ANKETA: Jesle a školky mohou odmítnout neočkované děti! Souhlasíte?

Rokod 2. 3. 2015 20:47
Kdo nebude chtít očkovat, stejně nebude.. Vůbec se jim nedivím, když si nastudujete proti čemu se očkuje a co vakcína obsahuje.. Každý by měl mít možnost volby..
kvet.ka 2. 3. 2015 21:00
Neskutečné! Jen 37% rodičů nesouhlasí se svobodným rozhodnutím o očkování svého dítěte! ...Rodiče by se měli rozhodnout samy. Já mám 13timěsíčního syna..od 3. očkování Hexou jsme neustále nemocní..už máme za sebou 4x antibiotika a 3x nám bylo řečeno, že neví z čeho a proč má vysoké CRP, neměl rýmu kašel ani zánět středouší, v moči a v krvi nic, JEN vysoké teploty přes 40 a neustálý pláč a malátnost a apatie. A v roce se nám objevili fleky na celé noze, je to lupénka nebo ekzém!!! Mé dítě se narodilo zdravé s váhou 3,650kg ve 38.týdnu přirozeným porodem, plně kojeno do 9.měsíce v 10. měsíci váha 10kg...Starší syn 5let, chodí do školky, kde se vloni vyskytly nemoci jako neštovice, spalničky, rotaviry...přestože jsou všechny děti (včetně mého staršího syna) očkovány, v našem městečku se objevil i černý kašel...Tak k čemu dávat takové palby nemocí ve vakcínách už od 2 měsíců do půl roku dítěti? Stejně dítě onemocní. A vedlejší účinky očkování jsou šílené! Všude na netu najdete dost informací od lékařů, kteří jsou proti očkování a upozorňují na vedlejší účinky očkování. Proč si mám sama mrzačit své dítě, a nebo na příkaz státu???
KristinaK 3. 3. 2015 07:51
Myslíte si opravdu, že kvůli očkování Hexy je Vaše dítě tolik nemocné? myslím, že je to spíš tím, že právě druhé dítě chodí do školky a vždy něco "přitáhne" domů. Také to na mě působí, že syn není správně vyšetřen. Nemoci, proti kterým jsou děti očkovány - například ten černý kašel nebo rotaviry, samozřejmě "chytit" může, ale průběh bude mírný díky antigenům, které v těle má.
Arara 4. 3. 2015 23:44
Jsem matka tří dětí, babička jednoho vnoučete. Já jsem očkovaná, děti taky a malá vnučka taky. Dcera je lékařka - myslíte, že je tak nevzdělaná, by nechala své dítě poškodit?
Jo jo internet a všemocný strejda google! Věřte tomu, že žádný dětský lékař by nic takového svým jménem nezveřejňoval. Jo zastánci alternativní medicíny to je jiná....
Ludmila 11. 3. 2015 13:49
Také jsem očkovaná, ale za nás se očkovala každá nemoc zvlášť, a ne že se napíchá šest nemocí naráz a někteří doktoři k nim ještě přidají pneumokoky.
pett 16. 9. 2015 22:01
Znám několik lékařů, kteří jsou lékařsky vzdělaní jako Vaše dcera a přesto by neočkovali nebo by minimálně změnili očkovací kalendář
Tomáš 5. 3. 2015 06:52
to není očkováním bohužel všechny děti této doby jsou nemocné , naše generace tak nemocná nebyla tak jako tato ale pořád nemocné není jen vaše dítě.
Je to taky přehnanou péčí a hygienou.
Katka 6. 3. 2015 09:09
A nemá třeba škrkavky???? Spousta neodčervených psů volně pobíhá po děckých hřištích a kálí do písku. Doporučuju načíst si tohle téma. Souhlasím s povinným očkováním a s tím, že školka nevezme neočkované děcko !!!! Kolektivní imunita a proočkovanost ochránila statisíce děti i dospělých.
Nemoci se začaly vyskytovat proto, že se rozpadá právě kolektivní imunita, rodiče nechcou očkovat a v Evropě přibývá přistěhovalců ze zemí s nemocemi, které Evropa díky očkování po generace neznala. To nemluvím pohybu lidí mezi Evropou a rizikovými zeměmi.
http://relax.lidovky.cz/nocni-mura-z-berlina-neme... ...
borovec 2. 3. 2015 23:22
Jsem už babička a také bych děti bez očkování do školky nebrala.
nika 3. 3. 2015 07:04
Je to všechno na palici. Když je uzákoněné,že děti být očkované nemusí a rodiče se takto rozhodnou,potom to,že do školních ústavů přijímají jen děti očkované je diskriminace. Pokud dává stát možnost volby,měl by myslet i na takové věci. Já osobně si myslím,že je to celé blbost. Já osobně nevidím jediný důvod,proč své dítě nenechat očkovat. Takovou dobu to přinášelo samá pozitiva a najednou se někdo rozhodne,že je to jinak a spousta rodičů bezhlavě přitakává. Stát by měl uzákonit určitá očkování jako povinnost a hotovo. Nikde není psáno,že do sebe musíme nechat cpát všechno,ale určité přeočkování by mělo být bez diskuzí.
Petra 4. 3. 2015 23:37
Uzákoněné je, že dítě být očkované musí.
