Maminka.czZdraví

Antikoncepce: Nevěřte hloupostem! Co je pravda a co lež?

20.  4.  2017
O žádném jiném preparátu nekoluje mezi lidmi tolik pověstí, bludů a omylů. Podívejte se na naši hitparádu největších nesmyslů o hormonální antikoncepci a udělejte si jednou provždy jasno.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Je to přes 50 let stará „novinka“, přesto je hormonální antikoncepce opředená takovým klubkem polopravd a na hlavu postavených argumentů, jako by ji vědci vynalezli teprve před měsícem. Říká se, že ovlivnila ve 20. století lidskou společnost víc než vynález atomové bomby nebo internet s blogy, chaty i Facebookem dohromady.

Video: V kolika letech by dívka měla poprvé navštívit gynekologa a jakou antikoncepci zvolit?

Pilulky denně „baští“ 43 % Češek, ale přesto o nich víme jen málo, nebo věříme různým nesmyslům. Občas za tenhle zmatek mohou i odborníci sami, zvlášť když nějaké své tvrzení odvolají a vzápětí ho zase potvrdí, aby ho mohli po čase opět vyvrátit, přesně po vzoru zmateného krále ze známé pohádky, který donekonečna odvolával, co už odvolal.

Témata: Zdraví, Děti, Předškolák, Školák, Batole, Kojenec, Serena Williams, Antikoncepce, Zvýšené riziko, Ochlupení, První typ, Srážlivost, Kuřačka, Hitler, PRÁV, Kampa, Hormonální antikoncepce, Krevní tlak, Významný faktor, Srážlivost krve, Lež, Odborná, Akné, Úskalí, Příbalový leták, Zdraví na Heureka.cz