí nejnáročnějším obdobím. Ještě těžší je to ale pro ty, které trápí sociální nebo ekonomické problémy. Toto období není náročné jen pro očekávání, ale třeba i proto, že děti zůstávají doma ze školy nebo senioři přicházejí alespoň na pár dní domů do domácí péče. Díky tomuto daru si budou moci desetitisíce lidí dopřát štědřejší Vánoce nebo ušetřit pár korun na dárky pro děti,“ popisuje Veronika Láchová České federace potravinových bank.

K matkám samoživitelkám, seniorům, dětem v domovech či lidem s nízkými příjmy tak směřují například pomeranče, jablka, máslo, jogurty, sýry, šunky, maso, kakao, müsli, luštěniny, džemy, piškoty, ovocné kaše nebo čaje v bio kvalitě.

1 300 tun jídla za tři čtvrtě roku

V průběhu celého roku daruje Albert pravidelně prostřednictvím potravinových bank také neprodané potraviny. Letos se zavázal dary zdvojnásobit na 3 200 000 porcí. Už teď je jasné, že toto číslo překoná, protože za tři čtvrtě roku si banka odvezla již 2 600 000 porcí.

Albert také pomáhá potravinovým bankám s dopravou, aby mohly k potřebným dopravovat více jídla. Již vloni a z kraje letošního roku jim daroval 3 dodávky s chladící vestavbou, a dalších sedm přibude do konce tohoto roku. Dodávky již putovaly do Pardubického kraje a Jihočeského kraje, a ještě dříve do Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj.

„Dodávka s chladící vestavbou pro nás znamená obrovskou pomoc při svozu potravin pro potřebné. Denně díky ní svezeme v rámci Jihočeského kraje potraviny pro více než 10 000 odběratelů z 90 organizací. Od dubna jsme s ní najezdili už 15 000 kilometrů a odvezli přes čtyři desítky tun potravin,“ říká Kristýna Škabradová, ředitelka Potravinové banky pro Jihočeský kraj.

Témata: Zdraví, Prezentace klienta, Reklama, Zdraví na Heureka.cz