Rodiče, kteří přitakávají neočkování, tak nečiní bezhlavě. Spíš naopak - často mají o problému nastudováno víc než jejich pediatr (relevance studovaných zdrojů už je věc druhá). Řekla bych, že bezhlavě se chovají ve většině ti rodiče, kteří dítě očkovat nechají - očkují přeci (skoro) všichni, mě taky očkovali, beztak se to musí apod. ...
Pokud se pro očkování rozhodnou po zralé úvaze, tak to je samozřejmě taky dobře.
Werona18166 3. 3. 2015 09:52
Fakt bordel...každý rodič si má za své dítě rozhodovat sám, a ne stát!! Jsou to naše děti a my jsme za ně zodpovědní. Pokud se dětem stane něco, když ho nenecháme naočkovat, svou vinu si poneseme až do konce života, ale pokud se stane něco dětem z očkování, které uzákonní jako povinné, kdo ponese vinu? Nikdo!! Stát rozhodně ne, hlavně, že mají z očkování peníze a vynáší to! Nechápu náš stát, místo, aby jim záleželo na zdraví lidí, oni myslí jenom jak vydělat! A ještě ke všemu budou dávat sankce doktorům, kteří nenaočkují a nás rodiče pak zavřou...:( Je mi z toho na nic fakt :(
Hawy 5. 3. 2015 10:43
A kdo ponese zodpovědnost za to, když třeba od vašeho neočkovaného dítěte chytne nějaké mimino, které ještě být očkované nemohlo, nějakou pěknou nemoc??? Vy? Už vás vidím...
Jitka 5. 3. 2015 10:44
Tady jde o to, ze se muze kazdy sam rozhout-svoboda,demokracie.Ale svoboda jedince nsmi mit nadrazena nad svobodou spolecnosti.Ja mam deti ockovane,zadne prehnane reakce nemely,nebyly nijak zvlast nemocne a nechci,aby chodily do kolektivu neockovanych deti,ktere mohou dostat napr.zloutenku jako jiny clovek rymu.
Nikola 7. 3. 2015 15:27
Nevím jak vaše děti, ale moje v kolektivu drogy neberou a sexuální hrátky neprovozují. Nebo mne prosím poučte jak jinak by mohly tu např. žloutenku chytit?
TSD 8. 12. 2015 16:58
Co třeba laparoskopická operace. Laparoskop lze maximálně dezinfikovat ( hůře či lépe ) nikdy ne dokonale sterilizovat.
A máte to hned.
Katka 6. 3. 2015 09:15
to je alo kravina takovýto názor - že stát vydělává. To je opravdu síla. Můj děda pocházel ze 16 děcek a přežily jen 2 kvůli hloupé nemoci, kterou jste Vy díky nařízenému očkování a kolektivní imunitě nikdy nepoznala. Takže když za děti rozhodujete Vy a stát Vám nemá do ničeho kecat, tak jim zařiďte vzdělání, lékařskou péči nebo ochranu. To stát taky dělá, nebo ne? Možete si začít pěstovat na balkoně jídlo a chovat tam prasátko, když dle Vás stát nic nedělá, jen bre prachy. Doporučuju koupit si kolo, veřejná doprava je taky nenažranost státu.
denda 3. 3. 2015 10:40
Nesouhlasím, musíme se postavit diktatuře, to není svoboda, tomu se musíme bránit, je to i pro naše děti a vnoučata....
simona 3. 3. 2015 11:33
jo a až vaše dítě dostane třeba černý kašel nebo tuberkulozu v dnešní době nic nemožného a nakazí polovinu školky tak co.....
bodlina 3. 3. 2015 12:47
jenomže dnešní chytré BIO matky si to neuvědomují, že díky jejich panické starosti o svého miláčka se zase vrací ty zákeřné nemoci. Moc vám všem děkujeme, že neočkujete. Probuďte se konečně. Založte si svoje školky a tam si šiřte tu svoji chytrou ideologii a můžete se tam plácat po zádech, jak jste chytré a jak dopřáváte svým dětem to nejlepší!!
majka 4. 3. 2015 21:34
bodlino máte pravdu..Hlavně že tyto chytré matky nechaly jejich rozumné mamky v dětském věku na vše naočkovat..
Bestová 3. 3. 2015 14:58
Znam pripad kdy dite dostalo cerny kasel, ktery v klidu doma vylecili homeopatiky....
wendy74 3. 3. 2015 22:36
No to bych chtela videt....kecy.....
Berda 4. 3. 2015 21:47
To si delate prdel?
Ja zas slysela, ze homeo leci i rakovinu.
Arara 4. 3. 2015 23:31
Jo, fakt homeo léčí rakovinu!! Až do smrti((
Borek 4. 3. 2015 22:21
Někdy stačí se dobře pomodlit
Jitka 5. 3. 2015 10:50
teda ja jsem stastna,ze jsem se narodila svym rodicum.Dali mi ockovani,ja byla zdrava a mam 4 zdrave ockovane deti,dnes 2 z nich jsou uz dospeli chlapi.Nejedla jsem jako mala zadne bio,nedrzeli me jako nedotnutelnou,spoluzak me zatahal za culiky a nebyla to sikana,ucitel mi napsal poznamku a dostala jsem doma jeste jednou,protoze ucitel mel vzdycky pravdu.Dnesni chytre matky jsou nad doktory.Maji vse nastudovano z internetu a z dychanku na piskovistich.Az bude jejich dite potrebovat operovat,budou na sale diktovat doktorovi,jak to ma delat.Me je z tehle spolecnosti spatne.
