Maminka.czZdraví

Antikoncepce: Nevěřte hloupostem! Co je pravda a co lež?

20.  4.  2017
O žádném jiném preparátu nekoluje mezi lidmi tolik pověstí, bludů a omylů. Podívejte se na naši hitparádu největších nesmyslů o hormonální antikoncepci a udělejte si jednou provždy jasno.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Je to přes 50 let stará „novinka“, přesto je hormonální antikoncepce opředená takovým klubkem polopravd a na hlavu postavených argumentů, jako by ji vědci vynalezli teprve před měsícem. Říká se, že ovlivnila ve 20. století lidskou společnost víc než vynález atomové bomby nebo internet s blogy, chaty i Facebookem dohromady.

Video: V kolika letech by dívka měla poprvé navštívit gynekologa a jakou antikoncepci zvolit?

Pilulky denně „baští“ 43 % Češek, ale přesto o nich víme jen málo, nebo věříme různým nesmyslům. Občas za tenhle zmatek mohou i odborníci sami, zvlášť když nějaké své tvrzení odvolají a vzápětí ho zase potvrdí, aby ho mohli po čase opět vyvrátit, přesně po vzoru zmateného krále ze známé pohádky, který donekonečna odvolával, co už odvolal.

Témata: Zdraví, Děti, Předškolák, Školák, Batole, Kojenec, Serena Williams, Antikoncepce, PRÁV, Novinka, Boston, Poslední desetiletí, Významný faktor, Srážlivost, Pravda, Zvýšené riziko, Hormonální antikoncepce, Odborná, Hloupost, Kuřačka, Kampa, Zakázané ovoce, Srážlivost krve, Příbalový leták, Výměna, Antikoncepce na Heureka.cz

Video