Zlaticko77 5. 3. 2015 11:17
Dite na cerny kasel muze umrit. Cerny kasel se leci antibiotiky a dite travi nejaky cas na infekcni JIP... Pokud nekdo lecil tuto nemoc homeopatiky, tak muze byt rad, ze ma dite nazivu
Katka 6. 3. 2015 09:17
proč by ne, homeopatika totiž léčí i lidskou hloupost
Bestová 3. 3. 2015 14:53
Nesouhlasim
Bestová 3. 3. 2015 14:56
Pri pripadnych NU po ocku neni zodpovedny ani stat, ani doktor, ktery ocko pichne a ani vyrobce, ale vy jako rodic... Tak proc bychom jako rodice nemeli pravo rozhodovat?
simona 3. 3. 2015 16:07
nám taky tvrdila doktorka že máme neštovice a až jsme je dostali podruhé tak nám řekla že to poprvé asi neštovičky nebyly... a tak je to asi i stím kašlem jestli to někdo vyléčil homeopatiky tak návrh na Nobelovu cenu taky nedávám dětem zbytečná očkování ale bohužel v dnešní době ty základní jsou nutnost to abyste se pak báli s dětma vycestovat apod.
Katynka 4. 3. 2015 13:29
Tak tu máme zase další tendenční článek. To se to dnes všem rodičům krásně mluví do toho, zda své dítko nechat či nenechat očkovat. Většina populace je proočkovaná, takže riziko nákazy je minimální - proč tedy očkovat své děti? Máme demokracii, takže můžeme mluvit do všeho - můj názor má stejnou váhu jako názor odborníka, ačkoli o tématu vím jen z diskuzí mezi maminkami nebo jsem přečetla nějaký článek na internetu (kam ostatně může také psát každý co chce). Proč se tedy nerozhodnout sama za své dítě? A úplně nejhorší je přístup státu, zase nám něco nařizuje, nás to omezuje a to je přeci už z principu špatně. Výborně - jen tak dál
Svoje dítě jsem nechala naočkovat všemi povinnými očkováními. A ta dobrovolná mu velice ráda zaplatím. Nechci vidět, jak umírá v křečích na tetanus. Mají-li nastat kvůli očkování nějaké komplikace, zřejmě by se projevily dříve nebo později. Přirozený výběr v přírodě funguje.
Výsledky současného vědeckého poznání se k očkování vyjadřují zcela jasně, proč bych se tedy měla stavět na stranu alternativců a pseudovědců, ne, názor odborníka opravdu nemá stejnou váhu jako názor laické veřejnosti.
Nebudu svým sobeckým chováním ohrožovat život svého dítěte ani životy ostatních. V tomto případě se stavím na stranu státu.
Stana 4. 3. 2015 21:26
Jak říkáte, přirozený výběr funguje, tak to by bylo i v případě neočkování, slabí jedinci by umřeli. Já jsem pro svobodu volby.
LK 4. 3. 2015 21:40
Syn dostal všechna povinná očkování. Když jsme byli na kontrole před dalším očkováním tuberkulozy (cca v 8 letech), měl velmi vysoké protilátky. Mudr. řekla, že se musel v nedávné době potkat s pravou tuberou. A to že byl očkovaný mu zachránilo život. Bydlíme na malém městě, cizinci tu skoro nejsou, ale tubera se vrací do Evropy. A tak je to s každou nemocí na kterou se přestane plošně očkovat - VRÁTÍ SE.
Vladka 5. 3. 2015 17:44
Zajímavé tedy je, proč se ČR rozhodla na tuberkulózu přestat plošně očkovat mimina v porodnicích... Že by s zjistilo, že vakcína funguje jen na 35%? Prosím přečtěte si k tomu něco!
Hawy 5. 3. 2015 10:47
Vy asi nerozumíte tomu, že když to neočkované dítě nakazí jiné, které třeba ještě být očkované nemohlo (novorozenci atd) není to přirozený výběr, ale sobectví...
Lucie 5. 3. 2015 21:10
A Vy asi zas nerozumíte tomu, že TBC se u nás plošně už neočkuje vůbec, nejen mimina, ale ani dospělí...
Elisabeth 7. 3. 2015 00:15
Osobně jsem pro individuální očkování (vliv rodinné anamnézy, faktický stav dítěte, nepodceňovat NÚ předchozích očkování, !možnost volby vakcíny! - což je třeba v ČR hrůza, protože monovakcína proti splaničkám není dostupná, takže rodiče, kteří nechtějí MMR radši neočkují vůbec, i když by třeba proti spalničkám očkovali). Nicméně, domnívat se, že očkované dítě NEMŮŽE nikoho nakazit, bych označila za naivní. I očkované dítě může být přenašeč. Dovolím si takovou úvahu. Je několik možností - dítě je očkované, ale patří mezi to procento dětí, kde byla účinnost vakcíny ubohá, případně už má vyprachané protilátky (v tuto chvíli neberu v úvahu paměťové buňky). Pak dítě a jeho okolí žije s falešným pocitem bezpečí. Očkované dítě se může nakazit a nemoc dál roznášet, jenže než někoho napadne, že má nemoc, proti které je očkované (právě proto, že je očkované), tak nám to vesele roznáší. Nebo, je dítě očkované, nakazí se - nicméně jeho tělo nákazu rozpozná a začne dělat své (to jsou ty mírnější průběhy onemocnění, o kterých se díky očkování mluví). Takže ani v tomto případě nemusí nutně dojít včas k identifikaci a dítě nemoc roznáší. Nebo se nemoc nemanifestuje vůbec, takže tak jako tak tu pobíhá dítě s virem/bakterií v těle.
U neočkovaného dítěte se nemoc bude manifestovat, takže jako rodič (který zároveň ví, že dítě očkované není), ho okamžitě necháte doma nebo ho vezmete k lékaři.
Kromě toho, miminka, která ještě nebyla očkována, bývají často nakažena dospělými. To je třeba případ černého kašle - leckde už vám budou před začátkem snažení o potomstvo nabízet, abyste se proti černému kašli nechal(a) očkovat, protože jsou to nejčastěji nejbližší příbuzní, kdo mu tuhle parádu přinesou.
misa 4. 3. 2015 13:40
Predem se omlouvám za chyby pisu to v rychlosti na telefonu. Dlouho jsem zvažovala zda očkovat či ne a po přečtení spousty odborných materiálu ohledně očkování jsem se s čistým svědomím rozhodla malou malou ne naočkovat. Dam vám jeden příklad jak funguje očkování třeba na cerny kašel. Pokud na očkujte stále zůstává 40% pravděpodobně, že Vaše mimi kašel dostane což si myslím že je dost nato co za chemikálie se do těla dostane během očkování no a to co mi přijde ještě méně logické je to ze cerny kašel je smrtelný do 6 měsíců dítěte ale očkování proti němu působí až po poslední vakcine, takže Vaše ockovane mimi má úplne stejne stejne riziko nákazy jako nenaočkovane, je tam jedinými rozdíl to me nenaočkovane mimi v sobe nebude mit hliník a další jedovaté látky jinak maminkám ktere jsou pro očkování z jakých kolu důvodů a chtěli by podpořit organismus miminka doporučuji zeptat se terapeuta TCM existují bylinky, ktere se podávají před a po vakcinaci. A pak PS pro neockujici maminky jak Já říkam rej pálky, vy přece nemusíte mit z ničeho strach mate přeci očkování ;)
květka 9. 3. 2015 10:46
Víte já nejsem rejpalka jak píšete, přesto jsem nechala obě své děti očkovat. mám hypothyreosu a to znamená že moje děti které se narodily až po stanovení mé diagnozy mají oba oslabenou imunitu. Ano, pomáhají nám bylinky a domácí léčba. Syn když nastoupil do školky pokud se tam objevil bacil, okamžitě byl nemocný také, s věkem se to zlepšuje. Když se u nás v obci objevil černý kašel okamžitě jsem šla k naší paní doktorce. Jen díky tomu že jsou děti očkované, tuto nemoc jsme naštěstí neměli. Sousedka v domě ho prodělala a bylo jí 32 let. Bylo mi jí líto, když jsem viděla jak se dusí a ten kašel zněl strašně. má dvě děti ve věku mých, chodily spolu do MŠ i ZŠ. ani jedno neonemocnělo. Museli jsme na testy ale díkybohu bylo vše v pořádku a proto si myslím že to očkování je menší zlo než pak koukat jak mi dítě umírá a já můžu jen koukat a brečet
Jana 4. 3. 2015 21:53
Sve dite ockuju uz jen proto, ze ostatni prestavaji. A nesouhlasim s tim, ze rodic ma sve dite plne ve sve moci. Vzdyt uz v Listine zakladnich prav a svobod je ustanoveno, ze kazdy lidsky zivot je hoden ochrany okamzikem narozeni a stat ma tuto ochranu nejen umoznit, ale i zarucit. Tohle tmarstvi kolem ockovani je stredovek.
Lenule 5. 3. 2015 01:19
Spravne. Ma ji zarucit. Uz se tesime, az bude konecne rucit za pripadne nasledky.
Tereza 4. 3. 2015 23:10
Děti je rozhodně nutné očkovat! Podívejme se na to, jak to dopadlo v Berlíně. Díky očkování mnoho nemocí vymizelo, nebo jsou na ústupu. Jedni tomu říkají svoboda volby, ale zamysleme se nad tím, že "Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého." Je přece třeba být chráněni! Jsem z učitelské rodiny (mateřské školy) a jsem rozhodně pro očkování. Taktéž nemůžu vystát rodiče, kteří posílají své děti do školky společně s vlasy plné vší a potom se tváří, že to tam nedonesli oni, přičemž nakažená bude celá školka! Zamyslete se všichni laskavě nad tím slovem "svobodná volba" v ochraně a prevenci před nemocemi a epidemiemi.
Lenule 5. 3. 2015 01:17
Logika, kterou pouzivate je velmi malo informovana;)
Katka 5. 3. 2015 10:17
Nezlobte se, ale musím reagovat. Čtu tuto diskuzi a chápu obě strany.Sama mám čtyři očkované děti, bohužel jsem se s touto problematikou setkala až později, ale přiznám se, že co jsem o očkování nasbírala informace, očkovat bych se nenechala. Je pravda, že je snazší určitou, lety zavedenou, praxi dodržovat. Na druhé straně neškodí si o těchto věcech něco zjistit, když už v tom jsou naše děti.Takže je to pouze o rodičích. Zkuste se zamyslet nad farmaceutickým průmyslem, jaké jsou v něm obrovské peníze.Očkováním se snižuje přirozená imunita dítěte, které se rodí dostatečně silné, aby mohlo čelit různým nemocem.Když se imunita naruší,dítě trpí různými alergiemi a jinými neduhy. A ejhle, zase potřebuje léky!Jaká to náhoda.Nechala bych zvážení na každém rodiči, ale určitě bych to nesměšovala s výskytem vší.
Jitka 5. 3. 2015 10:55
tak si spocitejte,kolik deti v minulosti diky prirozene imunite zemrelo napr na prave nestovice a kolik jich prezilo od te doby,co se proti nim ockuje?Driv meli lide i dest deti,protoze polovina z nich se nedozila dospelosti.Proc asi? Ctete nekdy dejiny?Tak zkuste.Dejiny mediciny.
Lucie 5. 3. 2015 21:01
A jak se, prosím Vás, jmenuje vakcína proti pravým neštovicím? Opravdu mne to zajímá, nevím, že by v současném očkovacím kalendáři figurovaly pravé neštovice...
Šárka 5. 3. 2015 21:17
právě že díky očkování byly pravé neštovice v roce 1980 prohlášeny za vymýcené
Elisabeth 6. 3. 2015 23:42
Nelze opomenout, že od dob, co měli lidé i deset dětí, došlo i k jiným změnám - jsme výrazně někde jinde ohledně hygieny, základní lékařské péče (a dostupnosti léčiv jako ATB) a také výživy, dozajista nelze ani opomenout zkušenosti s protiepidemiologickými opatřeními (jako izolace ohniska nákazy atd). To, že tyto faktory jsou významné, lze doložit tím, že došlo k dramatickému ústupu až vymizení nemocí, proti kterým se nikdy neočkovalo a dříve se na ně hojně umíralo, například spála nebo mor. Také, podíváte-li na se nemocnost a smrtnost u chorob, proti kterým se očkuje (doporučuji stránky SZÚ), nelze se nevšimnout, že k výraznému poklesu jejich výskytu v řadě případů došlo již před zavedením očkování. Na těchto grafech je také zřejmý trend "dočasného nárůstu" nemocnosti ve válečných letech (jak 1. tak 2. sv. války) - což je podle mě tedy celkem jasný důkaz, že životní úroveň (tj. hygiena a výživa) hraje důležitou roli. Netvrdím, že jedinou, ale tvářit se, že očkování mávnutím proutku zařídilo vše pozitivní, mi přijde nefér.
Šárka 5. 3. 2015 20:29
Madam, omlouvám se ale taky musím reagovat, jediné protilátky které dítě po narození má jsou IgG které jsou dostatečně malé na průchod placentou, pak přijímá v mateřském mléce protilátky IgM, ale jiné si již tvoří novorozenec sám po setkání s příslušným antigenem, takže ne dítě po narození opravdu nemá superimunitu jak si myslíte. A očkování v žádném případě není narušení imunity, právě naopak ta malá dávka podporuje vznik a po opakované dávce i zmnožení paměťových buněk které při styku s nemocí zajistí rychlou protilátkovou odpověď, To byste koukala jak hrozný průběh může mít černý kašel u nenaočkovaného jedince...
Tinka 7. 3. 2015 13:57
Skúste si prečítať tento článok, vypočuť rozhovor. http://www.zemavek.sk/articles/view/co-obsahuje... ... To čo obsahujú dnešné očkovacie látky, ich množstvo, nízky vek detí, ktoré sú očkované. To tak dokáže zasiahnuť do imunity, že si to naozaj nevieme predstaviť. Ako sa dá vysvetliť taký prudký vzostup autoimunitných ochorení za posledných pár rokov... Pár rokov čo je tu aj očkovanie, samozrejme aj iné vplyvy. Ale, farma priemysel nepodceňujme. Má na tom naozaj obrovský podiel, liečba antibiotikami, analgetikami... Keď vidím reklamy na túto chémiu, ako Vás v okamihu "vylieči", je mi naozaj zle. A bylinky? Tie pre istotu zakázali. Platíme si zdravotné poistenie a hradená, síce len čiastočne, ale hradená je len jediná liečba, chemická. Náhoda? Mám zdravotnícke vzdelanie, veľa som netušila, ale s príchodom našich detí sa mi otvárajú oči, prajem to aj iným.
Vladka 5. 3. 2015 17:40
V Berlíně zemřelo 18 měsíční dítě, které mělo srdeční vadu a očkováno bylo!!! Můžete mi říci, jak se ve školce nakazí děti tetanem či hepatitidou B?
Nikola 7. 3. 2015 15:43
A co se děje v Berlíně? Je tam asi 560 nemocných lidí, to velikostně (poměr nemocných ku počtu obyvatel) odpovídá "epidemii" spalniček loni v Ústí nad Labem. Zajímavé, že u nás byla epidemie když máme povinné očkování což?
A mimochodem, v Německu, ač je očkování dobrovolné je proočkovanost asi 95%.
A s kolektivní imunitou na mě taky nechoďte, protože většina dospělých imunní není pokud nemoc neprodělala. Opravdu neznám nikoho, kdo se v dospělosti nechává přeočkovat na spalničky například.
Lenule 5. 3. 2015 01:15
Zkuste se zamyslet, nez zopakujete jen od okoli a medii prezentovane pravdy ... Dopis je prevzaty:

Paní Marková se v televizi vyjadřovala o kolektivní imunitě, tak jsem jí napsala:

Vážená paní Marková,
vím, že kolem očkování je teď spousta "povyku". V televizi jste komentovala pojem kolektivní imunita.
Ráda bych k tématu očkování napsala několik věcí. Prosím, berte to jako vážné náměty k úvaze, nikoliv jako jakoukoliv formu osobního útoku.
Jsem vysokoškolačka - bakalářka, nelékařského zdravotního oboru. Manžel je inženýr, specialista na zbraně hromadného ničení, včetně chemických. Absolvoval během studia mimo jiné toxikologii. Nemyslím si, že bychom byly nějaké sociální případy, které dítě zanedbávají.
Jako zdravotník jsem o očkování nikdy nepochybovala. Ale když jsem při pobytu v zahraničí začala zjišťovat, jakou vakcinaci syn potřebuje, začaly ke mně přicházet znepokojivé informace. Z počátku bylo těžké jim uvěřit, ale bohužel jich přibývalo a byly z různých zdrojů. Spousta těchto zdrojů byla ryze vědeckých - mám tím na mysli např. paní prof. RNDr. Struneckou, DrSc. (většinu života - přes 25 let - zasvětila zkoumání účinků hliníku), Ing. Josef Prousek CSc. - enviromenální chemik ČR atd.
Zde Vám přikládám např. článek zmíněného Ing. Prouska o tom, co se dostává při očkování do těla dětí: http://www.slobodavockovani.sk/…/vakciny-ocami-chemika-c... ...
Najdete tam látky neurotoxické (sloučeniny hliníku několikanásobně překračující limity toxicity) i karcinogenní (formaldehyd).
Zde máte video pediatra, hovořícího o tisících dětí, které mají po očkování závažné nežádoucí účinky: https://www.youtube.com/watch…...
Loni se objevila epidemie spalniček v Německu i v ČR. ČR má očkování proti spalničkám povinné od r. 1969; v Německu je očkování dobrovolné. V Německu se nakazilo v přepočtu na 10 milionů obyvatel 162 lidí. V ČR to bylo i přes povinné očkování 186 lidí na 10 milionů. Co je tedy špatně? Jak to, že stát s dobrovolným očkováním má menší počet nakažených než ČR s povinným očkováním?
Jednou z odpovědí může být studie, která podrobně epidemii v ČR zkoumala. Najdete ji zde: http://www.vakcinace.eu/data/files/hradecke_2014/... ... Když se podíváte na stranu 9, zjistíte, že osoby ročníku 1995-2009, které onemocněly, byly téměř všechny očkované dvěmi dávkami vakcíny právě proti spalničkám. Potom mi na očkování přijde něco špatně. Přitom to byly osoby, které nebyly očkované tak dávno, tudíž by měly být dostatečně chráněné. Evidentně nebyly.
Když si projdete příbalový leták k vakcíně Priorix, která má před spalničkami chránit, zjistíte, že mezi uvedenými nežádoucími účinky je například rozvoj onemocnění, kdy tělo likviduje vlastní krevní destičky. To je situace, která rozhodně není banální. Je to nežádoucí účinek, který se dle výrobce může vyskytnout u víc než 0,1% očkování. To je víc než 1 dítě z 1000 dětí.
Přidávám popis tohoto nežádoucího účinku:
Po 2. dávce Priorixu se nám u úplně zdravého syna ve 2,5 letech objevila autoimunitní nemoc -idiopatická trombocytopenie. Když jsme přijeli na pohotovost neměl už vůbecžádn krevní destičky. Musí být na kortikoidech a nevíme, jestli nebude onemocnění chronické. Když jsem pátrala po příčině, v příbalovém letáku je uvedené možnost onemocnění touto nemocí.
http://www.rizikaockovani.cz/nezadouci-ucinky/3/...
Z 90-ti rodičů, kteří na tomto webu popisují nežádoucí účinky očkování, 3 rodiče popisují právě tento nežádoucí účinek. Vnímám to jako ukázku toho, že se skutečně nevyskytuje tak zřídka. Najít zde ovšem můžete i méně časté, ale o to horší účinky, jako návrat ve vývoji o několik kroků zpět - děti, které chodily, chodit přestaly atd. Objevují se i další nežádoucí účinky:
Můj syn 9. den po očkování (do té doby zdravé a živé dítě)se začal cukat a hodinu nevnímal. V nemocnici zjistili hypoglykemický šok a následné výkyvy glykemií. Protilátky proti slinivce se každým měsícem zhoršovaly, až po 8 měsících tělo zničilo betabuňky produkující inzulín a syn musí doživotně držet dietu a píchat si 5x denně inzulín. Lituji, že jsem si o úžasných vakcínách nic nenačetla.. Druhé dítě už očkovat nenechám.
http://www.rizikaockovani.cz/nezadouci-ucinky/1/...
Vyplývá mi z toho následující:
- při očkování se do těla dítěte dostávají prokazatelně neurotoxické a karcinogenní látky
- očkování může mít velmi závažné nežádoucí účinky, z nichž ne všechny jsou zcela vzácné
- přesto nemusí očkování před nemocí ochránit
V ČR je povinné očkování proti 9 nemocem. Na západ od nás je povinné mnohem menší množství vakcín, případně je očkování pouze doporučené. Přesto i v těchto státech zůstává vysoká proočkovanost. Předpokládám, že by tomu tak zůstalo i v ČR. Stále je většina rodičů, kteří bezmezně věří doporučením lékařů a o nežádoucí účinky atd. se nezajímají. Povinné očkování proti takové spoustě nemocí přetrvává na Slovensku, v Rumunsku a Bulharsku. Nejsem si jistá, jestli tyto země jsou "prozřetelnější" než Německo, Velká Británie, Francie, severské země atd.
Na očkování v ČR je zarážející i to, že pro hexavakcínu je dostatečné očkování třemi vakcínami, tzv. schéme 2+1. Tuto skutečnost uvádí a garantuje sám výrobce. Přesto je u nás státem vynucováno očkování 3+1, tedy 4 vakcíny celkem. To je o 1 dávku karcinogenního - tedy rakovinotvorného formaldehydu i hliníku (poškozujícího nervovou soustavu) víc. Bohužel, toto už nemá co dělat s kolektivní imunitou a ochranou zdraví, to je pouze byznys pro výrobce vakcíny - který je hrazen z veřejného zdravotnictví. Co kdyby se tyto peníze ušetřily na něco smysluplnějšího? Jaký smysl má vynucování 4 vakcín, když stejný efekt mají vakcíny 3?
Jako další problém vidím samotnou hexavakcínu. Je to vakcína proti šesti nemocem. Než byla zařazená do očkovacího plánu, nechalo si ministerstvo zdravotnictví udělat studii. Výsledkem bylo doporučení, aby se proti žloutence B, která je součástí vakcíny, očkovaly jen rizikové skupiny dětí. I přes toto doporučení bylo očkování žloutenkou B zavedeno plošně. Toto ve mně bohužel nebudí důvěru. Žloutenka B je přenosná krví a pohlavním stykem. Děti ve 2 měsících jsou tedy ohroženy skutečně naprosto minimálně. A i kdyby se 1 dítě nakazilo, je těžko pravděpodobné, že nemoc krví nebo pohavním stykem přenese na jiné dítě ve školce.
Naočkovat dvouměsíční dítě hexavakcínou znamená vystavit tělo nejen toxickým látkám, ale i šesti nemocem, se kterými by se se všemi současně těžko setkalo. Je to velký nápor pro imunitu. Dovolím si tedy tvrdit, že i vyřazení 1 nemoci tělu prospěje. Tato možnost u nás je - vakcína Pediacel. Přesto to už není splnění povinného očkování.
Proč musejí být dvouměsíční děti očkované proti žloutence B, když je u nich riziko přenosu minimální a když to studie, kterou si ministerstvo nechalo vypracovat, nedoporučila? Ohrožují rodiče, kteří použijí Pediacel, kolektivní imunitu? Podotýkám, že studentky, očkované proti žloutence B na střední škole, už při nástupu do praxe často nemají proti žloutence žádné protilátky. Takže nelze tvrdit, že při očkování ve 2 měsících bude dítě chráněno v dospělosti, kdy pro něho bude riziko nákazy aktuálnější.
Dalším bodem je načasování vakcinace. Do 1 roku není vyvinutá tzv. hemoencefalická bariera, tedy bariera, která brání vstupu některých chemikálií do mozku. Někteří pediatři doporučují proto očkovat až po 1. roce života. Přesto se opět jedná o individuální očkování, které už není v souladu s vyhláškou. S ohrožením kolektivní imunity, bohužel, opět nevidím žádnou souvislost.
Když se bavíme o kolektivní imunitě, nutno podotknout, že spousta protilátek časem vyprchává. V 17 letech nemá proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám ochranu 2/3 lidí. Z toho vyplývá, že ji nemají s velkou pravděpodobností ani zaměstnanci ve školkách. Pokud jsou starší ročník než 1969, nebyli proti těmto nákazám ani nikdy očkováni. Proč je šikanovaná menšina dětí, které by nebyly očkované, když jsou v kontaktu s učiteli, kteří buď také nebyli očkovaní a nebo protilátky od nějakých 17-20-ti let nemají? Myslíte, že 1 neočkované dítě ve školce naruší kolektivní imunitu víc než několik učitelek? A co ostatní dospělí? Jestliže je v 17 letech 2/3 lidí bez protilátek, tak ohrožuje kolektivní imunitu minimálně 2/3 dospělých lidí (nad 18 let). A teoreticky 100% dospělých ve věku nad 47 let, protože očkovaní nebyli. Jaký vliv na to pak má několik málo školkových dětí?
Nežádám Vás o odpovědi, ale prosím, pouvažujte o těchto pohledech na věc.
Děkuji.
S úctou
minyfi 6. 3. 2015 10:53
No já se na ty grafy koukla a ty ockovani, co dostali ty spalničky z těch Vámi udaných let bylo méně než 10 a to množství bylo buď neočkováno a nebo se to nedalo zjistit. Takže pořád to spíše hovoří pro očkovaní než naopak. A pak ten první odkaz není funkční. Prosím o jiný.
Ale mam chemicke vzdělání a hliník, který je v těch vakcínách je v takové formě, která je inertní a je z těla vyloučena. Více hliníku dostanete z potravy než z očkování. Ale nicméně, ráda si přečtu jiné názory, ale měly by to být funkční odkazy Děkuji
Elisabeth 6. 3. 2015 23:54
Jestli máte chemické vzdělání, pak jistě víte, že jedna a ta samá látka může mít jiný účinek a toxicitu v závislosti na cestě, jak se do organismu dostane - tj. je rozdíl mezi cestou trávicím traktem a cestou, když vám to někdo píchne do svalu (a dostává se to i do krve). Kromě toho, hliník ve vakcínách není inertní - z podstaty věci ani být nemůže, pak by nemělo smysl ho tam přidávat. Je tam přeci proto, aby "vyvola humbuk" pro imunitní systém, je to vlastně provokatér, díky kterému tam množství antigenů nemusí být tak vysoké. Pokud mě je známo, existují práce, které putování hliníku z vakcíny sledují a o tom, že by honem šupajdil z těla ven lze mít přinejmenším velké pochybnosti.
Složení vakcín je samo o sobě docela chuťovka, když jsem se více zajímala, zjištění mě moc nepotěšila.
minyfi 18. 3. 2015 13:18
Zde jsou nektere veci stran ockovani od lidi z klubu sisyfos, ktere rozhodne nepodeziram z toho, ze jsou placeni farmaceutickym prumyslem. Ne nadarmo s eten klub jmenuje klub skeptiku. Si to prectete, je to hodne zajimave, vcetne toho hliniku:

http://www.sysifos.cz/index.php...

A k tomu, ze je hlinik inertni, spatne jsem se vyjadrila, chtela jsme spise rici, neni temer rozpustny ve vode a tudiz se vylucuje velmi malo. Samozrejme ma vybudit vice imunitni reakci. Ale precte si to.
truhlalampa 5. 3. 2015 09:42
Vsichni by meli byt ockovani, ti co nejsou ohrozuji spolecnost a je jen spravne ze skolka je muze odmitnout ...
Lucie 5. 3. 2015 21:05
A koho ti neočkovaní jako ohrožují? Ty očkované? To je trochu paradox, ne?
zdenilka 5. 3. 2015 21:07
Jakou spolecnost, tu ockovanou?
Šárka 5. 3. 2015 21:19
Dámy.. termín kolektivní imunita Vám nic neříká co?
Elisabeth 6. 3. 2015 23:57
Pro mě je veliká záhada, že ve školce je neočkované dítě tak nebezpečné, ale když nastupuje do tramvaje, tak mu nikdo očkovací průkaz nekontroluje. A nástup do školy mu taky zakázán nebude...
Vladka 5. 3. 2015 17:36
Očkované děti živých vakcín jsou přenašeči!!! 14 dní po aplikaci jsou infekční a nebezpeční pro okolí! Moje dítě má po očkování proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím epilepsii! Druhou dávku nikdy nedostane a toto očkování ani můj mladší syn. Vakcína totiž působí jen na 80 % a na 5 let! Je lepší, aby příušnice prodělal Váš syn jako malý, než jako 18 letý, kdy je riziko o hodně větší. A zarděnky Vaše dcera jako malá a ne jako dospělá těhotná, kdy je silně ohrožen plod. Injekce působí jen pár let, rozhodně ne do dospělosti. Kdežto když si nemocí projdou, protilátky jsou už na celý život. Lidi přemýšlejte a něco si o tom přečtěte.
paja 5. 3. 2015 19:01
Pokud většina maminek očkuje děti, proč mají být ty děti v ohrožení, že jsou ve styku s někým, kdo není očkován?

Tohle je velmi zajímavý článek o tom, jak velké důsledky má promíchání neočkovaných dětí mezi očkované děti.
http://relax.lidovky.cz/nocni-mura-z-berlina-neme... ...
Bartoschka 30. 5. 2015 21:48
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat na zkušenosti diskutujících, hledán spolehlivý a účinný prostředek, který bych mohla dávat dítěti jako prevenci vůči negativním účinkům očkování. Moc děkuji za názory.
pajka 17. 9. 2015 10:08
Dobrý den, já jsem našla toto.
Příklad vhodného schématu podávání homeopatik:
Ledum palustre 15 CH 5 granulí jednorázově ráno před očkováním, potom zopakovat jednu dávku večer a druhý den ráno a večer. Po očkování podávat lék Thuya occidentalis 9 CH 1× denně 5 granulí po dobu 14 dní.
Mám půlročního syna, není očkován vůbec, ale plánuji se s MUDr. domluvit na očkování pediacelem, který neobsahuje vakcinu proti žloutence B. To mi přijde zbytečně velká zátěž na tak malý organismus a riziko nákazy je minimální.
Ellena 18. 9. 2015 09:26
Dobrý den , já bych vám doporučila nedávat dítě vůbec očkovat. to je můj názor. Moje tři vnoučata nejsou očkované a jsou naprosto zdravé. Já kdybych to mohla vrátit zpět tak bych svoje děti očkovat nenechala. Fandím maminkám co nenechají ty svoje bezbranná miminka očkovat. Přeji vám hezký den a zdravé děťátko.
Ellena 18. 9. 2015 09:03
Jak může naočkované dítě onemocnět od neočkovaného. To mě vysvětlete. Jsem babičkou sedmi vnoučat tři z nich jsou neočkovaní a naprosto zdraví. Naprosto s dcerou souhlasím, že je nedala očkovat. Jsou zdravější jak ty očkované. Nechápu jak můžou prát injekce hned po porodu do malého tvorečka.
70